Μία (ακόμη) εβδομάδα, με εγκλήματα και μαργαριτάρια. Άρθρο του Στ. Κούλογλου στο tvxs.gr

Permalink

Είναι πλέον τόσα πολλά αυτά που οι κυβερνώντες λένε και κάνουν καθημερινά, ώστε δυσκολεύεσαι να τους προλάβεις. Αντιγράφω από τις σημειώσεις μου, την εβδομάδα που πέρασε.

« Η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει ούτε στα Μέσα Ενημέρωσης ούτε στη δουλειά των δημοσιογράφων», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σχολιάζοντας την παραίτηση της Δήμητρας Κρουστάλλη από το Βήμα και τα περιστατικά λογοκρισίας. «Σέβεται απόλυτα την ανεξαρτησία τους. Όταν απαιτείται, απαντά στα δημοσιεύματά τους και φυσικά δεν ασχολείται με εσωτερικά ζητήματα του κάθε μέσου». Η παραιτηθείσα διευθύντρια σύνταξης της εφημερίδας, είχε κάνει λόγο για «ασφυκτική πίεση από το Μέγαρο Μαξίμου».

«Προφανώς και κερδίζει ο μεγάλος και οργανωμένος, γιατί έχει ξοδέψει και περισσότερα χρήματα για να είναι έτοιμος», απαντά ο υπουργός Ανάπτυξης Α.Γεωργιάδης για το μέτρο του click away και τις κριτικές ότι καταστρέφονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Στα μουλωχτά, με μια μεσονύχτια τροπολογία, η υπουργός Παιδείας πέρασε δύο θέματα που καμιά κυβέρνηση δεν τόλμησε ν’ αγγίξει στο παρελθόν. Την εξίσωση των δικαιωμάτων άσκησης επαγγέλματος των αποφοίτων κάθε είδους κολεγίων με αυτά των πτυχιούχων των δημοσίων ελληνικών Πανεπιστημίων και την πανεπιστημιακή αστυνομία.

Μόλις 150.000 άτομα θα εμβολιαστούν τον Ιανουάριο στην Ελλάδα, ενώ ο υπουργός Υγείας κ. Κικίλιας είχε εξαγγείλει δύο εκατομμύρια εμβολιασμούς το μήνα και 700.000 μόνο τον Ιανουάριο. Η κυβέρνηση επικαλείται συνολικό πρόβλημα στην Ευρώπη, αλλά η Μάλτα (πληθυσμός 500 χιλιάδες κάτοικοι) έχει διασφαλίσει, στην πρώτη παρτίδα, 500 χιλιάδες δόσεις εμβολίων.

Στην ενημερωτική εκπομπή του Σκάι, εμφανίζεται η λεζάντα: «Στις 28 Δεκεμβρίου εμβολιάζονται ο πρωθυπουργός και η υπέρκομψη Μαρέβα»

Σε γυμνό καλώδιο από ρευματοκλοπή,  αποδίδει την πυρκαγιά στον αρχαιολογικό χώρο Μυκηνών η έκθεση της Πυροσβεστικής. Το ρεύμα έκλεβαν καντίνες που λειτουργούν στο πάρκινγκ του αρχαιολογικού χώρου, το περίπτερο των ΕΛΤΑ και το φυλάκιο στον τάφο του Ατρέα, δηλαδή το υπουργείο Πολιτισμού.

Την Τρίτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας διέψευσε τα σενάρια για κούρεμα των οφειλών από την επιστρεπτέα προκαταβολή. Την Τετάρτη, ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης, άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο, που όμως διέψευδαν την ίδια ώρα πηγές του υπουργείου Οικονομικών.

Αντιδράσεις από τις δηλώσεις του Παναγιώτη Σταμπουλίδη, γενικού γραμματέα Εμπορίου, σχετικά με τους λόγους του ανοίγματος των κέντρων αισθητικής: «Προλάβαμε… το κίνημα του μανικιούρ».
Ποινική δίωξη αντιμετωπίζει η βουλευτής του ΜέΡΑ Αγγελική Αδαμοπούλου, μετά την υπερψήφιση της άρσης της ασυλίας της. Σε μία ομιλία της στην Βουλή,  είχε εκφράσει την εκτίμηση και την ανησυχία μήπως τα κατά καιρούς επεισόδια σε διαδηλώσεις μπορεί να υποδαυλίζονται από θύλακες προβοκατόρων εντός της ΕΛΑΣ. Πρώτη φορά η ελληνική ποινικοποιεί την ελευθερία  έκφρασης των μελών της.

«Σας παρακαλώ φορέστε τη μάσκα σας, είστε και ευπαθής ομάδα και ανησυχώ για εσάς», απευθύνεται ειρωνικά ο ο πρωθυπουργός προς τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη.

Σε 100 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται το ποσό που δεν πιστώθηκε στους λογαριασμούς των αγροτών και κτηνοτρόφων για την εξόφληση των επιδοτήσεων του 2020. Που πήγαν τα λεφτά; ρωτούν την κυβέρνηση  Π. Πολάκης και  οι αρμόδιοι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ, Στ. Αραχωβίτης και Ολ. Τελιγιορίδου.

Αρον-άρον μετακινήσεις γιατρών από την Αττική και την Κρήτη προς τη Βόρειο Ελλάδα, ενώ για απόλυτη προχειρότητα στη διαχείρηση των περιστατικών κορονοϊού στα νοσοκομεία της Έδεσσας και των Γιαννιτσών κάνει λόγο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). Όπως υποστηρίζει, στο νοσοκομείο της Έδεσσας σε κάθε όροφο που νοσηλεύονται ασθενείς με άλλα περιστατικά, υπάρχουν και θάλαμοι για ασθενείς με covid-19, με αποτέλεσμα να «είναι αναπόφευκτη η διασπορά του ιού».

Η Ομοσπονδία υποστηρίζει ακόμα ότι στο συγκεκριμένο νοσοκομείο δεν υπάρχει μοριακός αναλυτής, με αποτέλεσμα τα ύποπτα δείγματα για κορονοϊό να στέλνονται αλλού κι έτσι να καθυστερεί σημαντικά η διαχείριση όσων είναι θετικοί και βρίσκονται ήδη στο νοσοκομείο.

Πλήρες lockdown στη δυτική Αττική, όπου τόσο ο δήμαρχος Ελευσίνας όσο και ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης είχαν ζητήσει (ο δεύτερος από τις 4 Νοεμβρίου!) από την κυβέρνηση εκτεταμένους ελέγχους στις βιομηχανικές περιοχές και περισσότερα δρομολόγια στα μέσα μαζικής μεταφοράς, προειδοποιώντας για τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην περιοχή. Ο ΕΟΔΥ έστειλε ένα συνεργείο την ακριβώς επόμενη ημέρα και έκτοτε δεν πραγματοποίησε άλλα τεστ, παρότι  είχαν κλείσει 40 σχολεία, λόγω κρουσμάτων.

«Κανείς δεν μπορεί να κάνει του κεφαλιού του, δηλώνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη που επισκέφθηκε την περιοχή.  «Σε αντίθετη περίπτωση θα σφραγιστούν οι περιοχές, ακόμη και σπίτι σπίτι»!

Περισσότεροι από 1.800 νεκροί από κορονοϊό, δεν έχουν καταγραφεί στο εθνικό μητρώο ασθενών Covid-19, το οποίο παρουσιάζει σημαντικότατες διαφοροποιήσεις σε σύγκριση με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ.

Μηνυτήρια αναφορά στην πρόεδρο των εργαζομένων στο νοσοκομείο της Έδεσσας από τη διοίκηση, επειδή έδωσε συνέντευξη τύπου για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ τα μέσα ατομικής προστασίας είναι ανεπαρκέστατα, ενώ όσοι καταλήγουν από κορονοϊό στο νοσοκομείο της Έδεσσας, είναι δυσανάλογα πολλοί σε σχέση με τον πληθυσμό αναφοράς του νοσοκομείου. «Αυτό δείχνει την κακή ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών».

«Tουλάχιστον ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, είχε εισηγηθεί λήψη επιπλέον μέτρων πριν από το τριήμερο της 26ης – 28ης Οκτωβρίου προς την κυβέρνηση», δηλώνει ο κ. Χαρδαλιάς, διαψεύδοντας τον κ. Μητσοτάκη:  «Έχω πει ότι εκ των υστέρων μπορεί να έκλεινα τη Βόρεια Ελλάδα, τη Θεσσαλονίκη, μία εβδομάδα νωρίτερα. Αλλά, ξέρετε, τότε δεν υπήρχαν αιτήματα από κανέναν να κλείσουμε νωρίτερα, ούτε κανένας ειδικός μάς το είχε υποδείξει αυτό,», είχε δηλώσει  ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στον Alpha.


(Visited 13 times, 1 visits today)

Read more:
Image-1
Γκ. Τσίμερ σε Κούλογλου: Ο Σόιμπλε δε θα παραδεχτεί ποτέ την αποτυχία του

Ο Σ. Κούλογλου συνομιλεί με τη Γκάμπι Τσίμερ Ευρωβουλευτή του Die Linke στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Για την Ελλάδα, τον Σόιμπλε και...

Close