Δεξιά: ένας αιώνας με τους Μαυραγορίτες και το παρακράτος

Permalink

Η κυβέρνηση τα κατάφερε: ξεκίνησε Mαύρη Aγορά και στις ΜΕΘ. Η κυρία την οποία ερευνά ο εισαγγελέας πουλούσε κρεβάτια σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας,  3.500 ευρώ το τεμάχιο του πόνου. Ογδόντα χρόνια μετά την κατοχή και τον λιμό, οι Έλληνες καταφεύγουν στη μαύρη αγορά για να σωθούν.

Δεν κάνει η ίδια μαύρη αγορά, αλλά η κυβέρνηση ευθύνεται γιατί δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να αναπτυχθεί, αρνούμενη πεισματικά να ενισχύσει το Eθνικό Σύστημα Υγείας. Ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πέτσας κατέκρινε το φθινόπωρο του 2020 τις «σπάταλες» προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για περισσότερες ΜΕΘ. Λίγο καιρό μετά, εκατοντάδες άνθρωποι  στη Βόρεια Ελλάδα πέθαναν σαν το σκυλί στ’ αμπέλι, 45 κιλά μέσα στις ακαθαρσίες τους.

Διαβάστε επίσης: «Φακελάκι» για ένα κρεβάτι σε ΜΕΘ

Αλλά στο Μέγαρο Μαξίμου, η συναισθηματική νοημοσύνη είναι στο μηδέν. «Δεν  υπάρχει λόγος να δημιουργήσουμε ένα πολυτελές σύστημα υγείας, μετά την πάροδο της πανδημίας θα εκλείψει ο λόγος να έχουμε πάρα πολλές ΜΕΘ», δήλωνε πρόσφατα ο υπουργός Επικρατείας κ. Σκέρτσος, δεξί χέρι του πρωθυπουργού. Γιατί να ξοδεύουμε άσκοπα, αφού υπάρχουν τόσο ράντζα για να πεθάνουν οι ιθαγενείς;

Άλλωστε και οι περιζήτητες ΜΕΘ της ελληνικής Mαύρης Aγοράς δεν είναι τίποτα της προκοπής. Σε ορισμένα νοσοκομεία η θνητότητα ήταν 100%: καλύτερα να πηγαίνεις κατευθείαν στο Γραφείο Κηδειών, για να μην βασανίζεσαι. Ούτε το λάδι της κατοχής ήταν καλής ποιότητας, παρότι έναν ντενεκέ έδιναν οι Μαυραγορίτες και έπαιρναν ένα σπίτι,: απλώς ο πνιγμένος από τα μαλλιά πιάνεται.

Διαβάστε επίσης: Αποκλειστικό: διπλάσιο από το ευρωπαϊκό, το ποσοστό των θανάτων στις ελληνικές ΜΕΘ

Είναι στο DNA της ελληνικής δεξιάς η Μαύρη Αγορά. Οι περισσότεροι που πλούτισαν με αυτό τον τρόπο στην κατοχή, πλαισίωσαν τα επόμενα χρόνια την παράταξη.

Τα ρουσφέτια είναι επίσης στο αίμα τους. Παλιότερα ήταν οι αντικομμουνιστικοί δεσμοί που τους συνένωναν, μετά τη μεταπολίτευση οι κουμπαριές. Σήμερα στο υπουργείο Εξωτερικών, ένα κύκλωμα κολλητών και κουμπάρων παραμερίζει και αποδιώχνει τους καλύτερους διπλωμάτες. Η χώρα υποχωρεί διεθνώς σε όλους τους τομείς.

Προχθές διόρισαν, και μάλιστα εν μέσω πανδημίας, αντιπρόεδρο νοσοκομείου mia κυρία με εργαστήριο ζαχαροπλαστικής. Ακόμη και στον Πορτοσάλτε κακοφάνηκε: «Θα ήθελα να συγχαρώ την κυβέρνηση για την τοποθέτηση της κυρίας που έχει το μαγαζί Λουκουμαδόσπιτο και τοποθετήθηκε διοικήτρια στο νοσοκομείο Ικαρίας», έγραψε ειρωνικά.

Στον ευαίσθητο τομέα της εθνικής ασφάλειας, η κατάσταση είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη.  Αντί να ασχολείται με την κατασκοπεία και την αντικατασκοπεία, η διαβόητη ΚΥΠ παρακολουθούσε αριστερούς και εχθρούς του καθεστώτος. Υπό τον άμεσο έλεγχο του Μεγάρου Μαξίμου μετά τις εκλογές του 2019, η ΕΥΠ κάνει ακριβώς το ίδιο: παρακολουθεί αντιφρονούντες όπως πρόσφατα αποκαλύφθηκε, ενώ οι ξένοι πράκτορες κάνουν πάρτι.

Πρόσφατα έγινε γνωστό ότι Ρώσοι ή Λευκορώσοι πράκτορες έκαναν βόλτες στην Αθήνα κι ύστερα επιβιβάστηκαν ανενόχλητοι στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για να κατεβάσουν από το αεροπλάνο, όταν έφθασε στο Μινσκ, Λευκορώσο αντιφρονούντα. Ο κ. Μητσοτάκης έσπευσε να κλείσει την υπόθεση. Η ΕΥΠ προορίζεται, όπως και παλιότερα, για παρακρατικούς σκοπούς. Και επειδή η υπηρεσία έχει αποδιοργανωθεί, η συνεργασία με το οργανωμένο έγκλημα μοιάζει μονόδρομος

 

Διαβάστε επίσης: Οι πράκτορες ήρθαν, είδαν και απήλθαν: Λήξαν το θέμα, με… εντολή Μητσοτάκη

Παραπλάνηση και μπαγαποντιά είναι μέρος του παιχνιδιού: Το Σαββατοκύριακο στο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στα Ιωάννινα, ο Κ. Μητσοτάκης παρουσίασε ένα νέο του «brain drain» που επιστρέφει στην Ελλάδα γιατί με τη ΝΔ είδε το φως το αληθινό. Παρέλειψε να πει ότι ο «Παύλος» είναι γιος των ιδιοκτητών της γνωστής εταιρείας Βίκος και είχε πάει να σπουδάσει  στο εξωτερικό, για να αναλάβει την επιχείρηση.

 

Διαβάστε επίσης: Ο Κ. Μητσοτάκης παρουσίασε γιο βιομηχάνου ως νέο του «brain drain»

Πάντα προσκολλημένοι στο δόγμα « στρατηγέ ιδού ο στρατός», όπως είχε πει ο πρωθυπουργός Π. Κανελλόπουλος στον Αμερικανό στρατηγό Βαν Φλιτ  εννοώντας τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.  Το 1950, μετά από μια καταστροφική δεκαετία κατοχής και εμφυλίου, έστειλαν στρατεύματα στον πόλεμο της Κορέας. Το 2021, μετά από 12 χρόνια οικονομικής καταστροφής, στέλνουν στρατιώτες στο Σαχέλ, μπλέκοντας τη χώρα στον αδιέξοδο πόλεμο της Γαλλίας με τους τζιχαντιστές στην υποσαχάρια Αφρική.

Και τουλάχιστον για τη συμμετοχή στην Κορέα πήραμε εύφημο μνεία από τη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ.. Στην περίπτωση των Γάλλων και τους βοηθάμε στρατιωτικά και αγοράζουμε φρεγάτες. Μόνο η μητσοτακική ΝΔ θα μπορούσε να το πετύχει αυτό!

 

Άρθρο του Στ. Κούλογλου στο tvxs.gr


(Visited 8 times, 1 visits today)

Read more:
Σταθερότητα...
Σταθερότητα…

Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου

Close