Κούλογλου: Ο Σαμαράς κάνει το σκιώδη πρωθυπουργό, το Μαξίμου τον κινέζο

Permalink

Λίγο πριν ξεκινήσουν οι διερευνητικές επαφές με την Τουρκία «ο κ. Σαμαράς δήλωσε σε συνέντευξη του ότι δεν πρέπει να μπούμε σε συνομιλίες. Η ουσία των λεγόμενων του είναι ότι εάν προχωρήσει η κυβέρνηση σε διερευνητικές επαφές θα είναι εθνική μειοδοσία. Το Μέγαρο Μαξίμου απέναντι σε αυτή την πρόκληση του κ. Σαμαρά, αντί να προχωρήσει τουλάχιστον στην πολιτική αποδοκιμασία του, κάνει τον κινέζο», σχολίασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στην τηλεόραση του Open και στους Άκη Παυλόπουλο και Ντόρα Κουτροκόη.

«Ο κ. Σαμαράς πατριδοκαπηλεί», συμπλήρωσε ο ευρωβουλευτής και εξήγησε:

«Ως πρωθυπουργός ούτε τις διερευνητικές επαφές, ούτε την αναζήτησή λύσης στο μακεδονικό σταμάτησε. Τώρα απειλεί ότι θα πάρει τους βουλευτές που είναι προσκείμενοι σε αυτόν και θα ρίξει την κυβέρνηση εάν αποδοκιμαστεί ή τον διαγράψουν. Το αποτέλεσμα θα είναι να οδηγηθούμε σε εκλογές με απλή αναλογική, όπου ο κ. Σαμαράς θα είναι υποψήφιος ως επικεφαλής της εθνικιστικής δεξιάς, και από εκείνη την θέση θα διαπραγματευτεί ποιος θα είναι πρωθυπουργός».

«Ο κ. Σαμαράς παίζει τον ρόλο ενός σκιώδους πρωθυπουργού. Το Μέγαρο Μαξίμου δεν αντέδρασε, το ανέχθηκε. Αυτό σημαίνει ότι είναι σε ομηρία υπό τον κ. Σαμαρά. Όμως έτσι δε μπορούν να λυθούν σοβαρά προβλήματα εξωτερικής πολιτικής. Τα εσωκομματικά παιχνίδια εξουσίας της ΝΔ υπονομεύουν την εξωτερική πολιτική της χώρας», κατέληξε ο Στ. Κούλογλου.

Δείτε εδώ ολόκληρη την συνέντευξη:  https://youtu.be/Xm93XziypK4


(Visited 4 times, 1 visits today)

Read more:
13445723_10208031256431921_3316607884918920949_n
«Ένα Καφενείο Γεμάτο Ελληνικά Προϊόντα» έρχεται στο Ευρωκοινοβούλιο – Πρωτοβουλία Στ. Κούλογλου υπέρ της ελληνικής επιχειρηματικότητας

Ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα το διήμερο εκδηλώσεων με τίτλο «Ένα Καφενείο Γεμάτο Ελληνικά Προϊόντα» που διοργανώνει στις 27 και 28...

Close