Παρέμβαση Κούλογλου στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου για Κουκάκη: Συνάδελφοι της Ουγγαρίας και της Πολωνίας δεν είστε μόνοι πλέον!

Permalink

Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έκανε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου, σχετικά με τις παρακολουθήσεις δημοσιογράφων στην Ελλάδα και ειδικότερα αυτή του Θανάση Κουκάκη.

Κατά την παρέμβασή του, που έγινε στη διάρκεια συζήτησης παρόντος του Επιτρόπου Γιοχάνες Χαν για το λογισμικό παρακολούθησης Pegasus και τη χρήση του από κυβερνήσεις κρατών – μελών της ΕΕ εις βάρος ευρωπαίων πολιτών, ο Στ. Κούλογλου αναφέρθηκε στην απουσία του Επιτρόπου για τον Ευρωπαϊκό Τρόπο Ζωής, Μαργαρίτη Σχοινά, και δήλωσε τα εξής:

«Υπάρχει και ένας Επίτροπος για τον Ευρωπαϊκό Τρόπο Ζωής. Θα ήθελα να είναι εδώ σήμερα για να τον ρωτήσω ποιος είναι ο ευρωπαϊκός τρόπος ζωής; Από ό,τι φαίνεται, στην Ευρώπη ο ένας παρακολουθεί τον άλλο. Είναι αυτός ο ευρωπαϊκός τρόπος ζωής; Είναι αυτή η Ευρώπη που θέλουμε;

Δεν είναι μόνο το λογισμικό Pegasus. Υπάρχει και το λογισμικό Predator. Ένας Έλληνας δημοσιογράφος, ο κ. Κουκάκης, παρακολουθείτο με αυτό, και τον παρακολουθούσε η κυβέρνηση, που μάλιστα το παραδέχθηκε. Ο δημοσιογράφος ερευνούσε τις νομοθετικές αλλαγές της κυβέρνησης, που διευκόλυναν το οικονομικό έγκλημα και τη διαφθορά. Επομένως, αγαπητοί συνάδελφοι της Ουγγαρίας και της Πολωνίας, δεν είστε μόνοι πλέον! Υπάρχουν κι άλλοι. Όλοι παρακολουθούν όλους.

Πρέπει να υπάρξει ένα νομοθετικό πλαίσιο που να απαγορεύσει ριζικά ή να τιμωρεί αυστηρά τη χρήση τέτοιων μέσων στην ΕΕ. Τελεία και παύλα».

Δείτε την παρέμβαση του Στ. Κούλογλου: https://youtu.be/5-i2NfGJm_M


(Visited 22 times, 1 visits today)

Read more:
5db092fd825e631a00281362
Περιοδεία Σ. Κούλογλου στην Αν.Μακεδονία-Θράκη με το ντοκιμαντέρ «La strategia»

Περιοδεία σε πόλεις της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα πραγματοποιήσει το  Σαββατοκύριακο 15-16 Φεβρουαρίου ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου,...

Close