Κούλογλου: Η κυβέρνηση καθυστερεί, ακούστε την κα Σπυράκη

Permalink

“Δυστυχώς η κυβέρνηση τρέχει πίσω από τις εξελίξεις. Θα έπρεπε να είχαν ληφθεί μέτρα πριν ξεφύγει η κατάσταση, όπως έγινε στην Θεσσαλονίκη. Αυτό λέει και ο κ. Ευ. Βενιζέλος, που δήλωσε ότι τα μέτρα ήρθαν πολύ καθυστερημένα, αλλά και η κα Μ. Σπυράκη, που δεν είναι ουδέτερη παρατηρητής αλλά ευρωβουλευτής της ΝΔ, που είπε τα μέτρα στην Θεσσαλονίκη ήρθαν πολύ αργά και ότι η κυβέρνηση δεν ακούει τους επιστήμονες”, δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στο Κόντρα και στον Αιμίλιο Λιάτσο, για το lockdown στην Θεσσαλονίκη.

“Έχουμε διαρκείς αλλαγές στα όσα εξαγγέλει η κυβέρνηση. Το πρωί ανοίγουν τα σχολεία, το απόγευμα ο κ. Χαρδαλιάς κλείνει τα μισά. Άραγε δεν τηλεφωνιούνται καν μεταξύ τους; Κλείνουν την εστίαση, αλλά δεν λαμβάνουν μέτρα για τα Μέσα Μεταφοράς όπου τα λεωφορεία κυκλοφορούν με πληρότητα 120%! Το σύστημα λειτουργεί με επικοινωνιακή λογική, με σκοπό να ξεγελάσει τον κόσμο. Δεν μπορείς να ξεγελάς πολλούς για πολύ διάστημα, όμως”, προσέθεσε ο Στ. Κούλογλου παρατηρώντας ακόμη πως στο Βέλγιο, ενώ υπάρχει τεράστιο πρόβλημα, “δεν υπάρχει ούτε ένας πολιτικός που ρίχνει την ευθύνη στους πολίτες όπως εδώ, που ακούμε ότι όλα τα κάνει καλά η κυβέρνηση και όλα κακά οι πολίτες”.

Κληθείς να τοποθετηθεί για την διαπόμπευση του πρύτανη του ΟΠΑ, ο ευρωβουλευτής σχολίασε πως “είναι μια αισχρή πράξη από φασιστοειδή, ή και προβοκάτορες, που ήθελαν να φέρουν την αστυνομία στα πανεπιστήμια. Αυτό δε θα έπρεπε να γίνει. Οι ακαδημαϊκές ελευθερίες πρέπει να περιφρουρούνται από τους φοιτητές. Όταν πέρυσι η ΝΔ κατήργησε το άσυλο είπαμε ότι το πρόβλημα δεν λύνεται έτσι. Δεν αντιμετωπίζεις τα κοινωνικά προβλήματα με αστυνομική βία”.

Απαντώντας στον βουλευτή της ΝΔ, Κ. Κυρανάκη, που υποστήριζε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει ανομία στα Πανεπιστήμια, ο Στ. Κούλογλου είπε πως “όταν ήμουν στο Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΦΕΕ τις ακαδημαϊκές ελευθερίες τις περιφρουρούσαμε εμείς. Δεν φωνάζαμε την αστυνομία γιατί θεωρούσαμε ότι η αστυνομία έχει ρόλο έξω από τα πανεπιστήμια. Εσείς όμως στο μυαλό σας έχετε μόνο τα γκλομπ και το ξύλο. Στο Γαλάτσι τα ΜΑΤ έριξαν δακρυγόνα σε 5χρονο. Άντε και σε θερμοκοιτίδες!»

“Οι δράστες πρέπει να συλληφθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Τώρα ο κ. Χρυσοχοΐδης τους επικήρυξε κιόλας. Αλλά γιατί δεν επικηρύσσει και τον καταδικασθέντα Χρήστο Παππά; Ή γιατί ο Λαγός του ξέφυγε μέσα από τα χέρια; Του φεύγουν οι καταδικασθέντες, η αστυνομία δέρνει ανεξέλεγκτα και δεν έχει καν την ευθιξία να παραιτηθεί”, συμπλήρωσε.

Δείτε εδώ ολόκληρη την συνέντευξη:  https://youtu.be/eYcQaBGckKY


(Visited 10 times, 1 visits today)

Read more:
Ενός λεπτού σιγή...
Ενός λεπτού σιγή… | Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου

Close