Η διεθνής πρωτοβουλία «Μια δίκαιη δίκη για τον Mohammad» πάει στη Χίο

Permalink

Στο επόμενο στάδιο της περνά η πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιου Κούλογλου, «Μια δίκαιη δίκη για τον Mohammad», με αντιπροσωπεία ευρωβουλευτών και εκπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών να συναντούν σήμερα τον Σομαλό αιτούντα άσυλο, Mohammad Hanad Abdi, στις φυλακές της Χίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Mohammad καταδικάστηκε σε 142 χρόνια φυλάκιση παρότι έσωσε 33 ανθρώπους στη θάλασσα όταν η βάρκα τους εγκαταλείφθηκε από τον Τούρκο διακινητή. Την υπόθεση αυτή με την πρωτοβουλία του αναδεικνύει σε διεθνές επίπεδο ο ευρωβουλευτής Στ. Κούλογλου, και μαζί της συνολικά το ζήτημα της αντιμετώπισης αυτών των ανθρώπων, που προσπαθούν να βρουν ένα ασφαλές καταφύγιο.

Η πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή, που στηρίζεται από 14 ακόμη ευρωβουλευτές από διαφορετικές πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Σοσιαλιστές, Πράσινοι, Αριστερά), αλλά και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, και προσυπογράφεται και από περισσότερους από 400 ακόμη πολίτες, ως πρώτο βήμα αποσκοπούσε στην επίσκεψη του Mohammad από αντιπροσωπεία των συμμετεχόντων ώστε αυτοί να αποκτήσουν την πλήρη εικόνα για την υπόθεση ενόψει της ακρόασή της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Έτσι, υλοποιώντας βήμα-βήμα τους στόχους της πρωτοβουλίας, σήμερα και αύριο, αντιπροσωπεία των συμμετεχόντων ευρωβουλευτών και εκπροσώπων των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών με επικεφαλής τον Στέλιο Κούλογλου θα μεταβούν στη Χίο για να επισκεφθούν τον Mohammad, αλλά και δυο ακόμη Αφγανούς πολιτικούς πρόσφυγες – καταδικασμένους σε 50 χρόνια φυλάκισης με τη κατηγορία της διευκόλυνσης παράνομης εισόδου στη χώρα.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης της στο νησί, η αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί επίσης το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Χίου και τις εγκαταστάσεις της Κιβωτού του Κόσμου. Τη, δε, Κυριακή θα συναντηθεί με εκπροσώπους του τοπικού Τύπου ενημερώνοντας τους για τα μέχρι τώρα συμπεράσματα και τα επόμενα βήματα της πρωτοβουλίας.


(Visited 17 times, 1 visits today)

Read more:
334673-mitsotakis
Μητσοτάκης: Tεχνοκράτης αλλά αμετανόητος | Άρθρο του Στ. Κούλογλου στο tvxs.gr

Μετά το χθεσινό πρωθυπουργικό διάγγελμα, η επικοινωνιακή επιχείρηση damage control (έλεγχος και μείωση της ζημιάς) ολοκληρώθηκε την Τετάρτη το βράδυ,...

Close