Κυριάκο, Μιχάλη, Νίκη, ευχαριστούμε

Permalink

Διαφωνώ με τoν άδικο τρόπο που αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τον πρωθυπουργό. Απαντώντας στην επίθεση του τελευταίου στον Α. Τσίπρα, τον οποίο κατηγόρησε για ανευθυνότητα, η Κουμουνδούρου δήλωσε: «Τον ενημερώνουμε, ότι ο μόνος που έχει τη δύναμη να ξεσηκώνει πολίτες -και μάλιστα ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης- σε κινητοποιήσεις εν μέσω λοκντάουν, είναι ο ίδιος και η πολιτική του».

H διαπίστωση είναι σωστή, μόνο που αυτό δεν αποτελεί κατηγορία. Σε καμία άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν σημειώνονται διαδηλώσεις κατά της αστυνομοκρατίας, της κυβερνητικής πολιτικής στα Πανεπιστήμια κλπ. Άντε στις Βρυξέλλες να μαζευτούν καμιά εκατοσταριά που αντιδρούν στο lockdown ή θεωρούν ότι το εμβόλιο είναι ένα είδος ψεκασμού..Εδώ μαζεύονται χιλιάδες κάθε μέρα για τα δημοκρατικά δικαιώματα, όπως στη Νέα Σμύρνη. Η ελληνική κυβέρνηση είναι αυτή τη στιγμή ίσως η μοναδική κυβέρνηση στον πλανήτη που παράγει μαζικό κίνημα.

Ανάλογες παρατηρήσεις ισχύουν όχι μόνο για τον κ. Χρυσοχοΐδη, που ίσως, λόγω σοσιαλδημοκρατικού παρελθόντος, επίτηδες προκαλεί τις μάζες. Η κυρία Κεραμέως κάνει επίσης ότι μπορεί. Χθες (Τρίτη)  συγκέντρωση και πορεία φοιτητών πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ενάντια στον νέο νόμο της υπουργού για τις ανώτατες σχολές.

Νέα κινητοποίηση προχθές Δευτέρα αργά το βράδυ, για να μην μπουκάρει η αστυνομία στα Πανεπιστήμια, από καθηγητές, πολίτες και βουλευτές. Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ να καταλάβω τα κίνητρα της κυρίας Κεραμέως. Μάλλον είδε στον ύπνο της τον  Άγιο Γεώργιο τον Αγωνιστή.

Όλοι όσοι αντιδρούν φυσικά δεν ανήκουν στην αξιωματική αντιπολίτευση, στην οποία δωρίζει ο κ. Μητσοτάκης χιλιάδες διαδηλωτές: «Η επίσημη πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ για συμμετοχή των πολιτών σε διαδηλώσεις εν μέσω έξαρσης της πανδημίας συνιστά πράξη μέγιστης ανευθυνότητας..Και προσβάλλει τον αγώνα που δίνουν, νύχτα και μέρα, οι υγειονομικοί μας στο ΕΣΥ ».., λέει η ανακοίνωση του. Έβαλε δηλαδή και τους υγειονομικούς στο υπό τον ΣΥΡΙΖΑ αντικυβερνητικό μέτωπο, που είναι οργισμένοι γιατί τους έχει παρατήσει η κυβέρνηση στην τύχη τους.

Μεγάλη είναι η κυβερνητική συνεισφορά και στο χιούμορ, που είναι ακόμη πιο απαραίτητο με την πανδημία. Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη προσφέρει στιγμές γέλιου στο «Ράδιο Αρβύλα». Τα φιλοκυβερνητικά site κάνουν επίσης ότι μπορούν με τίτλους όπως: «Κάτοικοι βρίζουν τους αντιεξουσιαστές από τα μπαλκόνια τους». Μέχρι και οι σκιτσογράφοι της «Καθημερινής» αρχίζουν και κάνουν πλάκα με την κυβέρνηση.

Ορίστε και το υπόλοιπο της ανακοίνωσης ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: «Οδήγησε τη κοινωνία στο πιο αυστηρό, μακροχρόνιο και αποτυχημένο λοκντάουν σε όλη την Ευρώπη. Και τώρα έχει το θράσος να ρίχνει την ευθύνη στον Αλέξη Τσίπρα..

..Όταν όμως ο ίδιος προκαλεί με κορονοπάρτι στην Ικαρία και την ίδια στιγμή δίνει εντολή να τρομοκρατούν και να ξυλοκοπούν οικογένειες με μικρά παιδιά και νέους στις πλατείες, ας μην ψάχνει στους πολιτικούς του αντιπάλους για υποκινητές της οργής των πολιτών. Ο ίδιος είναι ο μόνος υποκινητής».

Πράγματι ο κ. Μητσοτάκης κάνει ότι μπορεί. Κακό είναι αυτό;  Να τι δήλωσε σε έκτακτο μίνι-διάγγελμα αργά το βράδυ της Τρίτης, ενώ τις προηγούμενες μέρες έχει κάνει διχαστικές δηλώσεις και έχει ξυλοφορτώσει το σύμπαν: «To βράδυ των εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019 τόνισα ότι είμαι εδώ για να εγγυηθώ την ενότητα, την ασφάλεια και την ευημερία όλων των Ελλήνων. Αυτό επαναλαμβάνω και τώρα. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μας διχάσει. Δεν θα αφήσουμε κανέναν να μας γυρίσει πίσω».

Πίσω που; Τι λέει ο άνθρωπος; Αν δεν είχε φύγει από την κυβέρνηση και ο πρώην γραμματέας της ΚΝΕ, θα νόμιζα ότι αυτός του δίνει συμβουλές για την ανάπτυξη του λαϊκού κινήματος.

ΥΓ Μια ελπίδα να αλλάξει το παιχνίδι ήταν ο αστυνομικός που τραυματίστηκε-μια ακόμη προσφορά των «αντεξουασιαστών» στην εξουσία. Αλλά ευτυχώς ο άνθρωπος τραυματίστηκε ελαφρά.
Έτσι δεν  απομένει παρά η πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής που θα διερευνήσει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά, για την υπόθεση Καλογρίτσα με τις τηλεοπτικές άδειες, την οποία κατέθεσε χθες η ΝΔ.

Τα ΜΜΕ θα κληθούν να αναλάβουν τη βρόμικη δουλειά αλλαγής της ατζέντας. Αν ο Μιχάλης δεν δείρει τα επόμενα 24ωρα.

 

Άρθρο του Στ. Κούλογλου στο tvxs.gr


(Visited 32 times, 1 visits today)

Read more:
388439-eirones
Είρωνες…

Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου

Close