Κούλογλου για ελευθεροτυπία στην Ελλάδα: ο κ. Μητσοτάκης μας έχει βάλει να κάνουμε κακές παρέες

Permalink
Για την υποβάθμιση της Ελλάδας όσον αφορά την ελευθερία του Τύπου και την προστασία των δημοσιογράφων, μίλησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου στο Κόκκινο και στον Γ. Ανδρουλιδάκη, με αφορμή τις δηλώσεις της Ευρωπαίας Επιτρόπου για θέματα Διαφάνειας, Βέρας Γιούροβα, ότι «η Ελλάδα είναι στις χώρες με αυξημένο κίνδυνο για τους δημοσιογράφους».
«Η κατρακύλα είναι εμφανής από περιστατικά που πληθαίνουν: Η δολοφονία Καραϊβάζ, οι παρακολουθήσεις δημοσιογράφων από την ΕΥΠ τις οποίες δεν την διέψευσε η κυβέρνηση, η επίθεση στην Ολλανδή δημοσιογράφο Ι. Μπέουγκελ…. Δυστυχώς, ο κ. Μητσοτάκης μας έχει βάλει να κάνουμε κακές παρέες με χώρες όπως η Ουγγαρία η Πολωνία και η Σλοβακία όπου πριν από μερικά χρόνια δολοφόνησαν τον δημοσιογράφο Γιαν Κούτσιακ», δήλωσε ο Στ. Κούλογλου, σημειώνοντας πως επτά διεθνείς οργανώσεις, που αποτελούν το παρατηρητήριο για την ελευθερία του Τύπου, Media Freedom Rapid Response, έρχονται στην Ελλάδα για να ερευνήσουν την κατάσταση ύστερα από, όπως ανακοίνωσαν, «τις αυξανόμενες ανησυχίες για την ελευθεροτυπία και την ασφάλεια των δημοσιογράφων στη χώρα».
Κληθείς να σχολιάσει τον νέο νόμο περί fake news, ο ευρωβουλευτής υπενθύμισε πως «υπήρχαν νόμοι που μπορούσαν να προστατεύσουν από τα fake news. Ας εφαρμόζονταν. Ο νέος νόμος έγινε με το πρόσχημα της πανδημίας, που χρησιμοποιήθηκε ως φύλο συκής για πολλά πράγματα. Και σε άλλα χώρες έχουν αρνητές εμβολίων, συνομωσιολόγους και ακροδεξιούς αλλά δε προέβησαν σε τέτοια νομοθετήματα».
«Πρόκειται για εκφοβισμό. Η κυβέρνηση δε διακρίνεται για τη συνέπειά της στα όσα λέει, που είναι συνήθως επικοινωνιακού χαρακτήρα, όπως είχαν πει ότι θα έκαναν το ΕΜΠ μουσείο ή με την πανεπιστημιακή αστυνομία, με την οποία αναστάτωσαν όλην την κοινωνία για να ικανοποιήσουν την εκλογική τους πελατεία και στο τέλος τίποτα», συνέχισε.
Όπως εξήγησε, όλα αυτά καταδεικνύουν διάθεση αυταρχισμού από την κυβέρνηση, που φαίνεται επίσης και από το «ότι προσπαθεί να στήσει ένα σύστημα με στοιχεία παρακράτους. Για παράδειγμα η ΕΥΠ εμπλεκόταν στο σχεδιασμό των μέτρων ασφαλείας της ΔΕΘ. Αυτό είναι πρωτοφανές! Άλλο παράδειγμα η υπόθεση Φουρθιώτη που πήρε πολλά χρήματα από τη λίστα Πέτσα για ανύπαρκτα site και τον φυλούσαν 14 αστυνομικοί!»
Ωστόσο, όπως ανέλυσε ο Στ. Κούλογλου, η απάντηση του δημοσιογραφικού κόσμου στην κατρακύλα της χώρας όσον αφορά την ελευθερία του Τύπου είναι «να υπάρξουν κινήσεις δημοσιογράφων, να ιδρυθούν ανεξάρτητα ΜΜΕ που να στηρίζονται στο κοινό και όχι σε μεγάλα συμφέροντα. Στη Σλοβακία υπάρχει ένα τέτοιο ανεξάρτητο μέσο με 65.000 συνδρομητές που είναι πολύ ισχυρό ΜΜΕ. Συγκεντρώνουν πολλά χρήματα από τους αναγνώστες και κάνουν μεγάλες δημοσιογραφικές έρευνες. Το ίδιο γίνεται στην Ουγγαρία και στην Τσεχία. Είναι η μοναδική λύση».
Ακούστε εδώ ολόκληρη την συνέντευξη: https://soundcloud.com/stelios-kouloglou/1055-09122021a

(Visited 8 times, 1 visits today)

Read more:
offshore-euroinsel-detektei-münster-detektiv-münster-wirtschaftsdetektei-münster
Ερώτηση Κούλογλου προς Κομισιόν για offshore και φορολογικούς παραδείσους

Ερώτηση προς τη Κομισιόν κατέθεσε ο Στέλιος Κούλογλου, με αφορμή αποκαλυπτική έρευνα για την πάγια τακτική μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων να φοροδιαφεύγουν, χρησιμοποιώντας ...

Close