Κούλογλου: Να γίνει ένα νέο κίνημα ενάντια στους εξοντωτικούς λογαριασμούς ρεύματος

Permalink

Την διαμόρφωση ενός νέου κινήματος αντίστασης στους εξοντωτικούς λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, νομικά υποστηριγμένου με την συμμετοχή δικηγόρων, που θα βοηθούν τους πολίτες να αντιμετωπίσουν και νομικά τα υπέρογκα κόστη που απαιτούν οι εταιρείες ενέργειας, πρότεινε ως μια απάντηση στο κύμα της ακρίβειας ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου, σε συνεντεύξεις του στο Flash TV, στο Ιωάννινα TV και στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης.

Την ίδια στιγμή, ο ευρωβουλευτής υπογράμμισε την ανάγκη να μελετήσουμε την απάντηση στην ακρίβεια άλλων χωρών της ΕΕ, με αντίστοιχα μεγέθη με το δικό μας, και να αναπροσαρμόσουμε την ελληνική, που αυτή τη στιγμή κάθε άλλο παρά γενναία είναι.

«Δεν είναι ίδια η κατάσταση σε όλες τις χώρες. Δεν έχει εκτοξευτεί η ακρίβεια ομοιόμορφα στα κράτη-μέλη, ούτε τα μέτρα που αυτά λαμβάνουν είναι ίδια. Δε μιλώ για τη Γερμανία που έχει ρίξει πολλά χρήματα για να στηρίξει την οικονομία της και τους πολίτες της. Σε χώρες με τα δικά μας μεγέθη, για παράδειγμα, οι Ισπανοί και οι Πορτογάλοι προβλέπουν στα νέα πακέτα μέτρων τους πλαφόν στις τιμές ενέργειας. Ήδη έχουν λάβει μέτρα ώστε να μην υπάρχουν υπερκέρδη από τις εταιρείες ενέργειας. Τα υπερκέρδη τα παίρνει το κράτος και τα γυρνά στους πολίτες με την μορφή επιδότησης», εξήγησε ο Στ. Κούλογλου.

Αντιθέτως, στην Ελλάδα, «η κυβέρνηση κλέβει τους πολίτες! Το κράτος παίρνει το 50% της τιμής του λίτρου της βενζίνης. Αυτό σημαίνει σχηματικά ότι όταν το λίτρο έκανε 1 ευρώ, το κράτος έπαιρνε μισό ευρώ, τώρα που κάνει δυο ευρώ, παίρνει 1 ευρώ! Προτείνω να υπάρξει μια συμφωνία και το κράτος να συνεχίσει να εισπράττει όσα εισέπραττε και πριν τις αυξήσεις των τιμών. Τα επιπλέον, που εισπράττει τώρα κερδοσκοπικά, να τα επιστρέψει στον κόσμο ως πραγματική επιδότηση. Πως διαφορετικά θα καταφέρουν να πληρώσουν οι πολίτες με μισθό 1000 ευρώ ένα λογαριασμό ΔΕΗ των 700 ευρώ; Δεν έχω δει τέτοιο κυνισμό και αδιαφορία στο παρελθόν κυβέρνησης προς τους πολίτες!»

Δείτε εδώ την συνέντευξη στο Flash TV: https://youtu.be/deC0a_K_IJY
Δείτε εδώ την συνέντευξη στο Ιωάννινα TV: https://youtu.be/A8XNyzre9Ew
Ακούστε εδώ την συνέντευξη στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης: https://soundcloud.com/stelios-kouloglou/914-30032022a


(Visited 8 times, 1 visits today)

Read more:
356864-5490566
Η κακιστοκρατία ξαναχτυπά

Είχε φανεί από τους πρώτους μήνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Τον Ιανουάριο του 2020, ακριβώς πριν από δύο χρόνια,  είχε κλείσει...

Close