Κούλογλου: Ο κ. Μητσοτάκης έκανε προεκλογική ομιλία σε άδεια αίθουσα

Permalink

Προεκλογικού ύφους χαρακτήρισε την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκος Μητσοτάκη στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στον Flash FM και στον Γ. Μαγκριώτη. Ωστόσο, «η ομιλία έγινε σε άδεια αίθουσα. Μόνο οι Έλληνες και οι Κύπριοι ευρωβουλευτές ήμασταν στην αίθουσα. Μόνο στους “τίτλους τέλους”, στα μισά της δευτερολογίας του, γέμισε η αίθουσα και αυτό γιατί θα ακολουθούσε ψηφοφορία», παρατήρησε ο Στ. Κούλογλου.

Όπως εξήγησε ο Στ. Κούλογλου ο κ. Μητσοτάκης δέχθηκε σφοδρή κριτική από τους εκπροσώπους των πολιτικών ομάδων, «και μάλιστα, όχι μόνο από τους συνήθεις ύποπτους, όπως την Αριστερά, αλλά και από τους κεντρώους και τους κεντροδεξιούς του Renew, που απηχεί τις απόψεις Μακρόν».

Βασικά θέματα της κριτικής προς τον κ. Μητσοτάκη ήταν οι παράνομες επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο, το Κράτος Δικαίου και η Ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα, που υποχωρούν συστηματικά.

Όπως σχολίασε ο Στ. Κούλογλου, ανάμεσα στις αιτίες που συγκρότησαν αυτό το πακέτο σκληρής κριτικής, που δέχθηκε ο πρωθυπουργός, «είναι το γεγονός ότι το ΑΠΕ και η ΕΡΤ βρίσκονται υπό τον άμεσο έλεγχο του πρωθυπουργού, η λίστα Πέτσα, οι πρακτικές λογοκρισίας των ΜΜΕ, η αποπομπή Κύρτσου γιατί άσκησε κριτική για το σκάνδαλο Novartis… Αυτά είναι θέματα για τα οποία οι ευρωβουλευτές έχουν ιδιαίτερη ευαισθησία και δεν πέρασαν απαρατήρητα από τις Βρυξέλλες. Το ίδιο και στο ζήτημα των επαναπροωθήσεων. Οι επικριτές παραδέχθηκαν ότι φταίει και η ΕΕ, που έχει αφήσει τη χώρα μας μόνη να κάνει τον χωροφύλακα. Ωστόσο τόνισαν ότι πρέπει και ο χωροφύλακας να τηρεί τους διεθνείς κανόνες. Δε μπορεί κανείς να πετά πίσω στα νερά όσους έρχονται να ζητήσουν άσυλο».

Κληθείς να σχολιάσει το μέτωπο της κρίσης της ακρίβειας, ο Στέλιος Κούλογλου δήλωσε ότι «ο κ. Μητσοτάκης δεν ευθύνεται μόνο για την κερδοσκοπία του δημοσίου εις βάρος των πολιτών, με το υψηλό ΦΠΑ και τον φόρο κατανάλωσης, αλλά και γιατί δεν έχει θωρακίσει τη χώρα και τους καταναλωτές από το κύμα της ακρίβειας. Δεν έχει ενσωματώσει την κοινοτική οδηγία προστασίας των καταναλωτών ως όφειλε μέχρι το 2020. Αν είχε ενσωματωθεί η οδηγία δε θα μπορούσε να είχε εφαρμοστεί η ρήτρα αναπροσαρμογής. Ακόμη και τώρα δε το κάνει. Ούτε έδωσε η κυβέρνηση της ΝΔ προσοχή στις συστάσεις της Κομισιόν και τις ειδικές εργαλειοθήκες για την αντιμετώπιση της κρίσης. Τυχαίο; Δε νομίζω. Εξυπηρετούνται ιδιωτικές εταιρείες από αυτή την πρακτική. Έχουμε τη δεύτερη ακριβότερη τιμή βενζίνης στην ΕΕ, ο κόσμος δεν έχει χρήματα να πάει διακοπές, αλλά ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε σήμερα στο Ευρωκοινοβούλιο μια ειδυλλιακή κατάσταση».

Διαβάστε ακόμη το άρθρο του Στ. Κούλογλου στο Tvxs.gr: Μητσοτάκης: Ένας αρχοντοχωριάτης στο άδειο Ευρωκοινοβούλιο

(Visited 2 times, 1 visits today)

Read more:
217396-24791346586_76d23d2a48_o
Στ. Κούλογλου: «Η αξιολόγηση δεν έχει κλείσει γιατί δεν θέλει το Eurogroup και ο Σόιμπλε που κυριαρχεί».

Σε μία συνέντευξη εφ'όλης της ύλης που παραχώρησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων αναγνωρίζει εν...

Close