Κούλογλου: Η Ελλάδα δεν είναι μαγαζί του κ. Μητσοτάκη

Permalink

«Η χώρα δεν είναι μαγαζί του κ. Μητσοτάκη να τη δεσμεύει σε αγορές αμυντικού εξοπλισμού, χωρίς πρώτα να έχουν ακολουθηθεί οι προβλεπόμενες από το Σύνταγμα διαδικασίες», τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στο Βήμα TV των Ιωαννίνων και στον Παναγιώτη Μπούρχα, για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ.

Ωστόσο, ο Στ. Κούλογλου σχολίασε πως η επίσκεψη, οι καλές σχέσεις με τον Μπάιντεν, και η ομιλία στο Κογκρέσο, «είναι θετικά στοιχεία για την χώρα. Ωστόσο, δεν αρκούν. Στη διπλωματία όλα είναι συσχετισμός των δυνάμεων. Όταν καταστράφηκε η Κύπρος η ελληνική χούντα είχε άριστες σχέσεις με την αμερικανική κυβέρνηση, που κοίταξε τα συμφέροντά της και η Τουρκία εισέβαλε ανενόχλητη. Οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις είναι στην καλύτερη φάση τους και οι Αμερικανοί είναι ενθουσιασμένοι, γιατί κέρδισαν βάσεις και υποσχέσεις για αγορές αμυντικού υλικού. Εμείς δε κερδίσαμε τίποτα. Απλώς θα οδηγηθούμε σε έναν εξοντωτικό αγώνα εξοπλισμών στο Αιγαίο».

«Με το να είμαστε τα καλά παιδιά και να παίρνουμε αμέσως θέση υπέρ των ΗΠΑ, όπως κάναμε με την αποστολή υλικού στην Ουκρανία, δεν κερδίζουμε. Στη διπλωματία δεν υπάρχουν καλά και κακά παιδιά. Υπάρχουν αυτά που διαπραγματεύονται. Ο Ερντογάν σε κάθε ευκαιρία πουλά πολύ ακριβά το τομάρι του».

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη εδώ: https://youtu.be/VNEI8TQWmmI


(Visited 14 times, 1 visits today)

Read more:
EP-067641F_Plenary_1_6
Παρέμβαση Κούλογλου στην Ολομέλεια για το ψήφισμα για την Βενεζουέλα: Υπάρχει πετρέλαιο και στην Σαουδική Αραβία

«Υπάρχει πετρέλαιο και στην Σαουδική Αραβία! Ας ανατρέψουμε και εκεί το καθεστώς», σχολίασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου σε...

Close