Πράβδα

Permalink

Η Πράβδα (Αλήθεια στα ρωσικά) ήταν το επίσημο όργανο του ΚΚ και από τις πιο σημαντικές καθημερινές εφημερίδες της Σοβιετικής Ένωσης. Τίποτα δεν ξέφευγε από την επίσημη κομματική γραμμή. Μου τη θύμισε μια φιλοκυβερνητική εφημερίδα, που είχε χθες τη γραμμή ότι το κίνημα #metoo έχει πάρει τον κακό δρόμο, βασικά εξ αιτίας του ΣΥΡΙΖΑ. Την υπηρέτησαν με ευλάβεια, όλες οι σελίδες.

σελ 2 «ΕΥΘΥΝΗ»(κύριο άρθρο)
Η γενναιότητα των θυμάτων που επέλεξαν να σπάσουν τη σιωπή τους απαξιώνεται διαρκώς. Οι ευθύνες γι’ αυτό είναι πολιτικές και ανήκουν σε όλους εκείνους που δεν θα καταφέρουν να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων.

σελ 2 «Ο λόγος στους θεσμούς»
Το βέβαιο πάντως είναι ότι η κ. Μενδώνη δεν γνώριζε, δεν θα μπορούσε ποτέ να γνωρίζει. Βέβαιο επίσης είναι ότι, παρ’ όλ’ αυτά, η αντιπολίτευση τη θέλει εξιλαστήριο θύμα. Εκτιμούν, όπως το καταλαβαίνω, ότι με τον τρόπο αυτό θα μπορέσουν να χρεώσουν στην κυβέρνηση την αποστροφή και τη φρίκη για τις πράξεις που αποδίδονται στον Δ. Λιγνάδη. Ας κριθεί το θέμα από τους θεσμούς. .. Η πρωτοβουλία της κυβέρνησης να φέρει το ζήτημα στην εθνική αντιπροσωπεία ήταν η σωστή.

σελ 4 «Τι κρύβει η παρέμβαση Μητσοτάκη για «μείζονα θέματα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται κατ’ αρχάς να δώσει ένα στίγμα στην εισαγωγική τοποθέτησή του στο αυριανό Υπουργικό Συμβούλιο, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, πιο σαφής για τις κυβερνητικές προθέσεις θα είναι στη συζήτηση που ο ίδιος ζήτησε στη Βουλή την Πέμπτη.

σελ 5 «Οταν χάνεται η… μπάλα»
Άκουσα και μερικούς, εξυπνάκηδες θα τους χαρακτηρίσω, να λένε, «ναι, αλλά μετά γιατί η Μενδώνη τον χαρακτήρισε αυτόν άθλιο επικίνδυνοι άνθρωπο»; Αφού τον χαρακτήρισε «επικίνδυνο άνθρωπο» θα πρέπει να παραιτηθεί διότι παρενέβη στο έργο της Δικαιοσύνης…

Θα τρελαθούμε εντελώς; Η Μενδώνη είπε το αυτονόητο, και κάτι ακόμη: αν μας ενόχλησε η Μενδώνη και τα περί επικινδύνου Λιγναδη, με τα όσα γράφουν τα sites, και διακινούνται στα social media, περί αυτού του άρρωστου, που λέγεται Λιγνάδης, δεν μας ενοχλούν; Μένουμε στη Μενδώνη και δεν βλέπουμε τι κάνουν επί καθημερινής βάσεως πρωινάδικα, σκανδαλοθηρικές εκπομπές, σκανδαλοθηρικές εφημερίδες.

σελ. 5 «Η λάσπη και η απάντηση»
..Είναι ντροπή, πριν απ’ όλα για τον ΣΥΡΙΖΑ και την ηγεσία του που άφησαν να επικρατήσει αυτή η φασιστική αντίληψη του «ένας; Αρα όλοι» για όλο αυτό το θέμα.
Αλλά μη βιάζονται, την Πέμπτη, μεθαύριο, που θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την ποιότητα του δημόσιου διαλόγου, θα ακουστούν πάρα πολλά. Πληροφορούμαι εγκύρως ότι ο πρόεδρος Κυριάκος είναι πολύ θυμωμένος και είναι αποφασισμένος να πει πράγματα τα οποία θα συζητηθούν για καιρό.

σελ 6 «Ξέραμε, σιωπούσαμε, Μητσοτάκη παραιτήσου»
. στρατευμένες αναρτήσεις που έδιναν έμφαση όχι πια στα σεξουαλικά εγκλήματα, αλλά στο να παραιτηθεί η Μενδώνη, ο Μητσοτάκης, σύσσωμη η κυβέρνηση. Καλλιτέχνες δηλωμένοι για τις κομματικές τους πεποιθήσεις, που μετέχουν σε κομματικές εκδηλώσεις με τον Αλέξη Τσίπρα, στην αγωνία τους να αξιοποιήσουν το momentum ιδεολογικά, έφεραν σε δεύτερο πλάνο τις σοβαρότατες καταγγελίες συναδέλφων τους.

σελ 6 «Επίπεδο»
.. κάθε συριζαϊκή φυλή έχει και από μια κατηγορία για τους κυβερνητικούς – από εκείνες που μιλούν «θεσμικά» για απόπειρα συγκάλυψης μέχρι τις άλλες που «επιχειρηματολογούν» σαν τρολ υπονοώντας ότι οι πολιτικοί τους αντίπαλοι είναι παιδεραστές ή ακόμη και προαγωγοί ανηλίκων.

σελ 7 «Στο Κολοσσαίο»
Ξεσηκώθηκαν όλοι οι αναμάρτητοι να λιθοβολήσουν – όχι τους όποιους εγκληματίες ώστε να ξαναγυρίσουμε σε σοφές δικαστικές πρακτικές της εποχής του Χριστού και της σημερινής Σαουδικής Αραβίας, αλλά τους πολιτικούς αντιπάλους τους που «κάλυπταν» τους εγκληματίες. Και έτσι, το έγκλημα του βιασμού εξευτελίστηκε σε κοινότοπη ελληνική πολιτική αντιπαράθεση.

σελ 9 «Απέναντι σε μια οργανωμένη απόπειρα διασυρμού». Του Γιώργου Μπαμπινιώτη
Τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή παλαιότερη δήλωσή μου υπέρ τής τότε επιλογής τού Δημήτρη Λιγνάδη στη θέση τού καλλιτεχνικού διευθυντή τού Εθνικού Θεάτρου, εξελίσσεται εις βάρος μου αλλά και εις βάρος τής κόρης μου Φλωρίτας Μπαμπινιώτη μια, εν πολλοίς κατευθυνόμενη, επιχείρηση δημόσιου διασυρμού μας, μέχρις εξοντώσεως. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το γενικό πρόσταγμα των κατάφωρα συκοφαντικών επιθέσεων εις βάρος μου δίδεται από ομάδες και άτομα συγκεκριμένου πολιτικού χώρου..

σελ 11 «Κατόρθωμα»
Σύμφωνα με την Ελίζα Βόζεμπεργκ,  η Μενδώνη οφείλει να παραιτηθεί ώστε να διευκολύνει τον Πρωθυπουργό. Δεν της καταλογίζει βέβαια – έσπευσε να τονίσει – ούτε απόπειρα συγκάλυψης, ούτε εκ των προτέρων γνώση. Θα περίμενε κανείς κάποια που έχει κλείσει δεκαετία στην πολιτική να απέφευγε τις τοποθετήσεις ενός ρούκι. Γιατί εδώ που έχουμε φτάσει μια τέτοια παραίτηση θα ερμηνευόταν από τον ΣΥΡΙΖΑ σαν ομολογία συνολικής κυβερνητικής ενοχής.

σελ 14  «Οι λύκοι και τα «λυκόπουλα»
Το έργο, λέμε, το έχουμε ξαναδεί. Από τους Αγαναχτισμένους του 2011 έχει αρχίσει και στο δημοψήφισμα του 2015 αναβαθμίστηκε σε σινεασκόπ – τεχνικολόρ. Η άθλια και άγρια στοχοποίηση που είναι πολύ κοντά στην παρότρυνση για χρήση βίας.

σελ 15 «Συντηρητισμός και κοινωνικό μίσος»
Η προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης από την αντιπολίτευση των καταγγελιών κατά του Δημήτρη Λιγνάδη δεν έδωσε απλώς μια νοσηρή διάσταση στη δημόσια σφαίρα. ..Το ελληνικό #ΜeΤoo απαξιώνεται. Και απαξιώνεται από τις πολιτικές δυνάμεις και τους χώρους που, υποτίθεται, το διαφήμιζαν ως μέσο για μεγαλύτερη κοινωνική ισότητα, για περισσότερη χειραφέτηση. Θλιβερή και άδοξη εξέλιξη.

Τελευταία σελίδα.  «Κόκκινες γραμμές»
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει αποδείξει επανειλημμένα ότι έχει μια μανιχαϊστική, και βαθιά λαϊκίστικη, αντίληψη για τα μέσα ενημέρωσης.

Τελευταία σελίδα. «Τσεκούρι»
Χωρίς κανένα προφανή λόγο, δικαιολογία ή αιτιολογία, ο ΣΥΡΙΖΑ ξέθαψε το τσεκούρι του πολέμου με τον Μητσοτάκη.
Προσωπικά με τον Μητσοτάκη.
Δεν ξέρω αν το μέτρησαν σωστά. Δεν ξέρω αν είδαν μια λύση στο αδιέξοδο ή απλώς έκαναν ένα άλμα στο κενό. Δεν ξέρω αν το αποφάσισαν συνειδητά ή αν παρασύρθηκαν σε ένα κλίμα που δημιούργησαν άλλοι.

Όχι, δεν βρήκα τίποτα στα αθλητικά και στις σελίδες για τον Πολιτισμό. 

ΥΓ. Αξιοσημείωτη εξαίρεση, ένα άρθρο γνώμης πρώην υπουργού. 

Παραίτηση για προστασία του Ανδρέα Ανδριανόπουλου

«Στο ζήτημα του ελληνικού «MeToo», κι εφόσον εμπλέκεται δημόσιος φορέας, αυτονόητα το αρμόδιο κυβερνητικό μέλος οφείλει να αναλάβει ένα μέρος των ευθυνών και να αποχωρήσει. Απαλλάσσοντας έτσι και τον πρωθυπουργό από την όποια, έστω κι έμμεση, ανάμειξη του ονόματός του στις επιλογές προσώπων που αποδείχθηκαν κατώτερα των περιστάσεων. Ο απώτερος στόχος, η διάσωση της κυβερνητικής αξιοπιστίας και του προσωπικότητας και του έργου του προέδρου της, οφείλει να έχει προτεραιότητα σε σχέση με την τύχη του όποιου κυβερνητικού στελέχους».

Στην Πράβδα δύσκολα θα δημοσιευόταν παρόμοιο άρθρο.

 

Άρθρο του Στ. Κούλογλου στο tvxs.gr


(Visited 21 times, 1 visits today)

Read more:
43976944790_eadb2e49ac_k
Κούλογλου: Θα έβλεπα μια επαναδιαπραγμάτευση με τους Γάλλους αν κερδίζαμε τις εκλογές

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, μίλησε στα «Παραπολιτικά» 90.1 FΜ, στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη...

Close