Ο Φουρθιώτης και η τσίπα

Permalink

Δεν με εκπλήσσουν οι απάτες του Φουρθιώτη και του κάθε παρόμοιού του. Υπήρξαν στο παρελθόν αρκετοί που παρίσταναν τους δημοσιογράφους, ενώ ήταν εκβιαστές. Στο κάτω-κάτω ο άνθρωπος έκανε και επενδύτρια, με 1 δις ευρώ, μια καθαρίστρια από τη Γεωργία. Αυτό θα πει start up.

Δεν εκπλήσσομαι ούτε από τη συμπεριφορά του κ.Χρυσοχοϊδη και του υφυπουργού του κ.Οικονόμου, τον οποίο η τηλεπερσόνα κολάκευε εκπομπή παρά εκπομπή(9 αστυνομικά τμήματα, 9 περιπολικά και 14 αστυνομικούς επί 24ωρου βάσεως, είναι αυτά). Δεν περίμενα δηλαδή από τον υπουργό να φιλοτιμηθεί, εδώ δεν το έχει κάνει ούτε με άλλες υποθέσεις, από τον Δ.Ινδαρέ μέχρι τον Γ.Λαγό και τον Χ.Παππά. Άλλωστε υπουργός Προστασίας δεν είναι;

Διαβάστε επίσης. Κράτος Φουρθιώτη: Η απομάκρυνση Βρούτση και οι εταιρείες «μπάμπουσκες»

Καταλαβαίνω επίσης ότι φοβούνται ότι θα αρχίσει να τους δίνει έναν-έναν. Χθες Κυριακή το βράδυ είχαμε μια μικρή γεύση, όταν o Φουρθιώτης  ισχυρίστηκε στην εκπομπή του πώς ο βουλευτής και τέως υφυπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Καραγκούνης του ζήτησε 3000 ευρώ για να εκπροσωπήσει τον ίδιο και έναν άλλο δημοσιογράφο του καναλιού, αλλά «τώρα παριστάνει πως δεν γνωρίζει»!

Δεν με εκπλήσσει επίσης ότι δεν βρέθηκε ακόμη(;) εισαγγελέας να ερευνήσει ούτε τις καταγγελίες οικονομικού χαρακτήρα εναντίον Φουρθιώτη, ούτε και το γεγονός ότι το δημόσιο σπαταλούσε δεκάδες χιλιάδες ευρώ την ημέρα, για την προστασία ενός ανθρώπου που ο μόνος λόγος που ίσως κινδύνευε, ήταν επειδή είχε εμπλακεί σε απατεωνιές.

Εκπλήσσομαι για άλλα πράγματα.  Όταν ο Φουρθιώτης δεν κατάφερε να πάρει όσα ήθελε από το πρόγραμμα «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» εμφανίζοντας πλασματικούς υψηλούς μισθούς (έως και 80.000 ευρώ), άρχισε να καταγγέλλει καθημερινά στην εκπομπή του τη γενική γραμματέα του υπουργείου Εργασίας, Άννα Στρατινάκη. Διεφθαρμένη και μπλεγμένη σε σκάνδαλα την ανέβαζε, να παραιτηθεί την κατέβαζε,  απειλώντας ότι θα συνεχίσει τις αποκαλύψεις.(η εικόνα του άρθρου από την εκπομπή)

Την άλλη μέρα στέλνει ρεπόρτερ έξω από το σπίτι της, περιγράφοντάς το ως «χολιγουντιανή βίλα», που μάλλον είναι προιόν σκανδάλου και ίσως «κατασκευάστηκε με χρήματα του ελληνικού λαού» και ζητεί την παραίτησή της από τον προϊστάμενο υπουργό της Κ. Χατζηδάκη και τον πρωθυπουργό κάνοντας λόγο για εμπλοκή της σε σκάνδαλα.

Ένας άνθρωπος αξιοπρεπής που σέβεται τον εαυτό του (και δεν φοβάται κάτι) θα έπρεπε να του κάνει μήνυση. Αλλά φαίνεται ότι η γραμματέας υποχώρησε στον εκβιασμό ή κάπου τα βρήκαν. Τώρα που ακριβώς  ο εισαγγελέας θα πρέπει να το βρει- εκτός αν ξέρει κάτι ο κ. Χατζηδάκης. Και τι κάνει η κακομοίρα; Εμφανίζεται στην ίδια εκπομπή και αρχίζει να χαριεντίζεται με αυτόν που τη σκυλόβριζε!, ο οποίος -περιέργως κύριε εισαγγελέα- της πλέκει και το εγκώμιο σε κάθε φύλλο της εφημερίδας που εκδίδει μετά τις εκπομπές.

Εκπλήσσομαι πάνω από όλα από αυτή την πλήρη απώλεια αξιοπρέπειας, για αυτό το είδος των μεταλλαγμένων ανθρώπων,  που τσαλαβουτάνε χαρούμενοι στη λάσπη που τους έριξαν. Τι κατάντια..

Εκπλήσσομαι επίσης με τον πρώην προϊστάμενό της υπουργό, τον κ. Βρούτση, ο οποίος κατήγγειλε στο Documento ότι, όταν δεν ακολούθησε τον Φουρθιώτη στην κομπίνα που ήθελε για να επιδοτείται από το ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ,  «ήρθε στο υπουργείο και κλοτσούσε πόρτες, ήρθε με μπράβους. Απειλούσε γενικούς γραμματείς. Υπάλληλοι έρχονταν κλαίγοντας γιατί τους έλεγε ότι θα τον προσκυνήσουν. Μιλάμε για παρακμή».

Παρακμή σίγουρα, αλλά ποιανού; Να μπουκάρει τύπος με μπράβους σε γραφείο υπουργού είναι χωρίς προηγούμενο, ακόμη και για κυβέρνηση ΝΔ. Και να φεύγει χωρίς να τρέξει τίποτα, ενώ οι υπάλληλοι έκλαιγαν;(κύριε Χρυσοχοϊδη ήταν ιδιωτικοί μπράβοι ή της «προστασίας»;) Αυτό με σκηνή από κωμωδία του Περάκη μοιάζει, ούτε στη βιογραφική σειρά του Εσκομπάρ στο Netflix δεν είχαν φανταστεί κάτι τόσο ακραίο.

Ο υπουργός όχι μόνο δεν μπορεί να τα βάλει με μια περσόνα της Trash-Tv, αλλά προσθέτει ότι η σύγκρουση μαζί του «είχε τεράστιο προσωπικό πολιτικό κόστος, με είχε κρεμάσει στα μανταλάκια. Έλεγε δημόσια ότι θα φύγω από υπουργός» και εμμέσως δεν αποκλείει ότι ίσως για αυτόν τον λόγο αντικαταστάθηκε, αν και επισήμως «ούτε καν μπορεί να το σκεφτεί».

Και τελικώς όλα αυτά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ τα εξομολογείται στην εφημερίδα που το κόμμα του καταγγέλλει σε κάθε ευκαιρία, στέλνει συνεχώς στα δικαστήρια και κυνηγάει να συλλάβει τον εκδότη της. Αν και αυτό δεν αποτελεί έκπληξη: την εξομολόγηση, μάλλον δεν θα βρισκόταν κανένα φιλοκυβερνητικό μέσο να τη δημοσιεύσει.

 

Άρθρο του Στ. Κούλογλου στ tvxs.gr


(Visited 117 times, 1 visits today)

Read more:
368919-gftdrdh
Ο ελληνικός δάκτυλος στο κινητό του Νίκου Ανδρουλάκη

Aυτή τη φορά, το Μέγαρο Μαξίμου θα δυσκολευθεί να αποσυναρμολογήσει τη βόμβα Ανδρουλάκη, όπως τα κατάφερε, προσωρινά, με τη βόμβα...

Close