Κούλογλου: Γιατί εκατοντάδες έχουν πεθάνει εκτός ΜΕΘ;

Permalink

«Τα λάθη υπεροψίας του κ. Μητσοτάκη μας εκθέτουν διεθνώς, οι υγειονομικοί δείκτες δεν βελτιώνονται και στα νοσοκομεία διαλέγουν ποιοι θα πεθάνουν και ποιοι θα γίνει προσπάθεια να ζήσουν. Είναι λυπηρό τη στιγμή που υπάρχουν τόσο σοβαρά προβλήματα για την χώρα, με την πανδημία ή με τις κυρώσεις στην Τουρκία που θα συζητηθούν στη Σύνοδο Κορυφής αυτή την εβδομάδα, μιλάμε για ένα σπίτι που νοίκιασε ο πρώην πρωθυπουργός. Λυπάμαι που για να ξεφύγει η ΝΔ από την υπόθεση της Πάρνηθας και του κ. Μητσοτάκη, ρίχνει το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης σε τόσο χαμηλό επίπεδο», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στο Action24 και στον Γιώργο Πιέρρο.

«Το real estate δεν είναι το δυνατό σημείο της ΝΔ. Ας μη θυμηθούμε τη μεσοτοιχία Χριστοφοράκου ή το σπίτι του Βολταίρου στο Παρίσι με την off shore. Αποπροσανατολίζει η ΝΔ τους πολίτες για να μη μιλάνε για το λάθος του κ. Μητσοτάκη να φωτογραφηθεί στην Πάρνηθα χωρίς μάσκα και χωρίς να κρατά αποστάσεις ασφαλείας», σχολίασε ακόμη, συμπληρώνοντας πως «πρώτοι οι πολιτικοί πρέπει να δίνουν το καλό παράδειγμα εφαρμόζοντας τους περιορισμούς και τους νόμους που έχουν θεσπίσει».

Όσον αφορά τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας, ο ευρωβουλευτής, μιλώντας στο TRT και στον Σωτήρη Πολύζο, τόνισε ότι θα έπρεπε να γίνονται μαζικά στον πληθυσμό, όπως σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, για να έχουν και οι επιστήμονες την καλύτερη δυνατή κατάσταση της πανδημίας. Γιατί δεν συνταγογραφούνται τα τεστ; Κάποιοι δεν μπορούν να αντέξουν το κόστος, και μην έχοντας σοβαρά συμπτώματα αλλά και άγνοια ότι έχουν μολυνθεί, καταλήγουν να μεταδίδουν τον ιό στους χώρους εργασίας και στα μέσα μαζικής μεταφοράς».

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση δρα χωρίς σχέδιο. Όπως δήλωσε ο Στ. Κούλογλου «πριν καν ξεκινήσει το δεύτερο κύμα είχαν φρακάρει οι ΜΕΘ. Ενώ ισχυρίζονταν ότι τις αύξησαν σε 1200, τώρα, με 600 διασωληνωμένους, βρισκόμαστε σε μια κατάσταση που οι γιατροί επιλέγουν ποιος θα νοσηλευτεί και ποιος όχι, επειδή στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν αρκετές. Όπως ο 73χρονος στη Φλώρινα, που οι γιατροί είπαν στους συγγενείς του ότι δεν θα βρεθεί ΜΕΘ για αυτόν πουθενά μέχρι τη Λάρισα. Εκατοντάδες συμπολίτες μας έχουν πεθάνει εκτός ΜΕΘ γιατί δεν υπάρχει χώρος για να νοσηλευθούν όλοι.

Ακόμη, λένε ότι θα δώσουν διπλάσια χρήματα στους ιδιώτες γιατρούς για να επικουρήσουν στο ΕΣΥ. Πως περιμένουν να αντιδράσουν οι γιατροί του ΕΣΥ που δίνουν όλους αυτούς τους μήνες τη μάχη; Εγώ απορώ με την υπομονή τους».

Στο μέτωπο της οικονομίας, επίσης, η κυβέρνηση υστερεί: «Αυτή την στιγμή σε άλλες χώρες της ΕΕ, όπως στο Βέλγιο, που επίσης αντιμετωπίζει πρόβλημα, έχουν ανοίξει το λιανικό εμπόριο. Το κάνουν γιατί έχουν οχυρώσει το σύστημα υγείας και έχουν την πολυτέλεια να ανοίξουν την οικονομία τους. Εδώ δεν έχει κάνει η κυβέρνηση τίποτα τέτοιο. Δεν πρέπει να αποφύγουμε μόνο το να πεθάνει ο κόσμος από την πανδημία. Πρέπει να αποφύγουμε και το να πεθάνει ο κόσμος από την πείνα».

Τέλος, σχολιάζοντας τα γεγονότα της επετείου της δολοφονίας Γρηγορόπουλου, ο Στ. Κούλογλου παρατήρησε πως η στάση των αρχών ήταν ενδεικτική των ενοχών που έχει η ΝΔ και η αστυνομία για την δολοφονία Γρηγορόπουλου.

«Η απαγόρευση ισχύει για την συνάθροιση τριών ατόμων και πάνω. Χθες η αστυνομία δεν άφηνε κανέναν, ούτε και κάποιον που ήταν μόνος του, να πλησιάσει το σημείο της δολοφονίας και να αφήσει ένα λουλούδι. Φαίνεται πως οι ενοχές είναι πολλές για την ΝΔ, που είχε καλλιεργήσει τότε ένα κλίμα αστυνομικής αυθαιρεσίας που οδήγησε στην δολοφονία Γρηγορόπουλου (ο Κορκονέας θεωρούσε ότι θα πάει σπίτι του μετά το ίδιο βράδυ), όπως κάνει και τώρα, και το είδαμε με την περίπτωση Ινδαρέ. Όμως δεν αντιμετωπίζεις τις ενοχές με περισσότερο ξύλο», δήλωσε.

Παρακολουθείστε εδώ ολόκληρη την συνέντευξη στο TRT:  https://youtu.be/4B4ohueSJn0
Παρακολουθείστε εδώ ολόκληρη την συνέντευξη στο Action24:  https://youtu.be/UA_6CFS5e3k


(Visited 4 times, 1 visits today)

Read more:
Ο μεγάλος περίπατος...
Ο μεγάλος περίπατος…

Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου

Close