Κούλογλου: Η παρακμή της χώρας και ο κωδικός Πολάκη

Permalink

«Η ΝΔ έχει ενεργοποιήσει τον “κωδικό Πολάκη”», σχολίασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στο TRT και στον Σωτήρη Πολύζο, για τα χθεσινά γεγονότα στη Βουλή, όπου έκλεισαν το μικρόφωνο του Π. Πολάκη όταν μιλούσε για το σκάνδαλο Novartis.

«Hταν πρόσχημα ότι ο κ. Πολάκης μιλούσε εκτός θέματος και η ενέργεια εναντίον του είναι αντιδημοκρατική. Προφανώς ενοχλούσαν και αυτά που ανέλυε για τις διαστάσεις του σκανδάλου και πώς αρχειοθετήθηκε ο φάκελος Γεωργιάδη.

Αλλά συγχρόνως, φαίνεται ότι η ΝΔ έχει ενεργοποιήσει τον “κωδικό Πολάκη”. Δε ξέρω αν ο κ. Αθανασίου, που παραβίασε τον κανονισμό και του έκοψε το λόγο, ήταν βαλτός, αλλά το αποτέλεσμα είναι ότι μιλάμε για το περιστατικό αυτό αντί  για την υπόθεση Φουρθιώτη και τα πάρε-δώσε του Μεγάρου Μαξίμου με έναν υπόδικο της Trash Tv. Δε συζητούμε καν για τον αναπτυξιακό νόμο, που ήταν άλλωστε και το θέμα της συζήτησης στη Βουλή. Για το που πάει η χώρα και  πόσο καλά δηλαδή θα ζήσουν τα παιδιά μας στο μέλλον. Αυτή είναι παρακμή που προκαλεί θλίψη», δήλωσε συγκεκριμένα. «Η κυβέρνηση έχει μεγάλες ευθύνες».

«Σε άλλες χώρες θα είχε πέσει η κυβέρνηση αν είχαν αποδειχθεί τέτοιες σχέσεις στενών συνεργατών του πρωθυπουργού με μια τηλεπερσόνα που ενημέρωναν για την πορεία ψήφισης νομοσχεδίων. Ποιος έδωσε 14 αστυνομικούς στον Φουρθιώτη; Γιατί εκβίαζε τη γενική γραμματεία του Υπουργείου Εργασίας από την οποία ήθελε χάρες; Τη μια τους εκβίαζε την άλλη τους εκθείαζε. Που είναι υπόδικος γιατί σχεδίαζε τη δολοφονία Βαξεβάνη. Δε τα γνώριζαν στη ΝΔ όλα αυτά; Ο κ. Γεραπετρίτης του ζητούσε συγγνώμη γιατί δε του απάντησε εγκαίρως, και του έλεγε “προχώρα, θα προχωρήσουμε μαζί”! Σε τι θα προχωρήσουν μαζί;», συμπλήρωσε σχολιάζοντας τις σκανδαλώδεις διαστάσεις που έχει λάβει η υπόθεση.

Ωστόσο η παρακμή γίνεται εμφανής, όπως εξήγησε ο Στ. Κούλογλου, και από την ομιλία του πρωθυπουργού, όπου «ανέλαβε το ρόλο της δικαιοσύνης χαρακτηρίζοντας δυο δημοσιογράφους ως εγκληματίες. Για τη δίωξη Βαξεβάνη-Παπαδάκου έχουμε σοβαρό πρόβλημα στις Βρυξέλλες. Ο προβληματισμός είχε ξεκινήσει ήδη από τη δολοφονία Καραϊβαζ και τη λίστα Πέτσα. Το ευρωπαϊκό ενημερωτικό δίκτυο Euractiv έχει σήμερα ένα μεγάλο αφιέρωμα στο οποίο λέει πως η Ελλάδα κινείται σε πολιτική Όρμπαν, του ακροδεξιού πρωθυπουργού της Ουγγαρίας, στον τομέα της ελευθεροτυπίας. Μάλιστα το ρεπορτάζ, δεν αναφέρεται μόνο στις καταγγελίες της αντιπολίτευσης αλλά και στις καταγγελίες του ευρωβουλευτή της ΝΔ, Γ. Κύρτσου, που λέει ότι όλα αυτά θυμίζουν Ουγγαρία και μέτρα εναντίον της δημοκρατίας».

Ο ευρωβουλευτής παρατήρησε πως οι διώξεις των δημοσιογράφων αποτελούν κομμάτι μιας «εκστρατείας εκφοβισμού και μιας προσπάθειας εξευμενισμού του κ. Σαμαρά που έλεγε ότι “θα τους πάει μέχρι τέλους”, προκειμένου να μην υπάρχουν προβλήματα στο εσωτερικό της ΝΔ. Όμως στο θέμα της Novartis έχουμε δυο στρατόπεδα πλέον: Τους σκευωρούς και τους αντισκευωρούς. Οι μεν λένε ότι η υπόθεση ήταν σκευωρία οι άλλοι ότι είναι ένα τεράστιο σκάνδαλο. Εγώ λέω ότι όλοι μαζί πρέπει να ζητήσουμε τα λεφτά από τη Novartis, ειδικά μετά την ομολογία της εταιρείας στις ΗΠΑ ότι δωροδοκούσε κυβερνητικούς αξιωματούχους στην Ελλάδα, προκειμένου να πετύχει ευνοϊκές τιμές για τα προϊόντα της. Το αμερικανικό δημόσιο έβαλε στη τσέπη ένα τεράστιο ποσό για αυτές τις πρακτικές της εταιρείας. Στην Ελλάδα όπου έλαβε χώρα το σκάνδαλο θα αποζημιωθεί το δημόσιο; Πως όμως να γίνει αυτό όταν η κυβέρνηση λέει ότι πρόκειται για σκευωρία;»

Τέλος, μιλώντας για τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας και τον αυξανόμενο αριθμό των θανάτων, ο Στέλιος Κούλογλου παρατήρησε πως «τα νοσοκομεία μας είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση και η κυβέρνηση έχει μειώσει τον προϋπολογισμό για την υγεία το 2022, αντί να τον αυξήσει. Ο μισός κόσμος έχει πεθάνει άδικα. Είναι ένα διαρκές έγκλημα. Υπουργοί έλεγαν ότι ήταν σπατάλη οι περισσότερες ΜΕΘ και πλέον πεθαίνει κόσμος παρακαλώντας για μια. Χάνουμε κάθε εβδομάδα μια κωμόπολη και κανείς δεν παίρνει την ευθύνη. Το έχουμε συνήθισει».

Δείτε εδώ ολόκληρη την συνέντευξη στο TRT: https://youtu.be/TK1SXa–MJs

(Visited 3 times, 1 visits today)

Read more:
368885-skitso_apo_to_almpoum_tou_gianne_dermentzoglou_eroteseis_kriseon_10
«Εν Χορώ»…

Σκίτσο από το άλμπουμ του Γιάννη Δερμεντζόγλου «Ερωτήσεις Κρίσεων»

Close