Κούλογλου για σκάνδαλο Novartis: «Σκευωροί» και αντί-«σκευωροί» να ζητήσουμε αποζημίωση από τη Novartis

Permalink

«Είναι σκάνδαλο ο τρόπος με τον οποίο κλείνει η υπόθεση ενός σκανδάλου», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου, στο Action24 και στον Γ. Κουβαρά, σχετικά με τις εξελίξεις στο σκάνδαλο Novartis και την αρχειοθέτηση των σχετικών υποθέσεων για τους Α. Γεωργιάδη και Δ. Αβραμόπουλο. Τώρα, η ουσία της υπόθεσης είναι να αποζημιωθεί το ελληνικό δημόσιο από την φαρμακευτική εταιρεία, αν και είναι απορίας άξιο πως θα γίνει αυτό, όταν η ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο.

«Οι αμερικανικές αρχές ήρθαν σε συμβιβασμό με την εταιρεία που κλήθηκε να πληρώσει το τεράστιο ποσό των 340 εκατ. δολαρίων για τις παράνομες πρακτικές της στην Ελλάδα, που περιλάμβαναν χρηματισμό κυβερνητικών αξιωματούχων, όπως αναφέρεται στη συμφωνία ΗΠΑ-Novartis, με σκοπό να διαμορφώσουν τιμές φαρμάκων ευνοϊκές για την εταιρεία. Στην Ελλάδα που ήταν το θύμα αυτής της υπόθεσης δεν έχει καν ζητηθεί ακόμη αποζημίωση. Τώρα, είναι η ώρα “σκευωροί” και αντί-“σκευωροί” να ζητήσουμε μαζί τα χρήματα από τη Novartis πίσω».

Δείτε εδώ ολόκληρη την συνέντευξη στο Action24:  https://youtu.be/XZduETr37Kc

(Visited 11 times, 1 visits today)

Read more:
344880-al
Ποιος πυροβόλησε τον Τσίπρα;

Τόσα χρόνια στην πιάτσα περιμένεις αντιδράσεις, αλλά δεν παύεις να εκπλήσσεσαι:  «Ο Κούλογλου πυροβολεί πάλι τον Αλέξη Τσίπρα», ήταν το...

Close