Κούλογλου για προσφυγικό: Kατώτερη των περιστάσεων η θέση της Κομισιον. Αποτυχία Σχοινά

Permalink

Δήλωση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιου Κούλογλου, για την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ένα νέο Σύμφωνο για το Μεταναστευτικό:

«Αν και αναγνωρίζει την ανάγκη διαμοιρασμού του βάρους του προβλήματος σε όλα τα κράτη-μέλη, η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ένα νέο Σύμφωνο για το Μεταναστευτικό, είναι κατώτερη των περιστάσεων και μια αποτυχία του Έλληνα Επιτρόπου, Μαργαρίτη Σχοινά, να συνδιαμορφώσει ένα πλαίσιο που θα βοηθούσε την χώρα.

Η πρόταση διαιωνίζει το πρόβλημα καθώς διευκρινίζεται πως η αρωγή στην αποσυμφόρηση των κρατών που φέρουν το μεγαλύτερο βάρος, όπως η Ελλάδα και η Ιταλία, αλλά και στην αντιμετώπιση του προβλήματος εν συνόλω, θα είναι εθελοντική.

Πρόκειται, δυστυχώς, για μια νίκη του Ορμπάν, και των λοιπών ακροδεξιών φωνών στην ΕΕ, που αδιαφορούν για τις αξίες της και μέχρι στιγμής αγνοούσαν επιδεικτικά τις υπάρχουσες συμφωνίες χωρίς να δέχονται κυρώσεις. Τώρα θα μπορούν ανενόχλητοι να ξεμπερδέψουν μια και καλή με την έννοια “αλληλεγγύη”, που τάχα βρίσκεται στο επίκεντρο του προτεινόμενου μηχανισμού».

(Περισσότερα για την πρόταση της Κομισιόν)


(Visited 7 times, 1 visits today)

Read more:
EP-040135A_CETA_TTIP
Κούλογλου σε Κομισιόν για ενίσχυση της Ελλάδας λόγω φυσικών καταστροφών

Γραπτή ερώτηση στην Κομισιόν κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου σχετικά με τις εκτεταμένες φυσικές καταστροφές που έπληξαν τις...

Close