Εγκλήματα στη Θεσσαλονίκη. Άρθρο του Στ. Κούλογλου στο tvxs.gr

Permalink

Η κυβέρνηση έπρεπε να είχε προστατεύσει τη Θεσσαλονίκη. Θα είχε έτσι οχυρώσει ολόκληρη τη Μακεδονία, όπου τα περισσότερα νοσοκομεία δεν είναι καθόλου προετοιμασμένα να αντιμετωπίσουν έστω και λίγα περιστατικά covid-19.

Ήδη από το καλοκαίρι, οι γιατροί της πόλης και διάφορα περιστατικά εξέπεμπαν συνεχή σήματα κινδύνου. SOS από τους παθολόγους του «Παπανικολάου» τον Αύγουστο., κρούσματα σε γηροκομεία, αστυνομία, φυλακές. Η κυβέρνηση πουλούσε φύκια για ΜΕΘ.

Ώσπου έφτασε του Αγίου Δημητρίου, του πολιούχου της πόλης,  με τις γεμάτες εκκλησίες και τους εκατοντάδες πιστούς συνωστισμένους και χωρίς μάσκες.( Κόλλησε ακόμη και ο Μητροπολίτης που ήταν παρών στη λειτουργία).  Δεν τρέχει τίποτα, καθησύχασε το εκλογικό ποίμνιο ο Αδωνις Γεωργιάδης. Μόνο στην διαδήλωση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής κολλάει. (Το ίδιο θα πουν τώρα για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου)

Και οι προσκείμενες στην κυβέρνηση τοπικές αυτοδιοικητικές αρχές να επιδεικνύουν την ίδια αμεριμνησία αντί να εγκαλούν την κυβέρνηση να πάρει μέτρα για τον συνωστισμό, τις εκκλησίες και στα μέσα μεταφορέας. Είναι αλήθεια ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης αγόρασε λεωφορεία, ένα από τα πέντε μεταχειρισμένα που αγοράστηκαν από τη Λειψία και μπήκαν πρόσφατα στην κυκλοφορία, γράφει το Alterthess, έπιασε αμέσως φωτιά.

Έτσι ξέφυγε η πανδημία. Τώρα είναι δύσκολο να ελεγχθεί και το  πληρώνουν αθώοι άνθρωποι που θα μπορούσαν να είχαν σωθεί. Δεκατέσσερις από όσους έχασαν τη ζωή τους χθες, προέρχονται από τη Θεσσαλονίκη και τους γειτονικούς νομούς, διάβαζα στα τοπικά sites χθες το μεσημέρι, πριν ολοκληρωθεί η μακάβρια καταμέτρηση.«Η καθυστέρηση στη λήψη μέτρων για τη Θεσσαλονίκη ελπίζω να μην κοστίσει ζωές. Επιστήμονες από τη Θεσσαλονίκη είχαν έγκαιρα γνωστοποιήσει, με επιστημονικά ευρήματα ,τον κίνδυνο. Τώρα τρέχουμε!», έγραψε ήδη μια εβδομάδα πριν η Μαρία Σπύράκη, ευρωβουλευτής της ΝΔ.

Όσες ΜΕΘ έχουν μείνει έγιναν covid λες και δεν υπάρχουν καρκίνοι, αγγειοπάθειες, καρδιοπάθειες και δεν συμμαζεύεται. Κατέφτασε στην πόλη και ο υπουργός -Ανευ Χαρτοφυλακίου- Υγείας κ. Κικίλιας επαγγελλόμενος αεροδιακομιδές, λες  και αν πάνε 5-10 περιστατικά στην Αθήνα θα λυθεί το πρόβλημα (είναι όμως καλή ατάκα για τις τηλεοράσεις). Ακόμη και σήμερα, από ριζικά μέτρα τίποτα. Το στρατιωτικό νοσοκομείο 424 δέχεται κρούσματα με το σταγονόμετρο, ίσως λόγω αδυναμίας της αρμόδιας πολιτικής ηγεσίας να επιβληθεί. Οι μεγάλες ιδιωτικές νοσοκομειακές στο απυρόβλητο, παρότι έχουμε ένα είδος πολέμου, μας είπαν Τσιόδρας  και πρωθυπουργός προχθές.

Οι μικρές μονάδες δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα, που έχει πλέον επεκταθεί και στις γειτονικές φυλακές. Η καραντίνα θα φέρει αποτελέσματα σε 2 εβδομάδες στην καλύτερη περίπτωση, δεν έχει ως γνωστόν αναδρομική ισχύ. Θα έχουμε χειρισμούς παθητικής ευθανασίας, όπως άφησε να εννοηθεί ο κ. Μητσοτάκης, με τη σιωπή του ευσεβούς κ. Τσιόδρα; Μέχρι τότε θα  φεύγουν οι  «ξοφλημένοι», νωρίτερα;

Η κυβέρνηση δεν ανησυχεί. Το είπε και ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, που συνέκρινε τους θανάτους με τις δημοσκοπήσεις. Αγνοώντας ότι έπεσαν έξω και στην Αμερική.

ΥΓ Πανελλαδικά, υπάρχει μια πρώτη θετική ένδειξη από τη σύγκριση των τελευταίων  κυριακάτικων κρουσμάτων:   56% αύξηση πριν τέσσερις Κυριακές, και μετά   80% , 112%  αλλά χθες μόλις  15%. Αν δεν έχουν γίνει αλχημείες στις ανακοινώσεις, από την επόμενη Κυριακή μπορεί να αρχίσει να πέφτει.
Υπάρχει επίσης συνεχιζόμενη ανακατανομή των νέων κρουσμάτων. Στο Βορρά(πάνω από την Λάρισα) έχουμε τα περισσότερα κρούσματα (72%). Sτην Αττική 20% και 8% στην υπόλοιπη Ελλάδα. Καλά νέα και από την Ήπειρο που βρίσκεται περίπου στην κατάσταση της Αττικής.

Υπάρχει μεγάλη διαφορά  μεταξύ Βόρειας Ελλάδας και της υπόλοιπης χώρας. Ειδικότερα στα νησιά, την Πελοπόννησο και ακόμη περισσότερο την Κρήτη, το καταστροφικό οικονομικά lockdown θα έπρεπε να είχε αποφευχθεί, αν η κυβέρνηση ήταν πιο ψύχραιμη.


(Visited 13 times, 1 visits today)

Read more:
stelios
Πολιτική στάση η «εξαφάνιση» της Ντόρας Μπακογιάννη

Στη  «διπλή εξαφάνιση» της Ντόρας Μπακογιάννη από την ψηφοφορία για το ασφαλιστικό αλλά και στην αποσιώπηση της είδησης αυτής από τα...

Close