Διακομματική πρόταση Κούλογλου για στήριξη των ανθρώπων του πολιτισμού

Permalink

Την παρουσίαση προτάσεων, βασιζόμενων και στην επιτυχημένη ευρωπαϊκή εμπειρία, για την στήριξη των ανθρώπων του πολιτισμού στην Ελλάδα, εν μέσω της πανδημίας, πρότεινε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου, στους συναδέλφους του ευρωβουλευτές της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, Μαρία Σπυράκη και Νίκο Ανδρουλάκη, στα πλαίσια συζήτησης για τις εξελίξεις και την πανδημία στο Action 24.

“Οταν κάνουμε συγκρίσεις με άλλες χώρες πρέπει να βλέπουμε και τα θετικά τους σημεία. Για αυτό καλώ τους συναδέλφους ευρωβουλευτές από διαφορετικές πολιτικές ομάδες, να προτείνουμε από κοινού προς την κυβέρνηση κάποιες δράσεις στήριξης των ανθρώπων του πολιτισμού. Υπάρχουν μια σειρά από θετικές πρακτικές σε άλλες χώρες: από ανοιχτά βιβλιοπωλεία μέχρι παραστάσεις online τις οποίες πληρώνονται οι συντελεστές. Οι άνθρωποι του πολιτισμού το έχουν απόλυτη ανάγκη, καθώς βλέπουμε ήδη να οργανώνονται συσσίτια για τους καλλιτέχνες”, δήλωσε ο Στέλιος Κούλογλου.

Η πρόταση έγινε αποδεκτή από τους δύο ευρωβουλευτές.

Όσον αφορά τις εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σχολίασε πως «ο  ΣΥΡΙΖΑ δεν έπεσε στην παγίδα του κ. Χρυσοχοΐδη και της κυβέρνησης, να στραφεί η συζήτηση στο αν κάνουμε ή όχι πορεία του Πολυτεχνείου και να μην συζητούμε για την πανδημία, την καταστροφική αντιμετώπιση της από την κυβέρνηση και τα εγκληματικά λάθη που έγιναν στη Θεσσαλονίκη και όχι μόνο. Αυτό που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν να παραστεί συμβολικά μια αντιπροσωπεία στις εκδηλώσεις».

Για τις, δε, προσαγωγές, που έγιναν την Παρασκευή στο Πολυτεχνείο, ο Στ. Κούλογλου δήλωσε πως “αυτοί που προσήχθησαν στο Πολυτεχνείο, ουδεμία σχέση έχουν με αυτό. Προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την μνήμη του Πολυτεχνείου όπως πάει να το κάνει και η κυβέρνηση”.

Τέλος, απαντώντας τόσο για την παρουσία Μπογδάνου έξω από το Πολυτεχνείο κατά την διάρκεια των αστυνομικών επιχειρήσεων αλλά και για την πολυσυζητημένη ανάρτηση του Παύλου Πολάκη, τόνισε ότι “δεν πρέπει να συνδέσουμε την συμπεριφορά του ‘υπενωμοτάρχη’ Μπογδάνου με τον κ. Πολάκη. Αλλά πιστεύω ότι οι πολιτικοί πρέπει να δίνουμε το καλό παράδειγμα. Οι πολίτες γίνονται όλο και πιο δύσπιστοι όταν βλέπουν αυτούς που οφείλουν να δίνουν το παράδειγμα να συμπεριφέρονται διαφορετικά. Την ώρα που θα έπρεπε να συζητάμε για τις ευθύνες της κυβέρνησης στην διαχείριση του δεύτερου κύματος, συζητάμε για τον κ. Πολάκη. Δεν είναι μάλιστα η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό”.

Παρακολουθείστε εδώ ολόκληρη την συνέντευξη: https://youtu.be/k-Lp-RLVAQs


(Visited 3 times, 1 visits today)

Read more:
kouloglou-750x347
Κούλογλου: Το κυνήγι των ισοδυνάμων είναι σαν να κυνηγάμε την ουρά μας

«Το κυνήγι των ισοδυνάμων είναι σαν να κυνηγάμε την ουρά μας» εκτίμησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, τονίζοντας ότι...

Close