Η Νεο-Αποικιοκρατία και η περίεργη πρόταση Μητσοτάκη

Permalink

Προχθές στη Βουλή, ο πρωθυπουργός έκανε μια δήθεν πρωτοποριακή, αλλά στην πραγματικότητα πολύ περίεργη πρόταση, η οποία πέρασε ασχολίαστη: ζήτησε να «ανοίξει» η τρίτη δόση ενδεχομένως και στους τέσσερις μήνες: «δεν είμαι γιατρός, αλλά μου είναι απολύτως προφανές ότι η ανοσία φθίνει σταδιακά», μας εξήγησε.

Το πρώτο περίεργο, είναι ότι άλλα λένε οι πραγματικοί γιατροί: δεν είναι ακόμη σίγουροι αν χρειάζεται καν η τρίτη δόση. Πάλι προχθές, ο υπεύθυνος του ΠΟΥ (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας) δήλωσε ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι η τρίτη δόση παρέχει μεγαλύτερη προστασία. Το δεύτερο ερώτημα λοιπόν, είναι πώς ήρθε ξαφνικά στον κ. Μητσοτάκη να ξεκινήσει τρίτη δόση στους 4 μήνες, χωρίς καμία επιστημονική θεμελίωση.

Διαβάστε επίσης: ΠΟΥ για τρίτη δόση: Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι παρέχει μεγαλύτερη προστασία

Μήπως επειδή το εμβολιαστικό πρόγραμμα απέτυχε, υπάρχουν εμβόλια που έχουν ημερομηνία λήξης;  Αυτό τουλάχιστον συμβαίνει σε μια σειρά από δυτικές χώρες. Σε ένα άρθρο του στο Guardian αυτή την εβδομάδα, ο πρώην Βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν, που είναι σήμερα πρεσβευτής του ΠΟΥ, ανέφερε ότι « 500 εκατομμύρια αχρησιμοποίητα εμβόλια είναι διαθέσιμα στις εφτά πλουσιότερες χώρες του κόσμου. Τον Δεκέμβριο, ο αριθμός θα ανέλθει στα 600 εκατ και μέχρι τον Φεβρουάριο θα είναι 850 εκατ, τα οποία μπορούν να σταλούν στις (φτωχές) χώρες που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη..

..η Ευρώπη έχει 250 εκατ, τα οποία μέχρι τον Φεβρουάριο θα μπορούσαν να ξεπεράσουν τα 350. Η εναλλακτική λύση είναι απαίσια : τα εμβόλια καταστρέφονται, ενώ χάνονται ζωές λόγω της έλλειψής τους. ..περίπου 100 εκατομμύρια εμβόλια των δυτικών χωρών θα λήξουν τον Δεκέμβριο και θα πάνε στα σκουπίδια».

Ως χώρα της ΕΕ, η Ελλάδα είναι μέρος ενός γενικότερου προβλήματος, το οποίο ο Γκόρντον Μπράουν αποδίδει, στο πολύ κριτικό άρθρο του, στη Νεο-αποικιοκρατία: οι ανεπτυγμένες χώρες έχουν προμηθευθεί το 90% των εμβολίων, ενώ και το 71% των μελλοντικών παραδόσεων έχει προγραμματιστεί για αυτές. Για τις φτωχές μένουν κάτι ψίχουλα, ενώ καρκινοβατεί και το πρόγραμμα δωρεών, που οι πλούσιες είχαν υποσχεθεί.

Οι ΗΠΑ, έχουν παραδώσει μόνο το 25% των εμβολίων που υποσχέθηκαν, αλλά τουλάχιστον πιστώνονται με το γεγονός ότι έχουν δωρίσει, σε απόλυτους αριθμούς, τα μισά εμβόλια από όσα έχουν συνολικά δωρηθεί. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει παραδώσει μόνο το 19%, το Ηνωμένο Βασίλειο το 11% και ο Καναδάς μόλις το 5%. Η Αυστραλία έχει δώσει το 18% και η πλουσιότατη Ελβετία μόλις το 12%. (Μάλλον έχουν αποθηκεύσει τα περισσευούμενα στις τράπεζες της Ζυρίχης, μαζί με τα κλεμμένα από τις πλανητικές φοροδιαφυγές..)

«Το αποτέλεσμα είναι ότι ακόμη και τώρα μόνο το 3% των ανθρώπων σε χώρες χαμηλού εισοδήματος είναι πλήρως εμβολιασμένοι», πρόσθετε ο πρώην Βρετανός πρωθυπουργός, «ενώ το ποσοστό υπερβαίνει το 60% τόσο στις χώρες υψηλού εισοδήματος όσο και στις χώρες ανώτερου μεσαίου εισοδήματος.. Αυτή η ανισότητα εμβολίων είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο ο ΠΟΥ προβλέπει  ότι μετά 5 εκατομμύρια θάνατοι από Covid, θα έχουμε άλλα 5 εκατομμύρια θύματα, τον επόμενο χρόνο και μετά»!

Η μετάλλαξη O απέδειξε ότι αυτή η μικρόψυχη πολιτική γυρνάει σαν μπούμεραγκ, αφού οι φτωχές χώρες μετατρέπονται σε εργαστήρια μεταλλάξεων που επιστρέφουν στις πλούσιες. Αλλά κανείς δεν φαίνεται να νοιάζεται για αυτό. Ενώ η Νότια Αφρική και η Μποτσουάνα ενημέρωσαν αμέσως για τη νέα μετάλλαξη, η αυτοματοποιημένη  απάντηση των πλουσίων ήταν να απαγορεύουν τις πτήσεις από τις δύο χώρες, κάτι που δεν εμπόδισε φυσικά να παρουσιαστούν και στη Δύση τα πρώτα κρούσματα. Και η παγκόσμια δεξιά, όπως και η ΝΔ, είναι αντίθετες με την απελευθέρωση της πατέντας των εμβολίων, ώστε να αποκτηθεί ανοσία σε όλες τις χώρες.

Διαβάστε επίσης: H ΝΔ και η μετάλλαξη «Μποτσουάνα»

Γιατί βέβαια, αν αποδειχθεί ότι η αντιμετώπιση της νέας μετάλλαξης απαιτεί  νέο εμβόλιο, όσες χώρες έχουν χρήματα θα το παραγγείλουν. Kαι πάει λέγοντας, με τις όποιες επόμενες μεταλλάξεις. Οι Big Pharma να είναι καλά και αν χρειαστεί κλέβουμε κιόλας: τον Ιούνιο, περίπου 10 εκατομμύρια εμβόλια Johnson & Johnson  που είχαν παραχθεί στο εργοστάσιο Aspen στη Νότια Αφρική εξήχθησαν στην Ευρώπη, την ίδια στιγμή που η Αφρική αντιμετώπιζε το πιο θανατηφόρο κύμα μολύνσεων από Covid-19.

Για να ξαναγυρίσουμε στον κ. Μητσοτάκη, με την πρότασή του για την επίσπευση της τρίτης δόσης, φαίνεται ότι πάει να χτυπήσει με ένα σμπάρο δυό τρυγόνια: και να μην πεταχτούν τα εμβόλια και να ικανοποιήσει τους «φιλο-εμβολιαστές» που ανησυχούν για το επερχόμενο τσουνάμι, έστω και χωρίς καμία επιστημονική τεκμηρίωση ότι χρειάζονται τρίτη δόση στους 4 μήνες. Γιατί όχι στους 2 μήνες, στους τέσσερις ή τους πέντε; Κανείς δεν τον ρώτησε.

 

Άρθρο του Στ. Κούλογλου στο tvxs.gr


(Visited 7 times, 1 visits today)

Read more:
33421342532_8479a35a96_h
Κούλογλου για σκάνδαλο Novartis: Υπήρξαν και άλλες ανεπίσημες επαφές πολιτικών με το FBI

«Ο κ. Σαλμάς δεν ήταν ο μόνος, που ήρθε σε κάποιου είδους επαφή με το FBI. Υπήρξαν και άλλες ανεπίσημες...

Close