Ο Μωυσής κάνει θαύματα μόνο μια φορά. | Άρθρο του Στ. Κούλογλου στο tvxs.gr

Permalink

Το «φτάνει πια» του νοσοκομείου της Νίκαιας είναι ο πρώτος κρίκος της πλαστικής, φανταχτερής αλυσίδας που έσπασε. Η ανακοίνωση των γιατρών τα λέει όλα: «Η ΓΣ ιατρών ομόφωνα δηλώνει πως με αυτές τις συνθήκες υποστελέχωσης, υποδομών κλπ το νοσοκομείο αδυνατεί πλέον να δέχεται επιβεβαιωμένα κρούσματα #COVID19. Ήδη υποβάλλουν παραιτήσεις ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας κι η υπεύθυνη της Πτέρυγας COVID».

Το νοσοκομείο χρεώθηκε, αιφνιδιαστικά τον Αύγουστο, να περιθάλπει και ασθενείς covid με απόφαση του υπουργείου Υγείας (του υπουργού άνευ χαρτοφυλακίου Κικίλια; του υφυπουργού Κοντοζαμάνη που του πήρε τις αρμοδιότητες; του Μητσοτάκη του ίδιου μετά από κάποια εισήγηση;- δεν έχει καν σημασία). To θέμα είναι ότι η κυβέρνηση δεν έκανε έκτοτε καμία πρόσληψη ούτε βελτίωσε τις υποδομές, ώστε να μπορεί το νοσοκομείο να αντεπεξέλθει στα νέα του καθήκοντα.

Ανεξάρτητα από τους συνηθισμένους, επικοινωνιακούς κυβερνητικούς αντιπερισπασμούς, αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα. Το επιβεβαίωσε άλλωστε η ανακοίνωση της κυβερνητικής διοίκησης του νοσοκομείου, αμέσως μετά το «όχι» των γιατρών: «Η κλινική ασθενών COVID-19 θα ενισχυθεί άμεσα με επιπλέον νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό». Επειδή αυτό δεν είχε γίνει μέχρι τώρα, παρά την «αμεσότητα» του πράγματος και τα πολλά « θα», η τελευταία εφημερία του νοσοκομείου θύμιζε ρωσική ρουλέτα, όπου ασθενείς με συμπτώματα  κοροναϊού ανακατεύονταν με περιστατικά άλλων παθήσεων και όλοι μαζί με το υγειονομικό προσωπικό. Γι αυτό οι γιατροί αντέδρασαν.

Σταδιακά σκάει το παραμύθι με τη δήθεν αύξηση των ΜΕΘ, το οποίο έχει αποκαλύψει επανειλημμένως το Tvxs ήδη από τον Απρίλιο (ΜΕΘ, ψέματα και βιντεοταινίες Οποιον πάρει ο Χάρος και τόσα άλλα άρθρα), αλλά αναπαράγουν τα συστημικά ΜΜΕ είτε επειδή είναι μπουκωμένα και δεν μπορούν να μιλήσουν ή γιατί η ερευνητική δημοσιογραφία στην Ελλάδα είναι πια σπάνιο είδος. Έναν υγειονομικό να ρωτούσαν, θα τους έλεγε ότι οι ΜΕΘ δεν είναι όπως οι καλόγηροι στο Άγιο Όρος που -αμαρτωλοί άραγε;- προσβλήθηκαν μαζικά από κοροναϊό, αλλά το βάφτισαν «έκτακτη επιδημία γρίπης»: δεν αρκεί να βαφτίσεις ένα δωμάτιο ή ένα θάλαμο ΜΕΘ. Θα πρέπει να προσλάβεις «μοναδίστες», όπως αποκαλούνται στην ιατρική αργκό οι εξειδικευμένοι ενταντικολόγοι για τις μονάδες εντατικής θεραπείας (έξη γιατροί για έξη κρεβάτια) καθώς και  υγειονομικό προσωπικό (4 ανά κρεβάτι).

Εδώ όχι μόνο δεν προχώρησαν σε προσλήψεις, αλλά το υγειονομικό προσωπικό είναι περίπου 4.500 λιγότερα άτομα από πέρυσι. Οι υποσχέσεις Μητσοτάκη την εποχή των χειροκροτημάτων στα μπαλκόνια, ότι τάχα θα μονιμοποιηθεί το επικουρικό προσωπικό υλοποιήθηκαν όσο και οι εργασίες στο Ελληνικό, με αποτέλεσμα οι επικουρικοί ιατροί σταδιακά  να αποχωρούν. Την ίδια στιγμή που το μόνιμο προσωπικό, το έχω σημειώσει ήδη περιγράφοντας την εγκληματική ανικανότητα της κυβέρνησης, έχει κουραστεί μετά από τόσους μήνες συνεχών εφημεριών και υπερέντασης.

Την ίδια στιγμή, το πολιτικό προσωπικό της πιο ανίκανης κυβέρνησης από τη μεταπολίτευση, θυμίζει το «ρε Μανώλη τραμπαρίφα».  Τον  ένα (Κουμουτσάκο) που κοινωνεί χωρίς προφυλάξεις και μάσκα τον καρφώνει ο άλλος( Χαρδαλιάς) που με τη σειρά του χωρίς μάσκα ασπάζεται-τι να κάνει να μην βγεί κι αυτός βουλευτής; – το χέρι του παπά, με τον τελευταίο να  καρφώνει( «μου το φίλησε και μου το παραφίλησε») τον Χαρδαλιά όταν αυτός υποστηρίζει -για ξεκάρφωμα- ότι απλώς υποκλίθηκε! «Ζήτω το Eθνος, Ζήτω η Ελλάδα μας, Ζήτω οι Eνοπλες Δυνάμεις μας, Ζήτω η Χωροφυλακή», όπως αναφώνησε και ο σεβάσμιος Μητροπολίτης Κοζάνης. (βάζουν κάτι στη θεία κοινωνία, καίνε κάτι με τα θυμιατά, πάντως κάτι πίνουν σίγουρα).

Με τις διεθνείς εκτιμήσεις να δείχνουν ότι καταφθάνει υγειονομική καταιγίδα και ενώ οι ΜΕΘ έχουν σχεδόν γεμίσει πριν μπούμε για τα καλά στο φθινόπωρο και στο δεύτερο κύμα, ποιος θα προφυλάξει τον πληθυσμό από την καταστροφή; Αυτοί που τη μια δεν ενεργοποιούν στην Εύβοια τον 112 για να μην προκαλέσουν πανικό, αλλά τον ενεργοποιούν στη Θεσσαλία σχεδόν κατόπιν εορτής και Iανού;

Η χώρα βρίσκεται κυριολεκτικά στο παρά 5 μιας μεγάλης καταστροφής. Η κυβέρνηση θα πρέπει να αραιώσει τα σχολεία και τους επιβάτες- σαρδέλες στα μέσα μαζικής μεταφοράς, και κυρίως να προχωρήσει σε έκτακτα μέτρα, «στρατολογώντας», προσλαμβάνοντας δηλαδή με συνοπτικές διαδικασίες χιλιάδες γιατρούς και υγειονομικό προσωπικό όπως θα έκανε αν είχαμε συμβατικό πόλεμο και επιτάσσοντας όσες κλίνες χρειαστούν από τις ιδιωτικές κλινικές, τις οποίες άφησε απέξω στη πρώτη φάση της πανδημίας. Αλλιώς θα έχουμε εκατόμβες, όχι μόνο λόγω ιού, αλλά και λόγω των άλλων ασθενειών την αντιμετώπιση των οποίων θα παραμερίσει ο « επικοινωνιακός » covid-19.

Αν δεν το κατάλαβε με τις αποδοκιμασίες στην Καρδίτσα ή δεν του έχει μιλήσει η Κεραμέως για τους μαθητές και τις καταλήψεις στα σχολεία, ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να καταλάβει ότι έχει φτάσει η ώρα της αλήθειας. Ο Μωυσής κάνει θαύματα μόνο μια φορά.


(Visited 17 times, 1 visits today)

Read more:
349715-h_apodeixe
H απόδειξη…

Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου

Close