Κούλογλου: Στο παρά πέντε πριν γίνουμε Μπέργκαμο, απαιτούνται ριζικά μέτρα

Permalink

Η χώρα είναι ανυπεράσπιστη “στο παρά πέντε πριν το δεύτερο κύμα της πανδημίας και δεν έχει γίνει τίποτα στον τομέα της Υγείας, με ευθύνη της κυβέρνησης”, δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου, σε συνέντευξη του στο Κόντρα.

Όπως παρατήρησε ο ευρωβουλευτής, “οι ΜΕΘ έχουν σχεδόν γεμίσει και δεν έχουμε μπει καλά καλά στο δεύτερο κύμα της πανδημίας. Γιατί η κυβέρνηση από τον Μάρτιο μέχρι τώρα δεν έχει κάνει τίποτα. Πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Όλα αυτά περί διπλασιασμού των ΜΕΘ, είναι στην σφαίρα της φαντασίας, της προπαγάνδας και της επικοινωνίας. Δεν μπορείς απλά να βαφτίσεις ένα δωμάτιο ως ΜΕΘ επειδή θα της βάλεις και έναν αναπνευστήρα. Κάθε κλίνη  ΜΕΘ χρειάζεται έναν γιατρό και τέσσερις νοσηλευτές. Πότε θα προσληφθούν αυτοί; Πρέπει να γίνουν προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών τώρα. Να γίνουν επιτάξεις σαν να ήμασταν σε περίοδο πολέμου. Είναι η τελευταία ευκαιρία. Ειδάλλως θα γίνουμε σαν το Μπέργκαμο”.

“Η κυβέρνηση είναι η πιο ανίκανη από την μεταπολίτευση. Είναι μια εταιρεία περιορισμένης ευθύνης, που σκοπό έχει να κάνει μόνο μπίζνες. Δεν προσλαμβάνει προσωπικό στο ΕΣΥ και κάνει δωράκια στον ιδιωτικό τομέα της Υγείας, που αντί να τον επιτάξει του διπλασίασε τα νοσήλεια, από 800 ευρώ τη μέρα σε 1600 ευρώ. Είμαστε η μόνη χώρα που δεν έχει βάλει πλαφόν στην τιμή των τεστ από τους ιδιώτες. Η Κύπρος για παράδειγμα έχει βάλει πλαφόν τα 70 ευρώ. Εδώ σε ιδιωτικά εργαστήρια το βρίσκεις και με 160 ευρώ”.

“Αν δεν κάνουμε τεστ, δεν θα ξέρουμε την πραγματική κατάσταση. Δεν έκαναν τεστ στους γιατρούς όταν γύρισαν από τις διακοπές τους! Τους έστειλαν στην βάρδια τους με τον κίνδυνο να επιμολυνθούν ασθενείς. Ακόμη και η οικονομία έχει πληγεί από την έλλειψη τεστ. Η Ολλανδία ζήτησε από τους πολίτες της που έκαναν τουρισμό να φύγουν από την Ελλάδα. Όταν οι ξενοδόχοι ζήτησαν τον λόγο, η πρεσβεία τους απάντησε γιατί δεν κάνετε αρκετά τεστ στα νησιά”, τόνισε ο Στ. Κούλογλου.

Το ίδιο συμβαίνει και στον τομέα της Παιδείας και την θωράκισης των σχολείων απέναντι στην πανδημία, όπως παρατήρησε ο Στέλιος Κούλογλου: “Όλες οι άλλες χώρες έκαναν πολλές αλλαγές για τα σχολεία μέσα στο καλοκαίρι. Η δική μας ούτε αραίωσε τους μαθητές στις τάξεις, ούτε βρήκε νέες αίθουσες, ούτε μοίρασε την διδασκαλία σε πρωί και απόγευμα, ούτε προσέλαβε εκπαιδευτικούς. Έμεινε μόνο στις μάσκες και ακόμη και εκεί παρέδωσε μπούρκες! Γιατί η κυβέρνηση δεν μείωσε τον αριθμό των μαθητών στα σχολεία στις αίθουσες; Γιατί αν μειωνόταν ο αριθμός των μαθητών στα δημόσια σχολεία θα έπρεπε να ακολουθήσουν και τα ιδιωτικά σχολεία. Αυτό δεν το ήθελε η κα Κεραμέως, που περνά συνεχώς νομοσχέδια υπέρ της ιδιωτικής εκπαίδευσης”.

Στην κυβέρνηση μισούν “τον δημόσιο τομέα. Δεν θέλουν ούτε πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών για να ενισχύσουν το ΕΣΥ, ούτε πρόσληψη εκπαιδευτικών για να μειώσουν τον κίνδυνο και στα σχολεία”, εξήγησε.

Τέλος, κληθείς να τοποθετηθεί για τα ελληνοτουρκικά, ο ευρωβουλευτής Στ. Κούλογλου σημείωσε πως “στην ΕΕ συζητούνται κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας και εναντίον της Λευκορωσίας. Η Κύπρος είπε ότι θα βάλει βέτο στις κυρώσεις για την Λευκορωσία εάν δεν υπάρξουν κυρώσεις και εναντίον της Τουρκίας. Σε αυτό το αίτημα η Ελλάδα δεν συμπαρίσταται. Ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε μάλιστα, “θα πρέπει απλά να αναμένουμε να δεχόμαστε τις παράνομες [τουρκικές] ενέργειες επειδή έχει επιτευχθεί ο διάλογος Ελλάδας Τουρκίας;” Ποτέ δεν έχει σημειωθεί ανοιχτή διάσταση απόψεων Ελλάδας-Κύπρου μετά το πραξικόπημα της Χούντας και την τουρκική εισβολή”.

Δείτε εδώ ολόκληρη την συνέντευξη:  https://youtu.be/dgsJgjMRmYs


(Visited 5 times, 1 visits today)

Read more:
43976944790_eadb2e49ac_k
Κούλογλου στην γαλλική Humanite: οι απελπισμένοι άνθρωποι πιστεύουν στα θαύματα

Τους λόγους για τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε τις εκλογές εξηγεί σε σειρά συνεντεύξεών του σε ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης ο...

Close