Κούλογλου: Η κυβέρνηση «επαναπροώθησε» τη νησίδα. Αγωγές κατά όσων μας συκοφάντησαν ως «προδότες»

Permalink

«Η κυβέρνηση «επαναπροώθησε» τη νησίδα για να μην περιθάλψει τους πρόσφυγες», ανέφερε, σχολιάζοντας τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην υπόθεση των 39 προσφύγων σε νησίδα του Έβρου σε συνέντευξή του «Στο Κόκκινο» 105,5 και την Ευγενία Λουπάκη ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέλιος Κούλογλου. Όπως σημείωσε ότι όλες οι καταγγελίες που έχουν γίνει σε ευρωπαϊκό επίπεδο έχουν αποδειχτεί περίτρανα και πλέον ο ίδιος θα κινηθεί με αγωγές εναντίον όσων έχουν συκοφαντήσει τον ίδιο και άλλους ως «προδότες».

«Θα καταθέσω αγωγές εναντίον των site, των εφημερίδων και των τηλεοπτικών σταθμών που μας παρουσίαζαν σαν προδότες. Θα καταθέσω αγωγές εναντίον όλων των αρμοδίων που μας στοχοποίησαν ενώ στην πραγματικότητα αποδείχτηκε λίγο μετά ότι είχαμε απόλυτο δίκιο. Τώρα θα αναλάβουν τις ευθύνες και θα παραδεχτούν ότι έκαναν προπαγάνδα ή θα πάμε στα δικαστήρια» σημείωσε και πρόσθεσε για την υπόθεση: «Η Τουρκία έλεγε ότι η νησίδα είναι ελληνική και η Ελλάδα το αντίθετο. Επειδή γνωρίζουν ότι ήταν ελληνική και μπροστά στην προσπάθειά τους να παίξουν με το ακροδεξιό κοινό και να ακολουθήσουν αυτή την απάνθρωπη πολιτική, είναι έτοιμοι να επαναπροωθήσουν και νησίδα στην Τουρκία».

Παράλληλα, σημείωσε: «Ήταν απογοητευτική και η αδράνεια της Frontex και, μάλιστα με μια κοινή επείγουσα ερώτηση που καταθέσαμε στην Κομισιόν με τον Κώστα Αρβανίτη, είχαμε ζητήσει η Frontex που έχει αναλάβει την προστασία των εξωτερικών συνόρων, να κάνει κάτι για βοηθήσει τους πρόσφυγες που είχαν αποκλειστεί. Ενώ ο Μηταράκης, όταν αναγκάστηκε να αναλάβει τις ευθύνες του, δήλωσε ότι είναι καλά στην υγεία τους !» σχολίασε ειρωνικά, ενώ υπενθύμισε τη διαδρομή των προσφύγων από την Ελλάδα στην Τουρκία και πάλι πίσω και τις τραγικές σκηνές που εκτυλίχθηκαν στη νησίδα: «Κατέληξαν στη νησίδα όπου έμειναν 3 εβδομάδες όταν πέθανε ένα κοριτσάκι 5 ετών, το οποίο διατηρούσαν στο νερό για να επιβραδύνουν τη σήψη. Κάποιοι διέδιδαν ότι η μικρή Μακρία δεν υπάρχει και αναρωτιέμαι μερικές φορές τι άνθρωποι είναι αυτοί, που είναι η ανθρωπιά τους, που Δεκαπενταύγουστο ανήμερα της Παναγίας να διαδίδουν τέτοια πράγματα, τι χριστιανοί είναι αυτοί;»

Όπως σημείωσε ο Στέλιος Κούλογλου απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι συνυπεύθυνη σε αυτή την κατάσταση, διότι έχει αναθέσει το ρόλο του χωροφύλακα σε Ελλάδα και Τουρκία χωρίς να αναλαμβάνει τις ευθύνες της για δίκαιη κατανομή των προσφύγων σε όλα τα κράτη-μέλη. «Για αυτό υπάρχει αυτή η συνενοχή για αυτό υπήρχε αυτή η ανοχή και συγκάλυψη για τις επαναπροωθήσεις και τα pushbacks στο Αιγαίο από τη Frontex» σημείωσε. «Υπάρχει ένα μεγάλο σκάνδαλο με την έκθεση της OLAF που αναφέρει ότι η Frontex συγκάλυπτε τις επαναπροωθήσεις της ελληνικής πλευράς και ανάγκασε το διευθυντή της Frontex να παραιτηθεί. Αυτό δεν θα μείνει έτσι και επιβεβαίωσε πλήρως τις καταγγελίες που έχουμε κάνει όπως και αυτές του Ιάσονα Αποστολόπουλου. Επιβεβαίωσε ότι τους πετάνε στη θάλασσα με ένα φουσκωτό χωρίς κουπιά, χωρίς πηδάλιο, χωρίς μηχανή, έρμαιο στην τύχη τους στο Αιγαίο.» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Το σκάνδαλο των υποκλοπών αυξάνει την πίεση των Βρυξελλών – Δύσκολα θα αποφύγει την πτώση ο Μητσοτάκης
 
Σε σχέση με το σκάνδαλο των υποκλοπών ο Στέλιος Κούλογλου ανέφερε «στο Κόκκινο» ότι αυξάνει την πίεση των Βρυξελλών προς την κυβέρνηση ενώ υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να έρθει στην Αθήνα κλιμάκιο της Εξεταστικής Επιτροπής στην οποία συμμετέχει με αντικείμενο τη διερεύνηση των σκανδάλων με τα κακόβουλα λογισμικά Pegasus και Predator, τα οποία εμπλέκονται στις παρακολουθήσεις Ανδορυλάκη και Κουκάκη.

«Η τακτική του Μητσοτάκη είναι να παίξει τον ψόφιο κοριό μέχρι τη ΔΕΘ ελπίζοντας ότι μέχρι τότε θα ξεχαστεί το ζήτημα και θα εξαγγείλει παροχές, τέτοιες, που να κάνουν την ατζέντα να μετακινηθεί από τις υποκλοπές στην οικονομία. Αυτή είναι η μόνη διέξοδος που έχει καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να αναλάβει την πολιτική ευθύνη και να παραιτηθεί,» σημείωσε και εκτίμησε ότι παρά τις προσπάθειές τους, δύσκολα θα αποφύγει πλέον την πτώση: «»Είναι πολύ δύσκολο ο κύριος Μητσοτάκης να αποφύγει την πτώση. Δεν είναι αδύνατο, όλα συμβαίνουν στην Ελλάδα, αλλά θα βρεθεί σε δύσκολη θέση το επόμενο διάστημα καθώς παρά τις προσπάθειες που γίνονται έχει χάσει πολλούς συμμάχους, υπάρχει σοβαρή αναταραχή στο κόμμα του, στην Ευρώπη είναι εξαγριωμένοι γιατί υπάρχει ένα κλίμα λόγω των πολιτικών της κυβέρνησης που έχουμε αναδείξει όπως το κράτος δικαίου, η καταστολή και την φίμωση των ΜΜΕ, η υπόθεση Νοβάρτις κ.α.. Όλα αυτά έχουν δημιουργήσει μια πολύ δυσάρεστη εικόνα και τώρα αποκαλύπτεται ότι ένα μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου παρακολουθείτο από την ΕΥΠ» κατέληξε.

Παράλληλα, ερωτηθείς για την περίπτωση περικοπής των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης εξαιτίας των προβλημάτων της κυβέρνησης σε θέματα κράτους δικαίου, ο Στέλιος Κούλογλου, σημείωσε: «Υπάρχουν σκέψεις αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Μητσοτάκης έιναι δικός τους άνθρωπος, ανήκει στην ίδια πολιτική παράταξη με την πλειοψηφούσα παράταξη στην ΕΕ. Του έχουν κάνει πολλές εξυπηρετήσεις αλλά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πιέζει και για τον κράτος δικαίου και για τις παρακολουθήσεις ενώ αυτό που βλέπουμε είναι ότι η Κομισιόν τον προστατεύει» σημείωσε και πρόσθεσε πως «δεν έχει τεθεί ανοιχτά θέμα μπλοκαρίσματος των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης για την Ελλάδα, εκτός αν αποδειχτεί ότι προορίζονταν πόροι του Ταμείου για την χρηματοδότηση μηχανισμού παρακολουθήσεων.»

Ακούστε όλη τη συνέντευξη «Στο Κόκκινο» ΕΔΩ 


(Visited 10 times, 1 visits today)

Read more:
41768540955_c83e00dbc8_b
Kούλογλου στον Guardian για την συμφωνία στο μακεδονικό: Πρόκειται για μια ιστορική συμφωνία που αναβαθμίζει την θέση της Ελλάδας

«Πρόκειται για μια ιστορική συμφωνία που αναβαθμίζει την θέση της Ελλάδας και των δυο ηγετών που την επεξεργάστηκαν», δήλωσε ο...

Close