Ερώτηση Κούλογλου στην Κομισιόν για τα γεγονότα της 17ης Νοέμβρη και το “άντε και στα τρένα”

Permalink

Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου για τα γεγονότα της 17ης Νοέμβρη με τις απαγορεύσεις των συναθροίσεων, την αστυνομική βία κατά βουλευτών της αντιπολίτευσης, όπως και για την ακραία ρητορική που κορυφώθηκε στην φράση υποψηφίου της ΝΔ εναντίον της αντιπολίτευσης “Άντε και στα τρένα” – φράση που παρέπεμπε στα τρένα του Ολοκαυτώματος.

Ο ευρωβουλευτής με την ερώτηση του ζητά από την Κομισιόν να απαντήσει εάν θα εξετάσει την αντί-δημοκρατική εκτροπή στην Ελλάδα και θα ζητήσει εξηγήσεις από την κυβέρνηση.

Ολόκληρη η ερώτηση του ευρωβουλευτή Στ. Κούλογλου:

Πληθαίνουν στην Ελλάδα οι αντιδημοκρατικές πρακτικές της Κυβέρνησης που θυμίζουν ανάλογες καταστάσεις στην Ουγγαρία και την Πολωνία. Πρόσφατα η Ελληνική Αστυνομία απαγόρευσε τις συναθροίσεις άνω των τριών ατόμων σε όλη τη χώρα για να αποτρέψει τις συμβολικές εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο της φοιτητικής εξέγερσης του 1973 . Μόνο η Ελληνική Χούντα είχε επιβάλει παρόμοιες απαγορεύσεις. Στο επισυναπτομενο βίντεο δύο βουλευτές της αντιπολίτευσης παγιδεύτηκαν για 6 ώρες απο τις αστυνομικές δυνάμεις ενώ άλλος βουλευτής κακοποιήθηκε. Στο κυβερνητικό στρατόπεδο οι ακραίες φωνές έχουν αρχίσει να ενισχύονται: Πρόσφατα  υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας καταφέρθηκε εναντίον της αντιπολίτευσης καταλήγοντας στη φράση «Άντε και στα τρένα», εννοώντας αυτά του ολοκαυτώματος.

Προτίθεται η Επιτροπή να εξετάσει την αντί-δημοκρατική εκτροπή στην Ελλάδα και να ζητήσει εξηγήσεις από την κυβέρνηση;


(Visited 7 times, 1 visits today)

Read more:
image
Τόπε Τόπε ο Πορτοσάλτε (και λίγο ο Πρετεντέρης)

Ο Άρης Πορτοσάλτε το φώναξε από την προηγούμενη εβδομάδα, πριν κορυφωθεί η τραγωδία της Θεσσαλίας: «η κυβέρνηση τα έχει χαμένα...

Close