Μωυσή εντάξει όλα στο σπίτι; Τα παιδιά καλά; Άρθρο του Στ. Κούλογλου στο tvxs.gr

Permalink

Η αναβάθμιση του Κυριάκου Μητσοτάκη πρώτα σε Τσώρτσιλ και μετά σε Μωυσή, ξεκίνησε από τον Έβρο, στα τέλη Φεβρουαρίου. Τότε που ο Ερντογάν άρχισε να βομβαρδίζει με δυστυχισμένους ανθρώπους τα χερσαία και θαλάσσια σύνορα της χώρας και η κυβέρνηση έκλεισε το ένα φυλάκιο στον Έβρο (το άλλο, στους Κήπους, παρέμεινε ανοιχτό σε όλη τη διάρκεια της κρίσης, αλλά λόγω της πολεμικής ατμόσφαιρας ελάχιστοι πολίτες το έμαθαν).

Ο κ. Μητσοτάκης, του οποίου η μέχρι τότε πολιτική στο μεταναστευτικό είχε αποδειχθεί ένα αξιοθρήνητο φιάσκο,  δεν έκανε τότε παρά το αυτονόητο: εδώ δεν είχε καταφέρει να προστατέψει τα ΜΑΤ στη Χίο, θα άφηνε δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες/μετανάστες να πάνε στη Θεσσαλονίκη ή την Ειδομένη; Έκλεισε τα σύνορα στο φυλάκιο του Έβρου και μάλιστα, σε μια συνέντευξη του στην «Καθημερινή» ομολόγησε ότι η συγκράτηση των προσφύγων που είχε ξαμολύσει ο Ερντογάν «ήταν πιο δύσκολη και πιο σύνθετη στη θάλασσα».

Όμως ο επικοινωνιακός μηχανισμός της ΝΔ και ο  ρατσιστικός, εθνικιστικός συρφετός των παραστρατιωτικών, που έτρεξαν να κάνουν τον τζάμπα μάγκα σε κατατρεγμένες γυναίκες και  παιδιά, παρομοίασαν την «αντίσταση στον Εβρο», ως εποποιία ανάλογου μεγέθους με τον ελληνοϊταλικό πόλεμο. Τον οποίο είχε κερδίσει κατά κράτος ο πρόεδρος της ΝΔ, με ηττημένους τον Ερντογάν και κυρίως την αντιπολίτευση. «Τους φόρεσε τα γυαλιά στα σύνορα ο Μητσοτάκης», έγραφε η i-efimerida. Μητσοτάκης- μεταναστευτικό 1-0, το capital. «Μεταναστευτικό: Η κίνηση ματ και το μήνυμα Μητσοτάκη» συναινούσε ο Ελεύθερος Τύπος.

Τα δε ‘Παραπολιτικά’, άνοιγαν τον δρόμο για την ανακήρυξη του Μωυσή, λίγες μέρες αργότερα: «Ο κόσμος αντιλαμβάνεται ότι ο Μητσοτάκης ..βγαίνει ο ίδιος μπροστά και αναλαμβάνει στο ακέραιο την ευθύνη. Μάλιστα ο Κυριάκος δεν δείχνει να συμμερίζεται την διαχρονική θέση, που θέλει τον πρωθυπουργό να βρίσκεται (πάντα) ένα βημα πιο πίσω, αποφεύγοντας την υπερέκθεση, κατά συνέπεια και τον καταλογισμό του πολιτικού κόστους». Τώρα που σημειώθηκε η εμπλοκή στον Έβρο, οι μεν τζάμπα μάγκες έχουν καταπιεί τις καραμπίνες μαζί με τις γλώσσες τους, στα δε προαναφερθέντα ΜΜΕ και στα υπόλοιπα φιλοκυβερνητικά,  η υπόθεση παρουσιάστηκε με 48 ώρες καθυστέρηση και με τη μορφή της απάντησης του υπουργείου Εξωτερικών στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Με το που τελείωσε ο «πόλεμος» με τους πρόσφυγες και προσωρινά ο παρόμοιος με τον κοροναιό, επιστρέφουμε στην κανονικότητα της ανικανότητας και της κονόμας. Οι υπουργοί δεν μπορούν να συντονιστούν μεταξύ τους, άλλα λέει ο υπουργός και άλλα ο υφυπουργός του ίδιου υπουργείου, άλλα οι επιστήμονες και ο υπουργός για τα τεστ και τον τουρισμό, άλλοι κάνουν τα 8,5 δις μέτρων 24 και βάλε, την ίδια ώρα που ο κ. Μηταράκης διορίζει επικεφαλής προσφυγικών δομών άσχετα γαλάζια  παιδιά και ακροδεξιούς, που θα χειριστούν και μυστικά κονδύλια.

Σε μια τέτοια κυβέρνηση αργά ή γρήγορα θα ξεσπούσε και μια υπόθεση όπως τώρα στον Έβρο, όπου ο υφυπουργός του ενός υπουργείου πήγε να βάλει σύρματα χωρίς να ενημερώσει τον υπουργό του συναρμόδιου, που πήγε να το μπαλώσει με τη φράση μερικά μέτρα εθνικού εδάφους δεν είναι σοβαρή υπόθεση. Τι θα γινότανε αν, ούτε καν ο υπουργός Εξωτερικών κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ένα κατώτερο στέλεχος έγραφε κάπου στο twitter κάτι παρόμοιο; Θα είχαν ξεσηκωθεί όλα τα ΜΜΕ ζητώντας από τον ΣΥΡΙΖΑ να αποκηρύξει τον ανθέλληνα προδότη και αυτό θα ήταν το βασικό θέμα στα τηλεοπτικά πάνελ για 3 μέρες. Tι θα είχε επακολουθήσει  αν η προηγούμενη κυβέρνηση είχε παρουσιάσει όλο αυτό το απίστευτο φεστιβάλ ερασιτεχνισμού, όπου το υπουργείο εξωτερικών χαρακτήρισε fake news την υπόθεση για την οποία είχε κάνει διάβημα στην Τουρκία; (εδώ όλο το φιάσκο).

Τώρα προσπάθησαν να το θάψουν, όπως και τόσα άλλα, και μεγαλύτερα, σκάνδαλα και είναι χάρις σε κάποια ενημερωτικά site όπως το Tvxs, στα social media και στα δημοσιεύματα βρετανικών εφημερίδων που ανάγκασαν ακόμη και τη νεοδημοκρατική Ομάδα Αλήθειας να πει, ίσως για πρώτη φορά στην πλούσια προπαγανδιστική καριέρα της, την ..αλήθεια.

Και καλά όλα τα ευτράπελα, αλλά  «ο Κυριάκος που καλείται ως νέος Μωυσής να βρει λύσεις εκεί που οι άλλοι βρίσκουν αδιέξοδα και να οδηγήσει έτσι έναν τυραννισμένο λαό στην γη της επαγγελίας», όπως έγραφε το Liberal; «Ο Μητσοτάκης που βγαίνει ο ίδιος μπροστά και αναλαμβάνει στο ακέραιο την ευθύνη» και δεν κρύβεται; Καμία αντίδραση. Άφαντος.  Μωυσή εντάξει όλα στο σπίτι; Τα παιδιά καλά;


(Visited 8 times, 1 visits today)

Read more:
denver
Παρουσίαση: Αντιπροσωπεία για τις Σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής

Η Αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις Σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (Delegation for relations with the United...

Close