Κικίλιας, Άδωνις, Μητσοτάκης και οι 500+ «αγνοούμενοι» | Άρθρο του Στ. Κούλογλου στο tvxs.gr

Permalink

Κάτι σαν εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου, απογυμνωμένος από όλες τις υπουργικές αρμοδιότητες, ο κ. Κικίλιας εμφανίζεται και λέει διάφορα παραμύθια για τις χίλιες και μία κλίνες που έφτιαξε. «Βγήκε ο κ. Κικίλιας και είπε ψέματα! Ψέματα! Δεν δημιουργήθηκε καμία ΜΕΘ, κλείσανε όσες προορίζονταν για άλλες νόσους και δόθηκαν για τον covid», απάντησε η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης.

«Είμαστε σε απόγνωση, δεν έχουμε δομές, συνεχώς έρχονται ασθενείς για διάφορα νοσήματα, οι κλίνες Covid επεκτείνονται σε άλλες κλινικές οι οποίες, κατά συνέπεια, κλείνουν. Οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας έχουν γεμίσει παρόλο που έχουν εκκενωθεί όλες οι κλίνες ΜΕΘ άλλων κλινικών και έχουν δοθεί για τους ασθενείς με κορονοϊό. Κινδυνεύουν να χαθούν άρρωστοι λόγω κορονοϊού, χωρίς κορονοϊό» πρόσθεσε η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών.

Αλλά κάποιος φταίει περισσότερο από τον κ. Κικίλια για την παραπάνω εικόνα. Ο πρωθυπουργός δεν ήταν ευχαριστημένος από τις επιδόσεις του, αλλά το καλοκαίρι, στον πιο δειλό και ανούσιο ανασχηματισμό της πρόσφατης ιστορίας, δεν τον αντικατέστησε.Του πήρε όλες τις αρμοδιότητες και τις έδωσε στον υφυπουργό του, κάτι που ήδη συνιστά θεσμική ανωμαλία.

Άρα ακόμα και αυτό το όποιο έργο του υπουργείου Υγείας σταμάτησε, καθώς δεν υπάρχει υπουργός. Στο επιτελικό κράτος της πλάκας, οι αρμοδιότητες του υπουργού είναι χαμένες κάπου μεταξύ του υφυπουργού, του κ. Χαρδαλιά και του Μαξίμου, που όπως θέλει να αποφασίζει για τα πάντα καθυστερεί να αποφασίσει, με τη λήψη των αποφάσεων να περιπλέκεται από την μάχη επιρροής των διάφορων  Μαξιμο- βαρόνων.

Ένα παράδειγμα της παραλυσίας. Καλά εξοπλισμένο, το στρατιωτικό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, μιας πόλης ήδη σε κατάσταση πολιορκίας, όπως σε έναν πόλεμο για τον οποίο είναι αυτό ειδικά το νοσοκομείο εξοπλισμένο, δεν δίνει παρά με το σταγονόμετρο κλίνες ΜΕΘ γιατί δεν υπάρχει ισχυρή εξουσία να το απαιτήσει. Και τώρα παίρνουν 6 ασθενείς με covid και τους πάνε από τη Θεσσαλονίκη στη Λάρισα ή διαρρέουν ότι θα φέρουν 10 με αεροκομιδή στην Αθήνα λες και αντιμετωπίζεται με ασπιρίνη η Λερναία Ύδρα που έθρεψαν. Βασικός φταίχτης δεν είναι ο Κικίλιας. Είναι ο κ. Μητσοτάκης.

Ύστερα βγήκε ο κ. Γεωργιάδης και είπε το αυτονόητο : ότι δηλαδή ο τουρισμός άνοιξε χωρίς καμία προετοιμασία, στη λογική «όποιον πάρει ο Χάρης»(Θεοχάρης, ο υπουργός Τουρισμού). Και ξέφυγαν τα κρούσματα. Υποτίμησαν και τη δύναμη του δεύτερου κύματος και φτάσανε τη χώρα να σπάει κάθε μέρα το ένα θλιβερό ρεκόρ μετά το άλλο. Αλλά μήπως δεν ήταν ο κ. Μητσοτάκης που έκανε τα εγκαίνια του state of mind στη Σαντορίνη; Φταίει ο κ. Γεωργιάδης, ο δεύτερος αποψιλωμένος από αρμοδιότητες το καλοκαίρι, που πρέπει να λέει κάτι και αυτός, ενώ υποφέρει από λογοδιάρροια; ‘Η ο πρωθυπουργός που τον κρατά στη θέση του;

Πάντως ο κ. Γεωργιάδης είναι προνοητικός. Θυμάστε τη συγνώμη που είχε ζητήσει από τον κ. Κουρτάκη εκδότη των Παραπολιτικών, γιατί η Βουλή δεν ψήφισε όπως ήθελε ο εκδότης; Τα Παραπολιτικά δημοσίευσαν χθες τη δήλωσή του με τον «δημοσιογραφικό» τίτλο ( «Ανοίξαμε τον τουρισμό και εξαπλώθηκε ο κοροναϊός») αλλά μετά διαμαρτυρήθηκε ο κ. Γεωργιάδης. Στα Παραπολιτικά δεν είναι αγνώμονες.  Ο τίτλος άλλαξε και έγινε: «πέσαμε τελείως έξω ως προς τη σφοδρότητα του δεύτερου κύματος».

Εντάξει δεν περιμένει κανείς πολλά από την ελληνική δημοσιογραφία. Αλλά να αυτό-ευτελίζονται επιστήμονες και να χάνουν την αξιοπρέπεια τους, παριστάνοντας την madame de compagnie της εξουσίας; Να ακούν -και να επαυξάνουν- τον κ. Κικίλια να δηλώνει ότι το «ΕΣΥ κράτησε» και οι ΜΕΘ είναι αρκετές, όταν πάνω από 500 από τους 900 συμπολίτες που έχουν χάσει μέχρι τώρα τη ζωή τους δεν νοσηλεύθηκαν καν σε ΜΕΘ; Ποιος αποφάσισε να μην διασωληνωθούν αυτοί οι 500+ «αγνοούμενοι» και γιατί το αποφάσισε;

Στην τελευταία τηλεοπτική του εμφάνιση, παρέα με τον «Σωτήρη», ο πρωθυπουργός πέταξε ξαφνικά και χωρίς να τον ρωτήσει κανείς το εξής: «μερικές φορές οι ίδιες οι οικογένειες επιλέγουν συνειδητά, σε συνεννόηση με τους γιατρούς, να μην διασωληνώσουν αγαπημένους τους για τους οποίους η διασωλήνωση θα ήταν απλά μια επώδυνη παράταση ενός νομοτελειακά προδιαγεγραμμένου τέλους».

Τότε με τον Τσίπρα, τα ΜΜΕ πρόβαλλαν καθημερινά τις διαμαρτυρίες των οικογενειών που είχαν χάσει τους δικούς τους στην τραγωδία στο ΜΑΤΙ. Εδώ με τον Μητσοτάκη προσφέρθηκαν οι συγγενείς των 500+ να μείνουν οι δικοί τους εκτός και άνευ διασωλήνωσης, προκειμένου να έχει χώρο στις ΜΕΘ για τους επόμενους;

Πληροφορίες αναφέρουν πως σε μια σειρά νοσοκομείων, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, άνθρωποι έφυγαν από τη ζωή σε απλές κλίνες, χωρίς να έχουν νοσηλευτεί σε ΜΕΘ, λόγω των ελλείψεων. Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του προέδρου των γιατρών του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, ο οποίος τόνισε πως το σύστημα έχει «κρασάρει» και πως δυστυχώς θα πρέπει να γίνεται επιλογή για τους ασθενής που θα διασωληνωθούν.  «Εγώ δεν μπορώ να αναλάβω την ευθύνη να θέσω σε κίνδυνο τις ζωές συμπολιτών μας», πρόσθετε ο κ. Μητσοτάκης. Να όμως που άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους και εξ αιτίας  εγκληματικών κυβερνητικών λαθών,  για τις οποίες έχει ο ίδιος την κύρια ευθύνη.

Και δεν έχουμε ακόμη ανέβει τον Γολγοθά. «Στη Θεσσαλονίκη η κατάσταση είναι πολύ επιβαρυμένη», δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Θανάσης Εξαδάκτυλος«Ο Θεός να βάλει το χέρι του». Μόνο που μετά την προσβολή και των ιεραρχών της Ιεράς Συνόδου από τον κοροναϊό, είναι φανερό ότι κάτι έχει ο Θεός μαζί μας.


(Visited 7 times, 1 visits today)

Read more:
koylogloy
Κούλογλου / Επείγουσα ερώτηση σε Κομισιόν για τα email Ασημακοπούλου στους απόδημους

Επείγουσα ερώτηση κατέθεσε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου στην Κομισιόν σχετικά με τις καταγγελίες αποδήμων ότι η ευρωβουλευτής της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου απέστειλε...

Close