Όποιος σπέρνει Μακεδονομάχους, θερίζει εμβολιο-ψεκασμένους

Permalink

Με διάγγελμά του τη Δευτέρα, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε μέτρα εναντίον κατηγοριών εργαζομένων (οίκοι ευγηρίας, υγειονομικοί) και περιορισμούς σε όσους δεν θέλουν να εμβολιαστούν. Kάλεσε επίσης όλους τους πολίτες σε εμβολιαστική συστράτευση, για την αποφυγή «μιας νέας δοκιμασίας το φθινόπωρο».

Δύο μέρες μετά, την Τετάρτη, σημειώθηκαν μαζικές διαδηλώσεις αντιεμβολιαστών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Δράμα, Σέρρες, Καβάλα, Κατερίνη και άλλες πόλεις της Ελλάδας. Δεν το λες και αφοσίωση του λαού στον πρωθυπουργό.

Στη Γαλλία έγιναν επίσης εκδηλώσεις κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Αλλά από την επομένη του διαγγέλματος του Γάλλου προέδρου, την ίδια μέρα με τον κ. Μητσοτάκη, σημειώθηκε μαζική προσέλευση πολιτών στα εμβολιαστικά κέντρα και 2,2  εκατ έκλεισαν ραντεβού για να εμβολιαστούν.

Τρεις φαίνεται να είναι οι αιτίες αυτής της διαφορετικής αντίδρασης. Η πρώτη είναι ότι ο Μακρόν εξήγγειλε άμεσα και δραστικά μέτρα. Από 1ης Αυγούστου όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί δεν θα μπορούν να μπουν σε ρεστοράν, θέατρα και κινηματογράφους, ούτε να πάρουν το τρένο για μακρινές αποστάσεις. Η ιδέα είναι ότι όσοι δεν εμβολιαστούν θα υποφέρουν.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν φάνηκε να βιάζεται. Το πρόβλημα με όσους ανεμβολίαστους δουλεύουν σε οίκους ευγηρίας θα ξεκινήσει στις 15 Αυγούστου και στους υγειονομικούς την 1η Σεπτέμβρη. Δηλαδή τα μέτρα θα αρχίσουν να αποδίδουν τον Οκτώβριο. Για κατηγορίες όπως οι κληρικοί, εκ των οποίων ορισμένοι καλούν το ποίμνιο να μην εμβολιαστεί (για να πάει σαν πρόβατο στη σφαγή) δεν ανακοινώθηκαν μέτρα.

Στους στρατιωτικούς έκανε ρουσφετάκι δίνοντας 5 μέρες άδεια για το εμβόλιο, ενώ θα μπορούσε να κηρύξει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό, όπως και στα Σώματα Ασφαλείας. Παρότι οι στρατώνες είναι χώροι συγκέντρωσης/μετάδοσης και πολλοί Αστυνομικοί έρχονται σε επαφή με τους πολίτες. Με δυο λόγια, ο Έλληνας πρωθυπουργός φοβήθηκε το πολιτικό κόστος.

Η δεύτερη αιτία είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης στον κ. Μητσοτάκη, που έχει εξαγγείλει 7 φορές το τέλος της πανδημίας και άλλες τόσες έχει παρουσιάσει το εμβόλιο σαν τη μαγική λύση.

Διαβάστε επίσης: Ο  Μητσοτάκης, ο βοσκός, ο λύκος και ρουσφέτια στο διάγγελμα 

Φανταστείτε έναν θαυματοποιό που υπόσχεται ότι θα φέρει εκατομμύρια θαυματουργά γλυφιτζούρια τον Δεκέμβριο. Τα γλυφιτζούρια
αργούν, έρχονται ορισμένα τον Φεβρουάριο που όμως σε ελάχιστους προκαλούν τροφική δηλητηριάση.  Απτόητος ο θαυματοποιός μας, τον Μάιο τα μοιράζει και στους νέους αλλά μετά από λίγο  τους λέει να μην φάνε το άλλο μισό γλυφιτζούρι, γιατί υπάρχει πρόβλημα. Τον Ιούνιο κυκλοφορεί η είδηση ότι ίσως μπορεί να χρειαστεί και τρίτο και στο τέλος λέει ότι όσοι δεν το πάρουν θα έχουν συνέπειες. Θα εμπιστευόσαστε τα γλυφιτζούρια και τον ίδιο τον θαυματοποιό;

Διαβάστε επίσης, Απολύσεις ανεμβολίαστων: Το παρασκήνιο του κυβερνητικού χάους

Η τρίτη αιτία είναι ότι όταν ήταν στην αντιπολίτευση, η ΝΔ διέδιδε θεωρίες συνωμοσίας. Έλεγε πχ ότι ο Α. Τσίπρας «ξεπούλησε» τη Μακεδονία για να μην κοπούν οι συντάξεις. Αυτή η καταστροφική πολιτική θα μπορούσε να ονομαστεί «διάδοση συνωμοτικής νοοτροπίας».  Οι πραγματικές συνωμοσίες γίνονται από ένα πολύ στενό κύκλο ατόμων. Αν ο Τσίπρας είχε κλείσει το 2018 τέτοια συμφωνία, θα ήταν μπλεγμένες οι κυβερνήσεις της Γερμανίας και της Γαλλίας τουλάχιστον, η Κομισιόν, το ΔΝΤ, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, καμιά 200αριά νοματαίοι δηλαδή.

Ο κόσμος στον οποίο απευθυνόταν η ΝΔ, μεταξύ τους οι οπαδοί της Χρυσής Αυγής ή των ακροδεξιών ψεκασμένων, από τους οποίους  κέρδισε και πολλούς ψήφους, έμαθε  ότι μπορεί να υπάρχουν τέτοιου είδους μεγάλες «συνωμοσίες», ειδικά σε ένα θέμα όπως τα εμβόλια, όπου μπλέκονται κυβερνήσεις, μεγάλα συμφέροντα, Εβραίοι φαρμακοβιομήχανοι και δεν συμμαζεύεται.

Φυσικά οι άνθρωποι που δεν εμβολιάζονται, δεν είναι όλοι ψεκασμένοι, ούτε όλοι Μακεδονομάχοι της κακιάς ώρας. Υπάρχουν πολίτες διστακτικοί ή επηρεασμένοι από τα ΜΜΕ, άλλοι που φοβούνται και άλλοι που κρατούν στάση αναμονής.  Τέτοιοι υπάρχουν και σε άλλες χώρες και πρέπει να αντιμετωπιστούν κυρίως με την πειθώ.

Αλλά δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι, για παράδειγμα στην Αμερική, οι αρνητές των εμβολιων covid είναι βασικά οπαδοί του Τραμπ. Αυτός τους διέδωσε ότι ο Ομπάμα δεν είναι Αμερικανός αλλά γεννήθηκε στην Κένυα, ότι η Μισέλ Ομπάμα είναι άνδρας και διάφορες άλλες αστείες θεωρίες συνωμοσίας, όπως αυτή με τον Τσίπρα και τη συμφωνία των Πρεσπών.  Αυτό δηλαδή που έκανε και ο Μητσοτάκης, χωρίς να υπολογίζει ότι ο συνδυασμός των ψεκασμένων που ενίσχυσε, των συνεχών αλλοπρόσαλλων αποφάσεων και της έλλειψης εμπιστοσύνης,  δημιούργησε ένα εκρηκτικό μείγμα που δεν μπορεί πλέον να διαχειριστεί.

Άρθρο του Στ. Κούλογλου στο tvxs.gr


(Visited 13 times, 1 visits today)

Read more:
347444-doulitsa_na_ginetai
Δουλίτσα να γίνεται…

Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου

Close