Κούλογλου για ΚΙΝΑΛ: Αυτοί που αυτοκτονούν αφήνουν σημείωμα

Permalink

“Από την Βαστίλλη μέχρι το Πολυτεχνείο εάν οι κατασταλτικοί νόμοι μπορούσαν να εμποδίσουν τις κοινωνικές εξελίξεις δεν θα είχαμε καμία επανάσταση”, σχολίασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στο Κόκκινο και στον Νίκο Ξυδάκη, σχετικά με το νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων.

“Η κυβέρνηση φοβάται τις αντιδράσεις που θα έρθουν το φθινόπωρο. Δεν έχει πάρει κανένα μέτρο για να προφυλάξει τον πληθυσμό από την οικονομική και κοινωνική καταιγίδα που έρχεται. Ο κόσμος θα αντιδράσει. Είναι γελασμένη εάν νομίζει ότι επειδή θα υπάρχει αυτός ο νόμος δεν θα γίνουν διαδηλώσεις. Μάλιστα εάν δεν μπορεί ο κόσμος, με δημοκρατικές εγγυήσεις, να εκδηλώνει την δυσφορία του, υπάρχει ο κίνδυνος κάποια στιγμή να εκδηλωθούν βίαιες αντιδράσεις. Φοβάμαι ότι είναι βόμβα στα θεμέλια της δημοκρατίας αυτός ο νόμος”, προσέθεσε.

Ερωτηθείς για το πως βλέπουν οι συνάδελφοί του ευρωβουλευτές άλλων κρατών-μελών το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, ο Στ. Κούλογλου δήλωσε πως “οι περισσότερες χώρες έχουν ξεπεράσει τις αντιλήψεις των δικτατορικών καθεστώτων της δεκαετίας του 70 και αδυνατούν να καταλάβουν πως ένα νομοσχέδιο στρέφεται κατά τόσο βασικών εννοιών της Δημοκρατίας, όπως αυτή της ελεύθερης έκφρασης. Ο κ. Χρυσοχοΐδης δυσαρεστήθηκε που τον είπαν ακροδεξιό για τη στάση του στο μεταναστευτικό. Που να ήξεραν οι ευρωβουλευτές της επιτροπής LIBE του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις”.

Σε κάθε περίπτωση, τόνισε, “εάν από την εφαρμογή αυτού του νόμου προκύψουν καταπατήσεις των ελευθεριών τότε θα φέρουμε το θέμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο”. Απαντώντας, δε, στις δηλώσεις ευρωβουλευτών της ΝΔ, ότι τάχα οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εκθέτουν την κυβέρνηση ασκώντας κριτική σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο ευρωβουλευτής υπενθύμισε πως “το 2015 οι ευρωβουλευτές της ΝΔ, τότε αντιπολίτευσης, όχι μόνο ασκούσαν κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αλλά παρακαλούσαν να μην κλείσει η αξιολόγηση και να πέσει η κυβέρνηση. Έκαναν, δε, ότι περνούσε από το χέρι τους, διαβάλλοντας και δίνοντας λάθος πληροφορίες για την κυβέρνηση, προς αυτό τον σκοπό. Τώρα λένε ότι υπάρχει πρόβλημα όταν κάνουμε κριτική στην κυβέρνηση. Το Ευρωκοινοβούλιο όντως δεν είναι πεδίο για εσωκομματικές αντιπαραθέσεις, αλλά εδώ το θέμα είναι άλλο: Δεν πρέπει να τηρούνται οι νόμοι για την αντιμετώπιση των προσφύγων; Δεν πρέπει να τηρείται η σύμβαση της Γενεύης για όσους ζητούν πολιτικό άσυλο; Αυτοί είναι πανανθρώπινοι κανόνες. Δεν μπορούμε να μην θέσουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο την κακομεταχείριση των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος, που στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θεωρούνται ήρωες. Δεν μπορούμε να μην θέσουμε ζητήματα διαφθοράς όπως η αντίδραση του κ. Γεωργιάδη που απείλησε ευθέως και δημοσίως την εισαγγελέα διαφθοράς για υπόθεση στην οποία ο ίδιος εμπλέκεται και ερευνάται. Δεν μπορεί να μην τεθεί το θέμα των 20 εκατ ευρώ που δόθηκαν με τελείως αδιαφανή και με κομματικά κριτήρια τρόπο. Ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί ότι έχοντας εξασφαλίσει την σιωπή ή την συνεργασία με βασικά ΜΜΕ μπορεί να λέει ότι θέλει χωρίς να δίνει λογαριασμό πουθενά. Έτσι όπως πάμε, θα βρεθούμε στον πάγκο του κατηγορούμενου μαζί με την Ουγγαρία, την Πολωνία και άλλες χώρες που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και είναι βουτηγμένες στην διαφθορά”.

Ο ευρωβουλευτής Στ. Κούλογλου χαρακτήρισε, μάλιστα, αυτοκτονική την στάση του ΚΙΝΑΛ και της κας Γεννηματά να υποστηρίξουν το νομοσχέδιο. “Είναι ανεξήγητη στάση. Αυτοί που αυτοκτονούν αφήνουν σημείωμα. Εδώ, δεν βλέπω πως θα μπορέσει να δικαιολογήσει αυτή την επιλογή στο κοινό που όσο και αν έχει μεταλλαχθεί ένα μέρος του ακόμη πιστεύει στην δημοκρατική παράταξη, στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ, στο ότι η δεξιά είναι πάντα δεξιά. Το μόνο που σκέφτομαι είναι ότι κάποιοι έχουν εξαγοράσει αυτή την στάση με ένα πόστο στην κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά αυτό σημαίνει ολοκληρωτική πλέον εξαΰλωση”.

Τέλος, για το ζήτημα της “λίστας Πέτσα”, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παρατήρησε πως “στα πρωτοσέλιδα μεγάλων ΜΜΕ δεν είδα την είδηση για την απόφαση του κ. Μαρινάκη να επιστρέψει τα λεφτά. Αλλά μάλλον θα έχουν μείνει στην υπόθεση του κ. Καλογρίτσα, που το 2016 παρουσιαζόταν ως ‘απατεώνας’ ενώ τώρα ως πολύ αξιόπιστος μάρτυρας. Δεν γίνεται καμία αναφορά σε αυτά που έκανε όμως: Ομολόγησε ότι έκοψε ένα εικονικό τιμολόγιο ύψους 3.000.000  ευρώ και πήρε τα λεφτά. Δεν τα πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ τα λεφτά. Εδώ γίνεται μια σκόπιμη διαστρέβλωση. Στήνονται διάφορες φανταστικές ιστορίες που διαμορφώνουν μια διαφορετική πραγματικότητα πάνω στην οποία καλείται η κοινή γνώμη να εκφέρει άποψη, και αυτό δεν συζητάται καθόλου. Περιμένω να δω τι θα πει και η ΕΣΗΕΑ για την υπόθεση, που για ακόμη μια φορά σιωπά”.

Ακούστε εδώ ολόκληρη την συνέντευξη: https://soundcloud.com/stelios-kouloglou/09072020a


(Visited 21 times, 1 visits today)

Read more:
mega
Κούλογλου: Άλλα μέτρα παίρνει η δεξιά, άλλα η αριστερά

Απέναντι στην ύφεση που θα ακολουθήσει την πανδημία, “υπάρχουν οι συντηρητικές απαντήσεις και οι προοδευτικές απαντήσεις”, παρατήρησε ο ευρωβουλευτής του...

Close