Tσίμπησε μύγα το παρακράτος;

Permalink

Είναι αυτό που λένε «μύγα σε τσίμπησε;». Ξαφνικά χθες, η «Ομάδα Αλήθειας» της ΝΔ ανέσυρε από τη φαρέτρα μια εκδήλωση που διοργάνωσα ένα μήνα πριν στο Ευρωκοινοβούλιο, για τους άδικα καταδικασμένους πρόσφυγες.

Οι καθυστερημένοι, πήραν ένα απόσπασμα από την ομιλία που έκανε τότε ο διεθνώς βραβευμένος διασώστης, Ιάσονας Αποστολόπουλος για όσα συμβαίνουν στο Αιγαίο, τα οποία έχουν τεκμηριωθεί από δεκάδες έρευνες σε διεθνή μέσα ενημέρωσης (παραθέτω ορισμένες στο τέλος). Και παρατήρησαν ότι όσο μιλούσε ο Ιάσονας «ήταν δίπλα ο Κούλογλου να τον ακούει με μεγάλη προσοχή». Ενώ θα μπορούσα π.χ να χαζεύω. Ύστερα έκανε δήλωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Αρα ήταν το σχέδιο οργανωμένο.

Διαβάστε επίσης: Ο Στέλιος Κούλογλου για την καθυστερημένη δήλωση Οικονόμου

Ο τελευταίος .. αναβάθμισε τη στάση μου. Παρατήρησε ότι «ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κούλογλου άκουγε με σεβασμό τον κ. Αποστολόπουλο». Οχι  δηλαδή απλώς με προσοχή, αλλά με σεβασμό! (την επόμενη φορά, προτείνω τη λέξη «κατάνυξη»). Και κάλεσε τον Τσίπρα να απαντήσει «αν συμφωνεί για το Λιμενικό με τον Κούλογλου» που είχε ακούσει .. με σεβασμό τον Αποστολόπουλο: «να απαντήσει ξεκάθαρα: αυτή είναι η άποψη που έχει για τους άντρες και τις γυναίκες του Λιμενικού Σώματος;»!!

Κατόπιν πήραν τη σκυτάλη τα φιλοκυβερνητικά μέσα. Το Πρώτο Θέμα έκανε κεντρική του είδηση ένα περιστατικό που συνέβη ένα μήνα πριν και έβαλε τίτλο: «Νέα δυσφήμηση για την Ελλάδα από τον Ιάσονα Αποστολόπουλο». Προσέξτε το «Νέα»: η δημοσιογραφία στην Ελλάδα στις καλύτερες της στιγμές. Είναι αυτό που λένε «άμεση ενημέρωση». Υστερα πήρε αμπάριζα το φασισταριό στα social media. Ορισμένοι ζήτησαν να δολοφονήσει η ΕΥΠ τον Αποστολόπουλο. Οι νεοδημοκράτες της «Ομάδας Αλήθειας» δεν κατέβασαν ούτε αυτά τα σχόλια.

Προφανώς δεν ξύπνησε η Ομάδα Αλήθειας ξαφνικά. Είναι ανίκανοι, αλλά όχι τόσο. Και δεν τους πείραξε η υπόθεση με τους πρόσφυγες.  Άλλωστε δεν ήταν ο Iάσονας Αποστολόπουλος, αλλά η ευρωπαϊκή υπηρεσία OLAF, που ερευνά παραβιάσεις της Κοινοτικής Νομοθεσίας, η οποία έβγαλε το πόρισμα για τις παράνομες επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο. Εξαιτίας του οποίου αναγκάστηκε σε παραίτηση ο επικεφαλής της Frontex (που είχε βραβεύσει ο Μητσοτάκης!)

Όπως μαθαίνω, τους πείραξε η αρθρογραφία μου για τη Novartis και το παρακράτος που αλλοίωσε το έγγραφο του FBI. Και γενικώς όλη η κάλυψη του Tvxs για το σκάνδαλο αλλά και τις παρακολουθήσεις στα τηλέφωνα δημοσιογράφων. Και νομίζουν ότι διοργανώνοντας μια επίθεση θα σωπάσουμε. Αλλά έτσι είναι oι παρακρατικοί: βλάκες.

Διαβάστε επίσης: Αλλοίωση εγγράφου του FBI: ποιος είναι ο εγκέφαλος κύριε Δένδια;

ΥΓ Ο κόσμος τόχει τούμπανο για τις επαναπροωθήσεις και η Ομάδα Αλήθειας-Οικονόμου κρυφό καμάρι. Mικρή ανθολογία:

https://www.nytimes.com/2020/11/26/world/europe/frontex-migrants-pushback-greece.html

https://www.euronews.com/amp/2022/04/28/investigation-claims-frontex-involved-in-aegean-sea-migrant-pushbacks

https://www.spiegel.de/international/europe/frontex-involved-in-illegal-pushbacks-of-hundreds-of-refugees-a-9fe90845-efb1-4d91-a231-48efcafa53a0-amp

https://amp.theguardian.com/global-development/2022/apr/28/revealed-eu-border-agency-involved-in-hundreds-of-refugee-pushbacks

https://amp.dw.com/en/greece-un-calls-for-end-to-deplorable-migrant-pushbacks/a-60863744

https://www.hrw.org/report/2022/04/07/their-faces-were-covered/greeces-use-migrants-police-auxiliaries-pushbacks

 

Άρθρο του Στ. Κούλογλου στο tvxs.gr


(Visited 27 times, 1 visits today)

Read more:
DeTGzY8W4AAHMB1
Ερώτηση προς την Κομισιόν για την καλλιέργεια εθνικής συνείδησης, τη θρησκευτική ελευθερία και τα προσωπικά δεδομένα των Ελλήνων μαθητών

Ερώτηση προς την επίτροπο ψηφιακής οικονομίας και κοινωνίας, Μαρίγια Γκάμπριελ και προς τον επίτροπο για θέματα εκπαίδευσης και πολιτισμού, Τίμπορ...

Close