Οι Έλληνες ιθαγενείς τετραγωνίζουν τον κύκλο

Permalink

Μήπως προσπαθήσατε να υπολογίσετε το επίδομα στους λογαριασμούς ρεύματος, που ανακοίνωσε τις προάλλες η κυβέρνηση; Αν τα καταφέρετε, το επόμενο βήμα είναι να τετραγωνίσετε τον κύκλο.

Πριν δέκα μέρες, ο κ. Μητσοτάκης έβγαλε διάγγελμα για την ενίσχυση των νοικοκυριών στους λογαριασμούς του ρεύματος. Επρόκειτο για μνημείο «δημιουργικής ασάφειας», επίτηδες φτιαγμένο ώστε να δώσει πάσα στα κανάλια για επίδομα δήθεν 600 ευρώ και να προλάβει τη γκρίνια στο Συνέδριο της ΝΔ, το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Ετσι η ανακοίνωση των μέτρων, κανονικά για τις επόμενες εβδομάδες, έγινε εσπευσμένα. Κάτι σαν πρόωρος τοκετός δηλαδή με μπαμπά Κυριάκο, όχι δηλαδή η καλύτερη κατάληξη γέννας. Οι αρμόδιοι υπουργοί που ανέλαβαν τον ρόλο της μαμής, για να εξειδικεύσουν τα μέτρα, ήταν επίσης μπερδεμένοι. Κατάφεραν να μπερδέψουν και τους φιλοκυβερνητικούς δημοσιογράφους, από τους πιο καλόβολους του κόσμου.,

Διαβάστε επίσης: Πώς, πότε και με ποια κριτήρια θα καταβληθεί η επιδότηση 60% για το ρεύμα

Αφού λοιπόν ο άμοιρος καταναλωτής μπει στο taxis και συμπληρώσει διάφορα στοιχεία, μπορεί να υπολογίσει το ποσό της επιστροφής, κάνοντας την παρακάτω πράξεις, σύμφωνα με τις κυβερνητικές ανακοινώσεις:

«Το επίδομα θα ξεκινά από 18 ευρώ και θα φτάνει μέχρι τα 600 ευρώ. Οι δικαιούχοι θα πρέπει να αφαιρέσουν αρχικά το ποσό της επιδότησης που ήδη έχουν λάβει από το συνολικό ποσό της ρήτρας αναπροσαρμογής και στη συνέχεια να υπολογίσουν από το ποσό που θα μείνει – βάσει και του ποσοστού συνιδιοκτησίας αν υπάρχει – το 60%. Αυτά θα είναι και τα χρήματα που τελικά θα λάβουν.

Πιο αναλυτικά: Ποσό επιστροφής = [Ποσό ρήτρας αναπροσαρμογής λογαριασμού που εκδόθηκε εντός του μηνός – Ποσό έκπτωσης από το κράτος επί της ρήτρας αναπροσαρμογής – Ποσό έκπτωσης από τον πάροχο επί της ρήτρας αναπροσαρμογής] Χ [Ποσοστό Χρήσης Συνιδιοκτησίας] Χ 60% ». !! ».

Διαβάστε επίσης: ΕΚΠΟΙΖΩ και ΙΝΚΑ στο Tvxs.gr – «Αδύναμα» τα μέτρα, επιδοτούν τα κέρδη των παρόχων

Εκτός δηλαδή αν πρόκειται για τον Έλληνα Αϊνστάιν, αν καταφέρει κάποιος να του επιστραφούν χρήματα, θα πρέπει να τα δώσει στον λογιστή για να τού κάνει τον υπολογισμό!

Διαβάστε επίσης: Γνωμοδότηση στον Δικηγορικό Σύλλογο Ελλάδος: «Παράνομη η ρήτρα αναπροσαρμογής, προσφύγετε στην δικαιοσύνη»

Επειδή οι ιθαγενείς δεν ξέρουν τι συμβαίνει στις πολιτισμένες χώρες γιατί τα MME τους κρατάνε στο σκοτάδι, διαβάστε την παρακάτω ιστορία. Στις Βρυξέλλες νοικιάζω ένα διαμέρισμα 50-55 τετραγωνικών μέτρων. Για το ηλεκτρικό και τη θέρμανση καταθέτω για χρόνια 50 ευρώ το μήνα, βρέξει χιονίσει. Είμαι συχνά στην Αθήνα είναι η αλήθεια, αλλά στο Βέλγιο κάνει πολύ κρύο. Φέτος την 1η Απριλίου χιόνιζε και δεν ήταν πρωταπριλιάτικο αστείο.

Το μηνιαίο ποσό των 50 ευρώ, υπολογίζεται με βάση την κατανάλωση της χρονιάς. Αν καταναλώσεις λιγότερα από 50Χ12= 600 ευρώ τον χρόνο, σου στέλνουν την επιστροφή. Αν έχεις μεγαλύτερη κατανάλωση, σου ζητάνε συμπλήρωμα. Όλα αυτά τα χρόνια, είμαι ίσα βάρκα ίσα νερά. Τον Απρίλιο, μου έστειλε η εταιρεία ENGIE, όπου είμαι πελάτης, την παρακάτω επιστολή:

« Αγαπητέ Στέλιο,

Αντιμέτωποι με την αύξηση των τιμών φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας, τόσο στο Βέλγιο όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η ENGIE θέλει να σας υποστηρίξει όσο το δυνατόν καλύτερα για τον έλεγχο του λογαριασμού σας.
Υπολογίζουμε τη μηνιαία κατάθεση σας  για τον λογαριασμό με βάση την τιμή και την κατανάλωσή σας του προηγούμενου έτους.

Ωστόσο, μετά την αύξηση των τιμών, σας συμβουλεύουμε να προσαρμόσετε το ποσό της κατάθεσής σας, από σήμερα.

Το τρέχον ποσό της κατάθεσής σας δεν λαμβάνει υπόψη την αύξηση των τιμών της ενέργειας, που εφαρμόζεται από τον Μάρτιο του 2022 στην ανανέωση της σύμβασής σας. Ως αποτέλεσμα, διαπιστώνουμε ότι το ποσό της κατάθεσής σας δεν επαρκεί πλέον.

Με βάση τις τρέχουσες τιμές, την τελευταία γνωστή κατανάλωσή σας και τον αριθμό των μηνών που απομένουν, σας συμβουλεύουμε να αλλάξετε το ποσό της κατάθεσής σας σε € 70,51 (με ΦΠΑ μειωμένο σε 6% από 01/04/2022).

Πρέπει να προσαρμόσω το ποσό της κατάθεσής μου;

Όχι. Είστε ελεύθεροι να αποφασίσετε, αν προτιμάτε να πληρώσετε ένα μεγάλο ετήσιο λογαριασμό ταυτόχρονα ή να κατανείμετε αυτό το ποσό στις δόσεις που πρέπει να πληρώσετε μέχρι τότε.

Σημειώστε ότι σε περίπτωση που οι προκαταβολές σας είναι τελικά πολύ υψηλές, το πλεόνασμα θα σας επιστραφεί.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την εξέλιξη των τιμών της ενέργειας; Δείτε την ειδική σελίδα μας για αυτό το θέμα.

Τι μπορώ να κάνω για να μειώσω αυτόν τον αντίκτυπο στον λογαριασμό μου;

Η φθηνότερη ενέργεια είναι αυτή που δεν καταναλώνεται. Επειδή γνωρίζουμε ότι δεν είναι πάντα εύκολο να μειώσετε την κατανάλωσή σας χωρίς να επηρεαστούν οι ανέσεις, εδώ σας προσφέρουμε μερικά απλά και προσβάσιμα βήματα για εξοικονόμηση ενέργειας.

Στο πλευρό σας ανά πάσα στιγμή,
Η ομάδα σας ENGIE».

Σε προειδοποιούν δηλαδή ότι θα ανέβει ο λογαριασμός, για αύξηση 20 ευρώ. Κανείς δεν σκέφτηκε να στείλει αιφνιδιαστικά ένα χαράτσι χιλίων ή δύο χιλιάδων ευρώ, λες και έχει σύμβαση με τον τοπικό νεκροθάφτη, που θα σε αναλάβει μετά τη συγκοπή.

Διαβάστε επίσης: Ισπανία – Πορτογαλία έριξαν στο μισό τις τιμές του ρεύματος




Άρθρο του Στ. Κούλογλου στο tvxs.gr


(Visited 21 times, 1 visits today)

Read more:
192371-20151218_152436
Η ελευθερία των ΜΜΕ και τα ανθρώπινα δικαιώματα στο επίκεντρο

του Γιάννη Σιδηρόπουλου Το Φόρουμ για την ελευθερία των ΜΜΕ και τα ανθρώπινα δικαιώματα διοργανώθηκε στις 17-20 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη...

Close