Κούλογλου: Τα παιδαριώδη λάθη της κυβέρνησης στα ελληνοτουρκικά ανοίγουν την όρεξη του Ερντογάν

Permalink

“Η κυβέρνηση κάνει κατά συρροή παιδαριώδη λάθη στην αντιμετώπιση του Ερντογάν, τα οποία είναι εγκληματικά”, δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στα Παραπολιτικά FM και εξήγησε:

“Υποτίμησαν την επιθετικότητά του, έλεγαν ότι δεν θα κάνει κάτι και ότι είναι απομονωμένος. Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών δυο μέρες πριν γίνει η Αγία Σοφία τζαμί υποστήριζε ότι δεν θα το κάνει αυτό ο Ερντογάν. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα γεγονότα στον Έβρο έλεγε ότι υπάρχει ηρεμία και ότι είναι για εσωτερική κατανάλωση στην Τουρκία. Αυτά δίνουν τροφή στον Ερντογάν και στην επιθετικότητά του αφού νομίζει ότι εδώ έχει να κάνει με ανθρώπους που είτε φοβούνται, είτε είναι τελείως ανίκανοι ή και τα δυο μαζί”.

Για το ζήτημα της αναγκαιότητας των εξοπλιστικών προγραμμάτων, ο Στ. Κούλογλου τόνισε ότι “τα εξοπλιστικά προγράμματα στις σημερινές συνθήκες που έχουμε και οικονομικά προβλήματα καλό είναι να αποφεύγονται. Τώρα εάν είναι αναγκαία να γίνουν φυσικά και πρέπει να γίνουν. Η ασφάλεια της χώρας υπερέχει. Ας κρατούμε υπόψη, όμως, ότι τα μεγάλα εξοπλιστικά προγράμματα προσφέρονται για διαφθορά. Αν αμφιβάλει κανείς ας ρωτήσει τον Τσοχατζόπουλο ή τον Παπαντωνίου. Τον Ερντογάν τον ενδιαφέρει να μπούμε σε κούρσα εξοπλισμών γιατί διατηρεί ένα διεφθαρμένο καθεστώς. Εμάς μας συμφέρει όμως;”

Στο μέτωπο της πανδημίας, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αναγνώρισε πως “η κυβέρνηση πήγε καλά στην πρώτη φάση της πανδημίας θυσιάζοντας την οικονομία, κάτι που έγινε βέβαια στις περισσότερες χώρες της ΕΕ. Στη δεύτερη φάση, όμως, πήγε άσχημα, με παλινωδίες και αντιφάσεις που μας έχουν οδηγήσει σε πολύ άσχημο σημείο”. Σχετικά με την αντιπολιτευτική τακτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Στέλιος Κούλογλου επεσήμανε πως «οι εξαλλοσύνες της ΝΔ δεν συγκρίνονται με την υπεύθυνη αντιπολίτευση που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ: Από τα ελληνοτουρκικά μέχρι την πανδημία. Ο Τσίπρας είχε συναντηθεί με τον Ερντογάν και η ΝΔ πριν καν γίνει η συνάντηση έκανε κριτική για την προετοιμασία αυτής. Αν ακολουθούσαμε την ίδια τακτική θα έπρεπε κάθε μέρα να είμαστε στα κάγκελα. Χθες στέλεχος της ΝΔ είπε ότι δεν ενδιαφέρει εάν έγιναν τουρκικές έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Τις προάλλες ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας είπε ότι έγιναν. Λέγονται πράγματα που αν είχαν ειπωθεί επί ΣΥΡΙΖΑ θα τα συζητούσαμε ακόμη”.

Τέλος, όσον αφορά τις εσωτερικές διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ, ο ευρωβουλευτής σχολίασε πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης “χρειάζεται να προχωρήσει προς το συνέδριο του για να λύσει τις προγραμματικές και οργανωτικές εκκρεμότητες αξιοποιώντας την εμπειρία των διαδικτυακών συνεδρίων όπως του αμερικανικού Δημοκρατικού Κόμματος. Οι εκκρεμότητες προωθούν μια εσωστρέφεια που κάνει κακό στην αντιπολίτευση την ώρα που η χώρα έχει μια τέτοια ανίκανη κυβέρνηση αλλά επίσης δεν είναι αντάξια και της εμπιστοσύνης που έδειξαν οι πολίτες στον ΣΥΡΙΖΑ στις περασμένες εκλογές”.

Ακούστε εδώ ολόκληρη την συνέντευξη:  https://soundcloud.com/stelios-kouloglou/fm-01092020


(Visited 14 times, 1 visits today)

Read more:
366944-25876185
Πενήντα χρόνια πίσω με τη μηχανή του χρόνου

Όποιος(α) αμφιβάλλει ότι έχουμε μπει στην εποχή του σκοταδισμού, δεν έχει παρά να κοιτάξει τη χθεσινή απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου...

Close