Όταν ο κ. Μητσοτάκης μας τρολάρει. Άρθρο του Στ. Κούλογλου στο tvxs.gr

Permalink

« Δεν ήταν πολλές οι φωνές στη Θεσσαλονίκη που ζητούσαν lockdown στην πόλη νωρίτερα, ούτε είχαμε κάποια σχετική εισήγηση από την Επιτροπή, επισήμανε ο πρωθυπουργός, στη ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Status FM 107,7».

Ο κ. Μητσοτάκης μας δουλεύει κανονικά. Ήδη από τον Αύγουστο η ερευνητική ομάδα HERACLES καθώς και ο καθηγητής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου (ΑΠΘ) Δημοσθένης Σαρηγιάννης με την ομάδα του, προειδοποιούσαν ότι, αν δεν λαμβάνονταν μέτρα , «τέλος Σεπτεμβρίου θα έχουμε γύρω στα 430 κρούσματα ημερησίως και 573 στο τέλος Οκτωβρίου» και ζητούσαν ήδη από τότε lockdown: «Με δεδομένη την αρνητική επιδημιολογική εικόνα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, αναλύουμε και την περίπτωση της εφαρμογής lockdown στην περιοχή της Θεσσαλονίκης μετά τον Δεκαπενταύγουστο και μέχρι τις 31 Αυγούστου».(εδώ όλο θέμα)

O πρωθυπουργός δεν ρωτήθηκε για την προειδοποίηση του ΑΠΘ και τα ανάλογα SOS πριν η κατάσταση ξεφύγει τελείως. Ούτε καν για τη δήλωση της ευρωβουλευτίνας της ΝΔ Μαρίας Σπυράκη, η οποία είχε υποστηρίξει, στην αρχή της καταιγίδας, ότι προειδοποιήσεις υπήρχαν και μάλιστα από επιστήμονες: «Η καθυστέρηση στη λήψη μέτρων για τη Θεσσαλονίκη ελπίζω να μην κοστίσει ζωές. Επιστήμονες από τη Θεσσαλονίκη είχαν έγκαιρα γνωστοποιήσει, με επιστημονικά ευρήματα ,τον κίνδυνο. Τώρα τρέχουμε!».

Δεν χρειάζεται να τρέχεις, άμα έχεις τα μεγάλα μέσα.  Στην ΕΡΤ-1 είχε χθες το πρωί λίγα πράγματα για τους νεκρούς λόγω covid στην Ελλάδα και ένα μεγάλο αναμνηστικό ρεπορτάζ για τους νεκρούς στο Μάτι.  Ο κ. Μητσοτάκης πήγε σε προστατευμένο περιβάλλον στο Ιπποκράτειο που είναι σαν να έχουμε πόλεμο, απέφυγε να μιλήσει με τους εργαζόμενους έξω από το νοσοκομείο Παπαγεωργίου και έδωσε μια ραδιοφωνική συνέντευξη,  όπου περιέγραψε ως εξής την άτυπη ανοσία της αγέλης (όποιος έζησε, έζησε) που ακολουθείται στη Βόρεια Ελλάδα, στη Δράμα, την Έδεσσα ή τα Γρεβενά, όπου παρακαλάνε για μια ΜΕΘ χωρίς αποτέλεσμα :

«Είχαμε αρκετά ενθαρρυντικά νέα τις τελευταίες μέρες. Μείωση στο ιικό φορτίο, καλύτερη εικόνα στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, σημαντικά μειωμένες εισαγωγές στη χθεσινή εφημερία. Για πρώτη φορά διαπιστώνουμε περισσότερα εξιτήρια από όσες εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό». Ότι στα νοσοκομεία έχουν καταργηθεί οι ειδικότητες και με απόφαση των διοικητών (το έγγραφο στο τέλος) οφθαλμίατροι εκτελούν χρέη εντατικολόγων ή κάνουν τον φυσιοθεραπευτή για να γίνει σωστά η αποσωλήνωση των ασθενών, ούτε λέξη. Ούτε φυσικά ότι όλα αυτά οδηγούν σε απώλειες ζωών που θα μπορούσαν να είχαν σωθεί, ενώ πολλοί ασθενείς μπαίνουν στα νοσοκομεία χωρίς covid και βγαίνουν νεκροί από covid.

O κ. Μητσοτάκης δεν πήγε φυσικά στην κλινική που έχει επιταχθεί και την οποία το δημόσιο πληρώνει χρυσά. Γιατί μπορεί καμιά κάμερα να έψαχνε για ασθενή covid, που δεν υπάρχει αφού όλοι παραμένουν στα δημόσια νοσοκομεία, για κανένα πληρωμένο το 2020 εργαζόμενο ή απλώς για οξυγόνο, που δεν υπάρχουν επίσης. Ύστερα αγόρασε κουλούρια και έφυγε. Προηγουμένως, είχε προλάβει να υπογραμμίσει την «τεράστια προσπάθεια που έγινε ώστε να αναπτυχθούν περισσότερα κρεβάτια ΜΕΘ αυτή τη δύσκολη περίοδο».

Είχε προφανώς ξεχάσει το άλλο τρολ, του κ. Γεραπετρίτη, που μας είχε πληροφορήσει ότι όσες περισσότερες ΜΕΘ τόσο και περισσότεροι θάνατοι. Αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να συντονίσει ούτε τις τρολιές της.

ΥΓ Εκεί που οι ταχυδακτυλουργίες δίνουν και παίρνουν, είναι στο θέμα με το περίφημο «μαξιλάρι» Τσακαλώτου. Γιατί η παράταξη που τις τελευταίες δεκαετίες παραδίδει άδεια ταμεία, δεν μπορεί να χωνέψει ότι η αριστερά παρέδωσε ταμείο με 37 δις μέσα. Είναι σε αμηχανία.
Την άνοιξη, σε μια ομιλία στη Βουλή στις 30 Απριλίου, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριζε ότι υπάρχει ως δημόσιο ταμείο, αλλά από αυτά τα 15,7 δις ήταν δεσμευμένα :

«Όσο τώρα για το περίφημο «μαξιλάρι», είναι καιρός να εξηγηθεί ότι ως προς τη ρητορική του διάσταση τουλάχιστον δημιουργήθηκε μάλλον για να αποκοιμηθεί πάνω του η κοινή γνώμη.
Διότι έτσι βαπτίστηκε από την προηγούμενη Κυβέρνηση τι; Το Δημόσιο Ταμείο, μαζί με τα 15,7 δισεκατομμύρια τα οποία όμως πρέπει και μένουν παγωμένα ως ενέχυρο μιας αξιοπιστίας την
οποία κάποτε η χώρα, δυστυχώς, δεν διέθετε.

Στις 26 Οκτωβρίου, , ο ίδιος άνθρωπος, ο κ. Μητσοτάκης, υποστήριξε ότι υπάρχει αλλά δεν ήταν του Τσακαλώτου:  «Το μαξιλάρι είναι δικό μας. Αυτή η κυβέρνηση το δημιούργησε»!

Xθες, στη συνέντευξη στη Θεσσαλονίκη είπε  ότι υπήρχε αλλά.. εξαφανίστηκε; «’Αρα αυτό, που κάποιοι αποκαλούν «μαξιλάρι ΣΥΡΙΖΑ» δεν υπάρχει πλέον καθώς από τα διαθέσιμα τα μισά είναι δεσμευμένα και τα άλλα μισά έχουν αντληθεί στην περίοδο της Νέας Δημοκρατίας».


(Visited 10 times, 1 visits today)

Read more:
Το πρώτο χαστούκι..
Το πρώτο χαστούκι…

Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου

Close