Μια φωτογραφία, χίλιες λέξεις. Μόνο ένα εμβόλιο μας σώζει | Άρθρο του Στ. Κούλογλου στο tvxs.gr

Permalink

Όποιος θέλει  να καταλάβει γιατί ξέφυγε ο κοροναϊός εκτός ελέγχου σε ορισμένες περιοχές, όπως στη Λάρισα (63 κρούσματα χθες) μπορεί να δει τη φωτογραφία του άρθρου. Τη δημοσίευσε το site των εργαζόμενων του ΕΚΑΒ και είναι από το νοσοκομείο της πόλης: απόβλητα και υγρά covid, στα σκουπίδια και στο δρόμο.

Δεν είναι ότι κάποιοι κόλλησαν από τα σκουπίδια.  Αλλά η φωτογραφία αποκαλύπτει την απίστευτη προχειρότητα και ανοργανωσιά που επικρατεί σε πολλά νοσοκομεία, προϊόν της έλλειψης προσωπικού αλλά και προετοιμασίας για το δεύτερο κύμα. Διαβάστε τι δήλωσε στο ραδιόφωνο (Λέσχη 97,6) ο νεοδημοκράτης περιφερειάρχης της Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός για τους-επίσης νεοδημοκράτες- διοικητές των νοσοκομείων και τον κ. Σερέτη, διοικητή της υγειονομικής περιφέρειας(ΥΠΕ) όπου ανήκει η Λάρισα:

«Από το Μάιο η Περιφέρεια Θεσσαλίας με στρατηγική αλλά και με πρόβλεψη, είχε δώσει 20 εκατομμύρια ευρώ στα Νοσοκομεία της Θεσσαλίας, για να ετοιμαστούν. Πόσο έτοιμα είναι σήμερα; Τι έχει κάνει ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ; Τι κάναν τα Νοσοκομεία; Δεν έχει πάει κανένας ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός, ενώ τους έχουμε δώσει 8 εκατομμύρια ευρώ για αγορά εξοπλισμού. Ακόμα δεν έχουν κάνει καμία προμήθεια, δεν έχουν πάρει ούτε ένα μηχάνημα..

..Δώσαμε 12 εκατομμύρια για 255 προσλήψεις. Πού πήγαν αυτές οι προσλήψεις; Γιατί αυτή τη στιγμή έχουμε έλλειψη σε γιατρούς και ΜΕΘ; Θα ήταν πληρωμένα για 2 χρόνια από το ΕΣΠΑ».

Δεν ξέρω αν υπάρχει κανένας εισαγγελέας στην πόλη, που να αναρωτιέται που πήγαν τα λεφτά, αν έχει σημειωθεί εγκληματική αμέλεια ή άλλα αδικήματα. Αλλά ότι έχει συμβεί στη Λάρισα έχει επαναληφθεί, με λιγοστές, φωτεινές εξαιρέσεις, σε όλη την Ελλάδα. Οι άνθρωποι δεν είναι ικανοί για το παραμικρό, δέστε την ιστορία με τις μάσκες στα σχολεία ή την νέα αποτυχία της παπαδιάς-υπουργού στην τηλέ-εκπαίδευση.

Και ας πάνε να την καλύψουν με το επιχείρημα ότι το σύστημα έπεσε και σε άλλες χώρες: ήταν γνωστές οι λιγοστές δυνατότητες του και για αυτό τα ιδιωτικά σχολεία είχαν εναλλακτικές λύσεις και έκαναν κανονικά το μάθημα. Το αποτέλεσμα, σύμφωνα με την  ΟΙΕΛΕ (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας) . «Μεγάλοι χαμένοι, το 94% των μαθητών που φοιτούν στα δημόσια σχολεία, καθώς η συντριπτική πλειονότητα των ιδιωτικών σχολείων χρησιμοποιούν άλλες πλατφόρμες».

Δεν είναι ικανοί και δεν ενδιαφέρονται. Πάρτε τον κ. Κικίλια που αντί για το υπουργείο ασχολείται με την εικόνα του και το θάψιμο των εσωκομματικών εχθρών, ενώ εμφανίζονται  δημοσιεύματα σε site, με τίτλους όπως «Δηλαδή ο Κικίλιας είναι το πρόβλημα;»: «Ο Βασίλης Κικίλιας έχει αποδειχτεί έντιμος και έχει αποφύγει οποιασδήποτε μορφής διαπλοκή, όπως αυτές που οδήγησαν αρκετούς προκατόχους του σε πρωταγωνιστικές σχέσεις σκανδάλων στο χώρο της υγείας. Προφανώς, αυτό δεν αρέσει σε όλο το συρφετό που έχει μάθει να θησαυρίζει διαπλεκόμενο πολλαπλώς με πολυεθνικές του φαρμάκου».

Δεν έγινε γνωστό αν έχει κάτι να σχολιάσει ο κ. Σαλμάς ή ο κ. Γεωργιάδης για αυτό το τελευταίο, ευτυχώς πάντως που ανακοινώθηκαν θετικά αποτελέσματα για το εμβόλιο. Τα ερωτήματα είναι βέβαια πολλά: δεν είναι ακόμη γνωστό για πόσο καιρό καλύπτει τους εμβολιασμένους, αν οι τελευταίοι θα μεταδίδουν τον ιό σε άλλους, αν το εμβόλιο προφυλάσσει και τις ευπαθείς ομάδες,  τι ακριβώς παρενέργειες έχει και όλα όσα μόνο η πολυετής εμπειρία από τη « φάση 4 » του κάθε εμβολίου μπορεί να δώσει ως συμπεράσματα.

Παρόλα αυτά,  είναι το μόνο που μπορεί να μας σώσει από αυτή την κυβέρνηση. Και βέβαια είναι ευτύχημα  που βρέθηκε ο κ. Κυρανάκης, γιατί με την κριτική του την προηγούμενη εβδομάδα στους επιστήμονες ότι αργούν με το εμβόλιο, τους έβαλε να ανασκουμπωθούν και να δουλέψουν.


(Visited 6 times, 1 visits today)

Read more:
221774-23966005439_809bfac757_k
Το γέλιο αντίδοτο στην κατάθλιψη των καιρών

Κατάθλιψη. Αν ανοίξει κανείς την τηλεόραση όταν παίζει ειδήσεις, τον πιάνει κατάθλιψη. Οικονομική κρίση, πολιτικές ίντριγκες, βία, τρομοκρατία…Ποιό μπορεί να...

Close