Σκευωρία Novartis: μα δεν έχουν φύγει οι κυρίες Μάνδρου από το «επάγγελμα»;

Permalink

Η κυρία Μάνδρου δήλωσε  πως «νιώθω την ανάγκη να φύγω από αυτό το επάγγελμα», καθώς υποστηρίζει ότι έπεσε  θύμα παραπληροφόρησης στο φιάσκο της δήθεν σκευωρίας Novartis. Κανείς φυσικά δεν μπορεί να εμποδίσει έναν άνθρωπο να κάνει το σωστό. Αλλά μήπως γίνεται για λάθος λόγους;

H συντάκτης της Καθημερινής και του Σκάι εμφανίζεται θυμωμένη. Υποτίθεται ότι την είχαν πληροφορήσει ότι Παπαγγελόπουλος-Τουλουπάκη και οι δύο συνεργάτες της παραπέμπονται για τη «σκευωρία» Νovartis, ενώ το αμετάκλητο βούλευμα του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου τους απάλλαξε ομόφωνα και πανηγυρικά. Ετσι παραπληροφόρησε τους αναγνώστες-ακροατές.

Διαβάστε επίσης: Καθημερινή και Σκάι ζήτησαν συγγνώμη για fake news περί παραπομπής Παπαγγελόπουλου – Τουλουπάκη για Novartis

Στην ουσία όμως, η κυρία Μάνδρου τους παραπληροφορεί συστηματικά εδώ και χρόνια για την ουσία της υπόθεσης. Παίζοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στη προσπάθεια μετατροπής ενός γιγαντιαίου σκανδάλου πολιτικής-οικονομικής διαφθοράς  και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος, σε πολιτική σκευωρία.

Ενα παράδειγμα. Όταν τον Ιούνιο του 2020 δόθηκε στη δημοσιότητα η εξωδικαστική συμφωνία Novartis- ΗΠΑ, με την  οποία η πρώτη παραδεχόταν την ενοχή της, η κυρία Μάνδρου μίλησε στο κεντρικό ειδήσεων του Σκάι παραποιώντας πλήρως τα γεγονότα. Είπε λοιπόν:

-«Είναι μια έρευνα φορολογικού τύπου».

Καμμία σχέση.Στην πραγματικότητα η συμφωνία περιγράφει μια εγκληματική οργάνωση. H Νovartis παραδέχεται ότι δύο στελέχη της Novartis μαζί «με άλλους γνωστούς και αγνώστους, συνειδητά και εσκεμμένα συνενώθηκαν, συνωμότησαν, συνασπίστηκαν» για να δωροδοκήσουν Έλληνα κυβερνητικό αξιωματούχο και να επηρεάσουν την ελληνική κυβέρνηση.

-«Πολλές χώρες είναι μέσα στην έρευνα. Είμαστε κι εμείς».

Πολλές; Τρεις ήταν και η Novartis καλείται να πληρώσει για την Ελλάδα τα 310 από τα 350 εκατ $ του συνολικού πρόστιμου, γεγονός για το οποίο δεν γίνεται καμιά αναφορά, όπως και για το τεράστιο, χωρίς προηγούμενο,  ύψος του ποσού.

Ψάχνουν οι Αμερικανοί ειδικώς δικούς μας πολιτικούς; Όχι ».

Φυσικά η έρευνα των αμερικανικών αρχών δεν αφορούσε «ειδικώς» Έλληνες πολιτικούς. Όταν έπεσαν επάνω τους, το FBI έστειλε τα 7 ονόματα στις ελληνικές αρχές να τα ερευνήσουν.

Διαβάστε επίσης: Της βγάζεις ένα σποτάκι, κύριε πρόεδρε;

-Πάμε στο κεφάλαιο τι δεν έκανε η Δικαιοσύνη. Λυπάμαι που το λέω, δεν έκανε και πολλά πράγματα. Γιατί, έφαγε πολύ χρόνο η δικαιοσύνη να κυνηγάει τους πολιτικούς,.. Θα σας πω ένα παράδειγμα. Ο Φρουζής, που ήταν ο ισχυρός άντρας της Novartis Ελλάς και έχει κατηγορηθεί γι’ αυτές τις δωροδοκίες, δεν έχει κληθεί μέχρι σήμερα που κουβεντιάζουμε τώρα ‘δω, ποτέ από τις δικαστικές αρχές να πει… ».

Ο Φρουζής είχε τότε καταθέσει κατ” επανάληψη και  ήδη από το 2018 η κυρία Τουλουπάκη του έχει απαγορεύσει την έξοδο από τη χώρα!

Και το κορυφαίο:

-«Η ελληνική Novartis, το δικό μας το κομμάτι, η θυγατρική εταιρεία, έβγαλε μία ανακοίνωση.. ξεκαθαρίζει η ίδια η εταιρεία ότι σε πολιτικούς δεν έδωσε λεφτά».

Χωρίς σχόλιο Αφού το είπε και η Novartis, γιατί να μην την πιστέψουμε;

H κυρία Μάνδρου είναι λοιπόν στην πραγματικότητα θυμωμένη γιατί το βούλευμα του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου καταλήγει σαφώς σε ένα συμπέρασμα εντελώς διαφορετικό από αυτό που ήθελε και προωθούσε η ίδια : πρόκειται για ένα πραγματικό σκάνδαλο, το οποίο χειρίστηκε σύμφωνα με τον νόμο η κυρία Τουλουπάκη και οι συνεργάτες της, οι οποίοι πολύ σωστά προστάτευσαν τους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος και ερεύνησαν τους πολιτικούς.

Σ” ένα άρθρο της στη χθεσινή «Καθημερινή» που έχει τίτλο «Πώς η Novartis έμεινε εκτός κατηγορητηρίου», η κυρία Μάνδρου δεν κρύβει τα νεύρα της: «Η δικαιοσύνη με τους χειρισμούς του ανώτατου δικαστικού συμβουλίου δέχτηκε ένα καίριο πλήγμα».

Είναι άραγε στοιχείο προσωπικότητας;  Δεν υπάρχει μεγάλη υπόθεση, την οποία η  συντάκτης της Καθημερινής και του Σκάι να μη «στρογγυλεύει», σε όφελος του δράστη. Για τον συζυγοκτόνο Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, της άτυχης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, τον οποίο αποκαλούσε «φερόμενο ως δράστη», ενώ ο ίδιος είχε ομολογήσει:

«η συγκρότηση της προσωπικότητάς του, δεν του επέτρεπε κάτι τέτοιο (το να τεμαχίσει το πτώμα), δεν είναι για αίματα» ( εδώ και ο παρουσιαστής της εκπομπής Δημήτρης Οικονόμου έσπευσε να συμφωνήσει: «Ίσα ίσα ο ίδιος προσπάθησε να την επαναφέρει»)!

Διαβάστε επίσης: Σάλος με τη δήλωση της Μάνδρου για τον «φερόμενο δράστη», ο οποίος «δεν είναι για αίματα»

Για την υπόθεση Λιγνάδη:

«Τα παιδιά αυτά που βρισκόντουσαν σε ένα σπίτι και ξενυχτάγανε και υφίσταντο αυτά που υφίσταντο, μάνα πατέρα δεν είχανε;»,

Στη «σκευωρία της σκευωρίας» δεν ήταν φυσικά μόνη. Aπό τα κάθε λογής Παραπολιτικά μέχρι τον Παπαχρήστο και τον Πρετεντέρη, ο κατάλογος των προπαγανδιστών  είναι μεγάλος. Για αυτό, τα δάκρυα όσων διαμαρτύρονται επειδή εξαπατήθηκαν προεξοφλώντας την παραπομπή των Παπαγγελόπουλου- Τουλουπάκη, είναι κροκοδείλια. Οι κάθε λογής Μάνδρου έχουν φύγει καιρό από το «επάγγελμα», αν αυτό κάποτε αποσκοπούσε στην προστασία του δημοσίου συμφέροντος και την αναζήτηση της αλήθειας.

Διαβάστε επίσης: Υπό φορολογικό έλεγχο Γεωργιάδης και Αβραμόπουλος για τα «αδιευκρίνιστα ποσά»

 

Άρθρο του Στ. Κούλογλου στο tvxs.gr


(Visited 17 times, 1 visits today)

Read more:
Το ξύλο και το ξυλόλιο...
Το ξύλο και το ξυλόλιο…

Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου

Close