Κούλογλου για ελληνοτουρκικά: Η μόνη κόκκινη γραμμή της κυβέρνησης είναι οι δημοσκοπήσεις

Permalink

«Χθες μάθαμε από το άρθρο του κ. Μητσοτάκη σε ξένες εφημερίδες ότι είχε προχωρήσει σε μυστική, έγγραφη συμφωνία με την Τουρκία. Στο ίδιο άρθρο ο πρωθυπουργός γκρίζαρε την περιοχή του Καστελόριζου γράφοντας ότι είναι αμφισβητούμενη και διεκδικείται από την Ελλάδα και την Τουρκία. Καμία ελληνική κυβέρνηση δεν θεωρούσε αυτές τις περιοχές αμφισβητούμενες», σχολίασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στο Action24.

«Η κυβέρνηση υποστήριξε ότι το τουρκικό πλοίο μπήκε στα ελληνικά ύδατα γιατί το παρέσυρε ο άνεμος, μετά ότι δεν έκανε έρευνες γιατί κάναμε εμείς θόρυβο. Αν δεν έκανε έρευνες γιατί ζητάμε κυρώσεις; Όλα αυτά δημιουργούν ασαφή εικόνα, δείχνουν έλλειψη αποφασιστικότητας και βοηθούν τον Ερντογάν να παίζει το δικό του παιχνίδι».

Σχολιάζοντας την παρατήρηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κύρτσου ότι η πολιτική της κυβέρνησης επιβραβεύεται από τις δημοσκοπήσεις, ο Στέλιος Κούλογλου παρατήρησε: «οι εθνικές γραμμές δεν μπορούν να καθορίζονται από τις δημοσκοπήσεις. Αντίθετα, μια σταθερή εθνική πολιτική είναι αυτή που θα πρέπει να επηρεάζει την κοινή γνώμη. Και τέτοια εθνική στρατηγική λείπει από την κυβέρνηση».

Στο μέτωπο της οικονομίας, ο Στ. Κούλογλου δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει σε λήψη εμπροσθοβαρών μέτρων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ιδιαίτερα εκείνων του τουρισμού που υπέστησαν μεγάλη ζημιά. Ο ευρωβουλευτής υπενθύμισε, ότι «ο κ. Μητσοτάκης είχε γυρίσει περιχαρής από τις Βρυξέλλες λέγοντας ότι έφερε 72 δισ. (με διάφορα λογικά άλματα και αθροίζοντας ακόμη και τα ΕΣΠΑ που θα παίρναμε ούτως ή άλλως). Αφού τα έφερε λοιπόν, ας τα δώσει στην οικονομία, γιατί αλλιώς θα μπούμε σ’ένα φαύλο κύκλο ύφεσης που δεν ξέρουμε που θα οδηγήσει. Στην πραγματικότητα  βέβαια, δεν πρέπει να περιμένουμε άμεσα χρήματα από το ειδικό Ταμείο Ανάκαμψης που δημιουργήθηκε για την πανδημία. Πρέπει να κάνουμε μόνοι μας  λογαριασμό αξιοποιώντας παράλληλα με το περίφημο μαξιλάρι Τσακαλώτου».

Δείτε εδώ ολόκληρη την συνέντευξη:  https://youtu.be/V0j8Qyzv27M


(Visited 13 times, 1 visits today)

Read more:
18-02-39-Νεοφιλελεύθερο-πυρονέφος
Νεοφιλελεύθερο πυρονέφος…

Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου

Close