Κούλογλου: Να εμβολιαστεί η κοινωνία αλλά και η οικονομία

Permalink

«Πολύ σημαντικό το ότι ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί, και ότι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός, και οι πολιτικοί αρχηγοί έδωσαν πρώτοι το καλό παράδειγμα», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στον Γιώργο Παπαδάκη.

«Εάν όμως τώρα οι υπουργοί, οι γενικοί γραμματείς, οι βουλευτές και ούτω καθεξής, περάσουν την σειρά για να κάνουν το εμβόλιο πρώτοι, θα είναι λάθος. Αυτό δεν έχει συμβεί πουθενά στην Ευρώπη. Θα είναι πλήγμα για την δημοκρατία γιατί θα δείξει ότι οι πολιτικοί ζουν στο δικό τους κόσμο. Θα ενισχύσει τους αρνητές. Θα δημιουργήσει κακή εικόνα. Αντιθετώς, θα πρέπει να κάνουν το εμβόλιο τώρα οι υγειονομικοί και οι ευπαθείς ομάδες».

Εξίσου σημαντικό και επείγον, όμως, όπως τόνισε ο ευρωβουλευτής είναι «να εμβολιαστεί και η οικονομία. Πρέπει να στηρίξουμε τους χαμηλοσυνταξιούχους που χάνουν την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη από 1ης Ιανουαρίου. Η ΝΔ απέρριψε την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για παράταση του καθεστώτος για τους χαμηλοσυνταξιούχους. Επίσης να στηριχτούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ούτε οι εργαζόμενοι τους μπορούν να ζήσουν με τα 534 ευρώ ούτε οι ίδιες επιχειρήσεις παραμένοντας κλειστές. Η ύφεση θα είναι μεγαλύτερη του 2011 τον καιρό των μνημονίων. Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και πρέπει να αντιμετωπιστεί».

Δείτε εδώ ολόκληρη την συνέντευξη:  https://youtu.be/RtQfuOjXqsw


(Visited 15 times, 1 visits today)

Read more:
4de1f181-f0ef-4fa1-8e72-6f6f3b7e391e
Ο Αλέξης Τσίπρας απαντά στις ερωτήσεις των νέων με οικοδεσπότη τον Στέλιο Κούλογλου

Τη Δευτέρα 18 Μαρτίου, στο Θέατρο Κιβωτός και ώρα 19:30, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα συνομιλήσει με τέσσερις νέους ανθρώπους για τα προβλήματά τους και για το...

Close