Κούλογλου για άρση πατεντών: Ή οι ευρωβουλευτές της ΝΔ είναι εκτός γραμμής ή ο Μητσοτάκης

Permalink

Τις προηγούμενες ημέρες στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συζητήθηκε το ζήτημα της άρσης των πατεντών των εμβολίων κατά του κορονοϊού. H τροπολογία υπερψηφίστηκε από τους σοσιαλιστές, τους πράσινους, την αριστερά και τους κεντρώους, αλλά όχι από την δεξιά και τους ευρωβουλευτές της ΝΔ, όπως εξήγησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στον Γιώργο Παπαδάκη.

«Όμως όταν ο Πρόεδρος Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι είναι υπέρ της άρσης των εμβολίων, το Μέγαρο Μαξίμου έτρεξε να πει ότι αυτή την πρόταση την είχε κάνει εδώ και καιρό ο κ. Μητσοτάκης. Μπορείτε να μας εξηγήσετε γιατί καταψηφίσατε την σχετική τροπολογία στο Ευρωκοινοβούλιο; Ή εσείς είστε εκτός γραμμής ή ο κ. Μητσοτάκης», προσέθεσε ο Στ. Κούλογλου απευθυνόμενος στην ευρωβουλευτή της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, που συμμετείχε στο ίδιο πάνελ. Πρόσθεσε ότι η ΝΔ ακολούθησε τη γραμμή του δεξιού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος όπου ανήκει και το οποίο στη συζήτηση στην Ευρωβουλή τάχθηκε κατά της άρσης.

Τέλος, όσον αφορά την επανέναρξη των εργασιών με κανονικούς ρυθμούς στην Ελληνική Βουλή, ο Στέλιος Κούλογλου επεσήμανε πως «το Κοινοβούλιο θα πρέπει να επανέλθει στην κανονική λειτουργία του. Δεν πρέπει να αξιοποιείται άλλο η πανδημία για να περνούν νομοσχέδια που διαφορετικά δε θα περνούσαν, όπως αυτό για τα ιδιωτικά κολλέγια, για την αστυνομία στα πανεπιστήμια, για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, ή για τον πτωχευτικό νόμο».

Δείτε εδώ ολόκληρη την συνέντευξη:  https://youtu.be/rCWoNQmos0w


(Visited 11 times, 1 visits today)

Read more:
Ξεστοκάρισμα..
Ξεστοκάρισμα…

Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου

Close