Κούλογλου στη γαλλική τηλεόραση για Ουκρανία: Φως στο τούνελ όταν τελειώσει ο πόλεμος

Permalink

Για τις εξελίξεις στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας αλλά και για τις συνέπειες που έχει αυτός στα κράτη-μέλη της ΕΕ, μίλησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου στη γαλλική δημόσια τηλεόραση, France 24.

Ερωτηθείς για το ποια θα πρέπει να είναι στο εξής η στάση της ΕΕ απέναντι στη Ρωσία, ο Στ. Κούλογλου εκτίμησε πως «θα πρέπει να ξανασκεφτούμε την στρατηγική μας με τις κυρώσεις ως μέσο πίεσης για να τελειώσει ο πόλεμος. Υπάρχουν σημαντικοί παράγοντες του στρατιωτικού και πολιτικού παιχνιδιού, που δε θέλουν να τελειώσει ο πόλεμος. Για παράδειγμα, οι ΗΠΑ έχουν δηλώσει δημοσίως ότι θέλουν η Ρωσία να ηττηθεί στρατηγικά. Αυτό σημαίνει ότι ο πόλεμος πρέπει να συνεχιστεί μέχρι την επίτευξη αυτού του σκοπού, εάν ακολουθήσει η ουκρανική κυβέρνηση την αμερικανική συνταγή».

«Από τις κυρώσεις, μάλιστα, φαίνεται ότι μεγάλη χαμένη είναι η ΕΕ, καθώς όσο τις επιβάλλουμε, τόσο αυξάνεται το κόστος της ενέργειας και τόσο περισσότερο πλουτίζει ο Πούτιν. Άρα τελικά, ποιο είναι το αποτέλεσμα τους;» διερωτήθηκε και συνέχισε: «Φως στο τούνελ θα δούμε όταν τελειώσει ο πόλεμος. Η κατάσταση θα γίνει χειρότερη. Η χώρα μου, η Ελλάδα, έχει χτυπηθεί βαριά από τις συνέπειες του πολέμου. Οι αυξήσεις των τιμών είχε αρχίσει να σημειώνονται και πριν από αυτή την βάρβαρη εισβολή του Πούτιν, αλλά τώρα το πρόβλημα έχει εκτοξευτεί: Η Ελλάδα έχει τη δεύτερη πιο ακριβή βενζίνη στην ΕΕ και την πέμπτη στον κόσμο, ενώ οι μισθοί κάθε άλλο παρά ακολουθούν την ίδια αναλογία. Η κυβέρνηση δε θέλει να πάρει δραστικά μέτρα, οπότε αντιμετωπίζουμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση».

Δείτε εδώ την συνέντευξη στο France 24: https://youtu.be/xqfqgWoUSM8


(Visited 8 times, 1 visits today)

Read more:
Ενα click-away...
Ενα click-away… | Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου

Close