Το παρακράτος είναι το κράτος, η ανεργία απασχόληση, η ύφεση ανάπτυξη. Άρθρο του Στ. Κούλογλου στο tvxs.gr

Permalink

Το σενάριο «παρακράτος ΣΥΡΙΖΑ» λανσαρίστηκε το Σάββατο, όταν η κυβέρνηση βρισκόταν στην άμυνα για τα 20 εκατ ευρώ του δημοσίου, που αρνείται πεισματικά να πει πως και που τα ξόδεψε. Τα «Παραπολιτικά» (ίσως δεν υπάρχει παρόμοιος τίτλος εφημερίδας στον κόσμο, κάτι σαν Κουτσομπολικά) δημοσίευσαν επιλεκτικά,  στοιχεία από τη δικογραφία μιας υπόθεσης εξάρθρωσης εγκληματικής οργάνωσης, που έφτασε στη δικαιοσύνη μετά από προτροπή του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Το ενδιαφέρον στην περίπτωση αυτή είναι ότι η εφημερίδα συνδέεται με τον κ. Μαρινάκη, ο οποίος είναι κατηγορούμενος στη μεγαλύτερη υπόθεση διακίνησης ηρωίνης στην Ευρώπη. Μια σειρά από μάρτυρες της υπόθεσης έχουν πεθάνει ή εξαφανιστεί, ενώ η εκδίκασή της καθυστερεί  καθώς οι ανακριτές παραιτούνται ο ένας μετά τον άλλον. Στις αρχές αυτής της εβδομάδας και ο τρίτος ανακριτής ζήτησε μετάθεση από την Αθήνα για τη Χαλκίδα επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.

Είχε προηγηθεί η μετάθεση της πρώτης ανακρίτριας από τον Πειραιά στην Αθήνα, ενώ η δεύτερη παραιτήθηκε από το σώμα και έφυγε για τις ΗΠΑ!. Προφανώς τους κυνηγούσε το παρακράτος της Κουμουνδούρου. Διάβασα ένα ωραίο στο διαδίκτυο: μαζί με τους λατερνοπαίκτες, οργανοποιούς κλπ, το ανακριτής για το Noor-1 είναι από τα επαγγέλματα που χάνονται..

Τη Δευτέρα το πρωί συνεδρίασε η Προανακριτική Επιτροπή για τη «σκευωρία της Novartis», στην οποία σύρθηκαν τίμιοι Έλληνες πολιτικοί από το παρακράτος ΣΥΡΙΖΑ-Παπαγελόπουλου. Να φανταστεί κανείς ότι το 2010, όταν εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες δεν είχαν 5 ευρώ να πληρώσουν τη συμμετοχή τους στην αγορά των φαρμάκων και άλλοι τόσοι δεν είχαν καθόλου ιατροφαρμακευτική περίθαλψη,  η Ελλάδα ήταν πρώτη στις φαρμακευτικές δαπάνες στην Ευρώπη και τρίτη στο κόσμο. Είναι προφανές ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο: οι υπουργοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ξόδευαν τόσα χρήματα για την υγεία του ελληνικού λαού.

Ειδικά τον τελευταίο καιρό, η Προανακριτική Επιτροπή που θεωρητικά θα εξέταζε τις ευθύνες του « Ρασπούτιν » Παπαγγελόπουλου, έχει μετατραπεί σε κλασικό ορισμό του μπούμεραγκ. Η βασική μάρτυς κατηγορίας,  που ερευνούσε ως ανακρίτρια το σκάνδαλο Novartis, αποκαλύπτεται ότι δεχόταν στον λογαριασμό της εμβάσματα από την εταιρία που ερευνούσε, και ο σύζυγός της κατηγορείται για ζημιά 1,7 εκατ. ευρώ από υπερσυνταγογράφηση φαρμάκων σε υπέργηρους. Ο δεύτερος βασικός μάρτυρας, αποκαλύπτεται ότι ως εισαγγελέας είχε αρνηθεί να παραλάβει λίστες από το FBI , με μίζες πολιτικών προσώπων. Είναι προφανές και εδώ, ότι πίσω από τις δύο περιπτώσεις κρύβεται το μακρύ χέρι του συριζιακού παρακράτους.

Τη Δευτέρα το πρωί, στην Προανακριτική Επιτροπή θα συζητούσαν ένα άλλο αποκαλυπτικό έγγραφο που κατατέθηκε στη δικογραφία την προηγούμενη εβδομάδα: 2,6 μαύρο χρήμα από μια άλλη διεθνή κομπίνα είχαν καταλήξει, σύμφωνα με το ντοκουμέντο αυτό, στον τότε πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, μέσω του στενού συνεργάτη του Σταύρου Παπασταύρου. Σαν από μηχανής θεός, τότε εμφανίστηκε ο επιχειρηματίας Σάμπι Μιωνής, ο οποίος κατέθεσε την απομαγνητοφώνηση μιας συνομιλίας με τον πρώην υπουργό Ν.Παππά,  που είχε παράνομα καταγράψει το 2016. Προσοχή όχι ο Παππάς, αλλά ο επιχειρηματίας. Ήταν φανερό ότι ο Παππάς είχε καθίσει να τον καταγράψουν, σε μία μακιαβελική κίνηση του παρακράτους του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ενδιαφέρον είναι ότι από την παράνομη ηχογράφηση δεν προκύπτει παρακρατική συμπεριφορά του Παππά. Μπορεί να χρησιμοποιεί εκφράσεις που σίγουρα δεν θα χρησιμοποιούσε αν, όπως όλη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, δεν έπασχε από υπερβολική αφέλεια, αλλά είναι προφανώς στην άμυνα, απέναντι σε κάποιον που πηγαίνει τη συζήτηση εκεί που θέλει να την πάει, για να έχει υλικό στην απομαγνητοφώνηση. Ούτε εκβιάζει, ούτε χρήματα ζητάει, ούτε συμφωνίες κλείνει.

Αποδεικνύοντας το σοφόν της παροιμίας «όποιος μπλέκεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες», η  συνάντηση είχε γίνει μετά από αίτημα της ισραηλινής κυβέρνησης προς την ελληνική, ενώ στο έγγραφο που συνοδεύει το ντοκουμέντο που κατέθεσε, ο κ. Μιωνής γράφει: «Από την πρώτη στιγμή, κατέθεσα ενόρκως, ότι ο Νίκος Παππάς δεν έχει απολύτως καμία σχέση με οποιαδήποτε πράξη εκβίασης, πράγμα το οποίο επαναλαμβάνω και σήμερα…Μάλιστα, είναι προς τιμήν του Νίκου Παππά..» κλπ κλπ.

Πως μετά από όλα αυτά, να στοιχειοθετηθεί το παρακράτος; Aπό εδώ και πέρα το έργο ανέλαβαν τα ΜΜΕ των 20 εκατ., που φυσικά δεν έκαναν ούτε τις στοιχειώδεις ερωτήσεις: γιατί ο κ. Μιωνή δεν προσκόμισε το υλικό του όταν 2 μήνες πριν έδωσε κατάθεση στην ίδια Επιτροπή; Γιατί το κρατούσε 4 χρόνια; Μήπως η απομαγνητοφώνηση είναι προϊόν μοντάζ ή έχουν αφαιρεθεί σημαντικά στοιχεία; Πως ήξερε το περιεχόμενό της ήδη από τον Μάρτιο, ο κ. Πλεύρης της γνωστής οικογένειας; (δύστυχε Σάμπι, που έχεις ζήσει στο πετσί σου τον αντισημιτισμό). Μήπως τα 2,6 εκατομμύρια που φέρεται ότι παρέλαβε ο κ. Σαμαράς  αλλά πνίγηκαν μέσα στις κραυγές περί παρακράτους,  είναι πιο σημαντική υπόθεση; Ποιος έστειλε τα 2.6 εκατ, αν εστάλησαν, και γιατί;

Γιατί άραγε « δίνει » εμμέσως και τη Μαρέβα Μητσοτάκη ο Μιωνής; Tι έχει να καταθέσει ο στενός συνεργάτης του κ. Σαμαρά (Παπασταύρου) κατά της κυρίας Μητσοτάκη, αλλά κωλύεται λόγω φιλίας μαζί της; Mήπως οι τσιρίδες του κ. Γεωργιάδη ότι η βασική ανακρίτρια της υπόθεσης Novartis κ. Τουλουπάκη «πρέπει να πάει φυλακή», συνιστούν βάρβαρη παρέμβαση στη Δικαιοσύνη και αποσκοπούν στον εκφοβισμό των λειτουργών της, όπως έκαναν οι παρακρατικοί στην υπόθεση της δολοφονίας του Γρηγόρη Λαμπράκη, τρομοκρατώντας ανακριτές και μάρτυρες;

Τίποτα από όλα αυτά. Το παρακράτος είναι του ΣΥΡΙΖΑ, τελεία και παύλα. Ο σκοπός είναι να στενέψουν τα όρια της σκέψης,  έγραφε ο Τζορτζ Οργουελ στο περιβόητο 1984. « Στο τέλος θα κάνουμε κυριολεκτικά αδύνατο το έγκλημα της σκέψης, γιατί δεν θα υπάρχουν λέξεις για να το εκφράσει κανείς. ..Ο πόλεμος είναι ειρήνη, η ελευθερία είναι σκλαβιά, η άγνοια είναι δύναμη».

Δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό: η κυβέρνηση συστηματικά υιοθετεί αυτή την οργουελική αλλοίωση της πραγματικότητας. Τις προάλλες, ο και υπουργός Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδης δήλωνε πως το lockdown της πανδημίας όχι μόνον δεν ανέκοψε τις επενδύσεις στη χώρα αλλά τους έδωσε και… νέα ώθηση, την ίδια ώρα που η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωνε θεαματική μείωση της ανεργίας τον Μάρτιο, ανακαλύπτοντας ότι οι άνεργοι μειώθηκαν κατά 200.000! Δεν έχει σημασία ότι οι πολίτες βιώνουν μια τελείως διαφορετική πραγματικότητα στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη: ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωνε τη θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας στη Βουλή, «αφού το λένε οι αγορές, το eurogroup και οι δημοσκοπήσεις».(όλη η εικονική μας πραγματικότητα εδώ)

Όλα αυτά τα ψεύδη και η χονδροειδής προπαγάνδα δεν θα είχαν καμιά τύχη να ακουστούν, αν τα ΜΜΕ έκαναν στοιχειωδώς τη δουλειά τους. Ίσως το καλύτερο αυτές τις μέρες το διάβασα στην απομαγνητοφώνηση της συνομιλίας Μιωνή-Παπά στην «Καθημερινή», που όπως και τα άλλα μέσα  ..ενημέρωσης πήρε τοις μετρητοίς ότι σέρβιρε ο Μιωνής. Παραθέτω το μικρό απόσπασμα από το κεφάλαιο «Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι Παππά – Μιωνή»:

ΠΑΠΠΑΣ: Δεν μισούμε κανέναν, δεν μισούμε κανέναν. Να βγει να μιλήσει.
ΜΙΩΝΗ: Να βγει να μιλήσει να πει τι ρε συ;
ΠΑΠΠΑΣ: Ελα ρε μαλ… Να βγει…
ΜΙΩΝΗ: Και τι να πει; Σίγουρα; Ο Σταύρος ξέρει πράγματα που δεν ξέρω εγώ; Έτσι; Για κάτσε δυο λεπτάκια. Αλλά, να σου πω, εσύ θα έβγαινες ποτέ να μιλήσεις για τον Αλέξη;
ΠΑΠΠΑΣ: (μάλλον γνέφει υποδηλώνοντας άρνηση)

Μάλλον γνέφει υποδηλώνοντας άρνηση; Εδώ δεν έχουμε απλώς αντιγραφή, αλλά δημιουργική παρέμβαση στην υποκλοπή. Που το ξέρει ο συντάκτης ότι ο Παππάς έγνεψε, αφού δεν ήταν εκεί; Δεν έχει σημασία. Η καλή δημοσιογραφία, δεν χρειάζεται παρά φαντασία.


(Visited 12 times, 1 visits today)

Read more:
189327-screen_shot_2015-11-09_at_11.26.26_p.m.
Κούλογλου στο Ράδιο 9.84 της Κρήτης: «Οι απαιτήσεις του ΔΝΤ στρέφονται κατά της κοινωνικής και εκλογικής βάσης του ΣΥΡΙΖΑ»

Για την πορεία της διαπραγμάτευσης και τη δύσκολη θέση στη οποία βρίσκεται η κυβέρνηση, μίλησε ο Στ. Κούλογλου, στο πλαίσιο...

Close