Κούλογλου για απαγόρευση διαδηλώσεων: Χρυσοχοΐδης-Κεραμέως, θα έδερναν και τον κοροναιό

Permalink

«Εάν η απαγόρευση των διαδηλώσεων αποσκοπούσε στην προστασία της δημόσιας υγείας, θα έπρεπε να είχε προταθεί από την αρμόδια επιστημονική επιτροπή. Όμως και οι επιστήμονες-μέλη της, λένε πως το έμαθαν από την τηλεόραση. Και εφαρμόζεται δυο μέρες πριν τις φοιτητικές διαδηλώσεις και λήγει μετά. Οι δε εικόνες από την Ερμού είναι σαν πυκνή διαδήλωση. Δεν πρόκειται συνεπώς για υγειονομικό μέτρο», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου μιλώντας στο Creta TV και στην Αντιγόνη Ανδρεάκη.

«Είναι μια πολιτική απόφαση που έχει να κάνει με τις διαδηλώσεις εναντίον του νομοσχεδίου για την Ανώτατη Εκπαίδευση. Υπάρχουν φοιτητές που έχουν καταβάλει τεράστιες προσπάθειες να μπουν στο πανεπιστήμιο. Υπάρχουν και άλλοι που δεν τα κατάφεραν, αλλά με τις ρυθμίσεις Κεραμέως, όσοι έχουν λεφτά, θα μπορούν στο εξής να πληρώσουν τρία χρόνια σε μια ιδιωτική σχολή, που το πτυχίο της θα θεωρείται ισότιμο με των ΑΕΙ. Αυτό είναι φυσικό να προκαλεί αντιδράσεις, και μαζί με το θέμα της αστυνομίας στα πανεπιστήμια και τα άλλα πρωτοφανή μέτρα το κλίμα είναι εκρηκτικό. Έτσι η κα Κεραμέως και ο κ. Χρυσοχοΐδης καταφεύγουν σε αυτό που ξέρουν καλύτερα: στις απαγορεύσεις και στο ξύλο, που θα ικανοποιήσει και την δυσανασχετούσα εκλογική βάση της ΝΔ, που επιθυμεί νόμο και τάξη. Αν μπορούσαν να δείρουν και το κοροναιό, θα το έκαναν», συνέχισε.

Μιλώντας στο Action 24 και στον Γιώργο Κουβαρά για τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας και των εμβολιασμών, ο Στ. Κούλογλου παρατήρησε πως «παίζεται γεωπολιτικό παιχνίδι με τα εμβόλια, όπως έγινε προηγουμένως και με τα τεστ. Αυτό είναι απαράδεκτο. Και γίνεται ακόμη πιο εξοργιστικό εάν σκεφτούμε ότι οι φτωχές χώρες θα εμβολιαστούν το 2024 στην καλύτερη περίπτωση. Η Γουιάνα παρέλαβε 24 τον αριθμό εμβόλια! Οι άνθρωποι στις φτωχές χώρες θα συνεχίσουν να πεθαίνουν για πολλά χρόνια».

«Στην αντιμετώπιση της πανδημίας η ΕΕ τα έχει κάνει θάλασσα. Εξ ού και η μυστικοπάθεια γύρω από τις συμβάσεις με τις φαρμακευτικές εταιρείες. Δεν έδωσαν στους ευρωβουλευτές πρόσβαση στις συμβάσεις Κομισιον-εταιρειών για τα εμβόλια. Έδωσαν πρόσβαση στη σύμβαση μόνο με μια εταιρεία, λογοκριμένη, όχι σε όλους τους ευρωβουλευτές, σε μια αίθουσα κλειστή χωρίς μολύβι ή κινητό τηλέφωνο, μόνο για 45 λεπτά ενώ πρόκειται για νομικά κείμενα 300 σελίδων, χωρίς να μπορούν να πουν τίποτα μετά στους συναδέλφους τους ή στους ευρωπαίους πολίτες. Δεν θέλουν να μάθουν οι ευρωπαίοι πολίτες τι πραγματικά έχει συμφωνηθεί. Πως όμως θα αποφύγουμε τον σκεπτικισμό για τα εμβόλια αν δεν υπάρχει διαφάνεια; Η αλαζονεία, που προκλήθηκε στην ευρωπαϊκή ηγεσία από την τάση του κόσμου να συσπειρώνεται γύρω από τις εκάστοτε κυβερνήσεις σε περιόδους κρίσης, οδήγησε την ΕΕ να μην προσέξει που έβαλε την υπογραφή της», τόνισε ο ευρωβουλευτής.

«Όλα τα λεφτά η ΕΕ τα πόνταρε στο εμβόλιο. Στην Ελλάδα αυτή η νοοτροπία αποθεώθηκε.  Η κυβέρνηση περίμενε την σωτηρία στο εμβόλιο γιατί δε θέλει τον δημόσιο χαρακτήρα της υγείας. Έχουν προσλάβει περισσότερους αστυνομικούς από ότι υγειονομικούς σε περίοδο πανδημίας. Δε θέλουν να επενδύσουν στην δημόσια υγεία, και το 80% των νεκρών πέθανε εκτός ΜΕΘ γιατί δεν υπήρχαν αρκετές. Δε θέλουν να αραιώσουν τα σχολεία προσλαμβάνοντας εκπαιδευτικούς, ή να αραιώσουν τα μέσα μεταφοράς. Δεν κάνει τεστ και έτσι δεν έχει την πραγματική εικόνα της κατάστασης. Έτσι καταλήγουμε στα οριζόντια μέτρα που δεν λαμβάνουν υπόψη τις τοπικές συνθήκες. Αντί για 700.000 εμβόλια που είχε εξαγγείλει η κυβέρνηση ήρθαν μερικές χιλιάδες που υποδεχθήκαμε με τιμές αρχηγού κράτους. Με αυτούς τους ρυθμούς θα τελειώσουμε το 2024».

Ωστόσο, η παράταση της υγειονομικής κρίσης προκαλεί και άλλα προβλήματα, όπως ανέλυσε ο Στέλιος Κούλογλου: «Το δημόσιο χρέος είναι δυσβάσταχτο, πρέπει να υπάρξει μια διεθνής συμφωνία για την ελάφρυνση του χρέους. Στην Ελλάδα είναι πλέον πάνω από 200% του ΑΕΠ. Αυτό θα αυξηθεί, και σε εμάς και σε άλλες χώρες, όπως η Ιταλία. Πρέπει αυτό το θέμα να τεθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο και να ληφθούν μέτρα, που έχουν ψηφιστεί αλλά δεν εφαρμόζονται, όπως ο φόρος στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές και η φορολόγηση των μεγάλων ψηφιακών εταιρειών που φοροδιαφεύγουν/φοροαποφεύγουν σε ευρωπαϊκό έδαφος. Αυτά σε συνδυασμό ενδεχομένως και με την επέκταση των ευρωομολόγων θα συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της κρίσης που θα είναι μεγάλη γιατί η πανδημία θα κρατήσει περισσότερο από όσο περιμέναμε. Τα έκτακτα μέτρα που ελήφθησαν πλέον δεν είναι αρκετά».

Τέλος, για το θέμα των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία, ο ευρωβουλευτής σχολίασε πως «είναι απαραίτητες. Με την Τουρκία πρέπει να βρούμε ένα modus vivendi πάνω στο διεθνές δίκαιο και αν χρειαστεί να μην φοβηθούμε να πάμε στη Χάγη. Αν δε κάναμε τις διερευνητικές συνομιλίες, όπως προτείνει ο κ. Σαμαράς, αναμένοντας πρώτα τις κυρώσεις, θα απομονωνόμαστε πλήρως από την ΕΕ. Κανείς δεν θα μας υποστήριζε».

«Δε μου κάνει εντύπωση η πρόταση Σαμαρά, δεν είναι πρώτη φορά άλλωστε. Με την στάση του στο μακεδονικό μας είχε αποξενώσει από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και τη διεθνή διπλωματία. Ο κ. Μητσοτάκης, παρά το προφίλ του αποφασιστικού ηγέτη που του έχουν κατασκευάσει οι σύμβουλοι του, φοβήθηκε να αντιδράσει στον κ. Σαμαρά, να αποδοκιμάσει τις δηλώσεις του.  Το πρόβλημα είναι ότι τα εσωτερικά παιχνίδια της ΝΔ θα τα πληρώσει η χώρα».

Δείτε εδώ την συνέντευξη στο Creta TV:  https://youtu.be/0_-rGhCnq2Y
Δείτε εδώ την συνέντευξη στο Action 24:  https://youtu.be/BCKSOFsxBt4


(Visited 18 times, 1 visits today)

Read more:
PANAGUENGL
«Panama Papers, ένας χρόνος μετά» στο Ευρωκοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες

Διάσκεψη για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής πραγματοποιεί την Τετάρτη 26 και...

Close