Κούλογλου για τη νεανική βία και την αιφνιδιασμένη ΝΔ

Permalink

«Παρακολουθώ τα περιστατικά τυφλής βίας νεαρών εδώ και καιρό. Ακόμη και στην άλλοτε ήσυχη και με κοινωνική συνοχή γειτονιά που μεγάλωσα, στον Βύρωνα, παρουσιάστηκαν παρόμοια περιστατικά τον τελευταίο χρόνο» δήλωσε ο Στέλιος Κούλογλου μιλώντας στα Παραπολιτικά FM και στους Δ. Τάκη και Χ. Κοραή.

Επεξηγώντας το άρθρο του στο Tvxs.gr με τίτλο «Το Κουρδιστό Πορτοκάλι στην Ελλάδα», ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρόσθεσε ότι το πρόβλημα είναι πολυπαραγοντικό και το πολιτικό σύστημα μάλλον διώχνει παρά ενσωματώνει την νεανική αμφισβήτηση, την οργή, την κοινωνική αδικία ή την περιθωριοποίηση. «Πρέπει να κάτσουμε να κάνουμε μια ουσιαστική συζήτηση για να δούμε τι πρέπει να γίνει ώστε να αντιμετωπιστούν τέτοια φαινόμενα».

Κληθείς να σχολιάσει την δημοσκοπική επίδοση του ΚΙΝΑΛ, ο Στ. Κούλογλου παρατήρησε πως «ο Ανδρουλάκης κερδίζει ισόποσα και από τη ΝΔ και από το ΣΥΡΙΖΑ, όπως φαίνεται στις δημοσκοπήσεις. Και τα δυο κόμματα είχαν υποτιμήσει την αρχική έλξη της παρουσίας Ανδρουλάκη, που είναι νέος, δεν έχει κυβερνήσει και κρατάει χαμηλό προφίλ. Πολύ περισσότερο η ΝΔ, που νόμιζε ότι θα αντλούσε το ΚΙΝΑΛ ψηφοφόρους μόνο από το ΣΥΡΙΖΑ. Για αυτό και βλέπουμε τώρα κινήσεις της κυβέρνησης, που έχουν σκοπό να εμποδίσουν την διαρροή ψηφοφόρων προς το κέντρο».

Τέλος, για τα γεγονότα στη Βουλή με το κλείσιμο του μικροφώνου του Π. Πολάκη, ο Στέλιος Κούλογλου δήλωσε πως «κακώς του αφαιρέθηκε ο λόγος. Είναι παράβαση του κανονισμού και είναι μια πρακτική που δε συνηθίζεται. Δε ξέρω αν ο κ. Αθανασίου ήταν βαλτός, αλλά σε κάθε περίπτωση ενεργοποιήθηκε ο “κωδικός Πολάκης”. Δηλαδή να στραφεί η δημόσια συζήτηση μακριά από το αναπτυξιακό νομοσχέδιο, που αφορά το μέλλον της χώρας και των παιδιών μας, ή από την υπόθεση Φουρθιώτη, που οπουδήποτε αλλού θα είχε οδηγήσει τουλάχιστον σε παραίτηση του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού, και να συζητάμε για τον Πολάκη».

Σχετικά με το θέμα που προκάλεσε, ωστόσο, το κλείσιμο του μικροφώνου του Π. Πολάκη, δηλαδή τις εξελίξεις στο σκάνδαλο Novartis, ο Στ. Κούλογλου σχολίασε πως «πρέπει να ζητήσουμε όλοι μαζί τα λεφτά από τη Novartis πίσω. Πως θα γίνει, όμως, αυτό όταν η κυβέρνηση λέει ότι πρόκειται για σκευωρία;»

Ακούστε εδώ ολόκληρη την συνέντευξη στα Παραπολιτικά: https://soundcloud.com/stelios-kouloglou/fm-02022022

(Visited 5 times, 1 visits today)

Read more:
5911990
Άδικη δίκη για έναν ήρωα: 142 χρόνια φυλακή παρότι έσωσε 31 ζωές

Συνάντησα πρώτη φορά τον Μοχαμάντ τον Νοέμβρη του 2021, στις φυλακές της Χίου· ένα γκρίζο συγκρότημα, όπως όλες οι φυλακές. Είχα διαβάσει...

Close