Κούλογλου: Το “βρόμικο 2020” υπονομεύει τη Δημοκρατία

Permalink

“Με την διαμάχη περί υποτιθέμενου ‘παρακράτους ΣΥΡΙΖΑ’ βλέπουμε να στήνεται ένα ‘βρόμικο 2020’, που δεν ευνοεί παρά τους εχθρούς της Δημοκρατίας. Πρέπει να σεβαστούμε τους θεσμούς, τους οποίους ορισμένα στελέχη της ΝΔ δεν τους σέβονται, όπως ο κ. Γεωργιάδης που είπε ότι η κα Τουλουπάκη πρέπει να πάει στη φυλακή. Αυτό είναι ωμή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη. Πουθενά στην Ευρώπη δεν γίνονται αυτά, να εκφοβίζεται η ανακρίτρια που ερευνά μάλιστα και τον ίδιο τον κ. Γεωργιάδη… Καταλαβαίνω ότι ο κ. Γεωργιάδης είναι  εκνευρισμένος, ίσως κάτι να περιμένει, αλλά τέτοιες επιθέσεις εναντίον των δικαστών και του Συντάγματος είναι πάρα πολύ επικίνδυνες”, δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στον Γιώργο Παπαδάκη, για το ηχητικό ντοκουμέντο που κατέθεσε στην προανακριτική επιτροπή για τον Δ. Παπαγγελόπουλο ο Σάμπι Μιωνής, ενέργεια που χαρακτήρισε “αντιπερισπασμό”.

“Γιατί δεν ερωτάται ο κ. Μιωνής και η ΝΔ γιατί ενώ η ηχογράφηση υπάρχει από το 2016 βγήκε τώρα; Γιατί μάλιστα δεν την εμφάνισε πριν από δυο μήνες όταν κατέθεσε στην εξεταστική επιτροπή για το ίδιο θέμα; Μήπως γιατί την ίδια μέρα που την προσκόμισε θα έβγαινε στη δημοσιότητα έγγραφο κατά το οποίο 2,6 εκατομμύρια ευρώ φέρονται να φτάνουν στον κ. Σαμαρά;” εξήγησε ο ευρωβουλευτής.

Για το ντοκουμέντο αυτό καθ” αυτό, ο Στ. Κούλογλου σχολίασε πως πρόκειται για προϊόν “παράνομης ηχογράφησης, που δεν έχουμε ακόμη αποδείξεις εάν είναι αυθεντικό ή εάν έχει υποστεί μοντάζ. Αλλά η ΝΔ και ένα μέρος του μιντιακού συστήματος έσπευσε να το υιοθετήσει. Όπως και να χει, από την ηχογράφηση δεν προκύπτει τίποτα το ποινικώς κολάσιμο για τον κ. Παππά. Εξάλλου, ο ίδιος ο κ. Μιωνής στην επιστολή που συνόδευε την ηχογράφηση, γράφει ότι ο κ. Παππάς ποτέ δεν τον εκβίασε και μιλάει για αυτόν με καλά λόγια. Που είναι το παρακράτος;”

Πρέπει, να “πέσουν οι τόνοι”, έκανε έκκληση ο ευρωβουλευτής μιλώντας στο focus fm και στους Δ. Μποτίτση και Γ. Πηλίδη. “Να μιλήσουμε για τα πραγματικά προβλήματα της χώρας, για την οικονομία και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Βλέπω άλλες χώρες πως συζητάνε για να δώσουν νέα ώθηση στην οικονομία τους μετά την πανδημία. Στην Πορτογαλία, για παράδειγμα, που έχει προβλήματα αντίστοιχα με τα δικά μας, συζητούν για το πως θα ξεφύγουν από την μονοκαλλιέργεια του τουρισμού, και πως θα επαναβιομηχανοποιήσουν την χώρα. Εμείς αντιθέτως μιλάμε για τις παράνομες ηχογραφήσεις του κ. Μιωνή. Είναι θλιβερό αυτό, την ώρα που έρχονται μηνύματα φτώχειας από όλη την Ελλάδα. Άνθρωποι δεν έχουν να πάνε στο σούπερ μάρκετ. Χθες είχαμε την λιποθυμία ενός μικρού κοριτσιού, η μητέρα του οποίου είναι άνεργη ξενοδοχοϋπάλληλος. Άνθρωποι υποφέρουν. Έρχονται δύσκολες στιγμές. Ας αφήσουμε την παραφιλολογία περί παρακράτους του ΣΥΡΙΖΑ. Η Δημοκρατία κινδυνεύει από αυτές τις πρακτικές, που έχει υιοθετήσει η ΝΔ. Ας κάτσουμε και ας βρούμε από κοινού μια λύση που θα τονώσει την οικονομία και θα κρατήσει την χώρα στα πόδια της. Με τις διαρκείς διαμάχες για θέματα που δεν ανταποκρίνονται στις άμεσες ανάγκες της κοινωνίας, οι πολίτες δυσφορούν και αυτό είναι εναντίον της Δημοκρατίας”.

Διαβάστε επίσης το άρθρο του Στ. Κούλογλου στο tvxs.grΤο παρακράτος είναι το κράτος, η ανεργία απασχόληση και η ύφεση ανάπτυξη

Παρακολουθείστε ολόκληρη την συνέντευξη στον ΑΝΤ1: https://youtu.be/3Gvg1O-iIoU

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη στο Focus FM: https://soundcloud.com/stelios-kouloglou/focus-fm-25062020


(Visited 11 times, 1 visits today)

Read more:
koulogloumega
Κούλογλου: o Στουρνάρας και τα τρία σενάρια με τους δανειστές [video]

Απέκλεισε την Πέμπτη τα σενάρια περί ελληνικής χρεοκοπίας και Grexit ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, ο οποίος άσκησε κριτική...

Close