Κούλογλου: Καταπίνοντας τη Στάζι και διυλίζοντας το BBC

Permalink

«Στη συνέντευξη μου στο BBC περιέγραψα πώς ο κ. Μητσοτάκης έστησε ένα μηχανισμό παρακολουθήσεων και εισβολής στη ζωή των άλλων, όμοιο με αυτό της διαβόητης Στάζι της Αν. Γερμανίας», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέλιος Κούλογλου μιλώντας στο Κόκκινο Πάτρας (Β. Δρακουλή-Θ. Χριστακόπουλος).

Αλλά η σύγκριση δεν φάνηκε να ενοχλεί τη ΝΔ, «μάλλον το θεωρεί κάτι φυσιολογικό. Αντίθετα επιχείρησε να κάνει μοντάζ στις δηλώσεις μου στο βρετανικό ραδιόφωνο. Ερωτήθηκα αν γίνονταν παρακολουθήσεις επί ΣΥΡΙΖΑ. Όχι πολιτικών προσώπων ή δημοσιογράφων, αλλά γενικώς και σε αυτό απάντησα θετικά. Η ΝΔ το παρουσίασε σαν να υποστήριξα ότι η προηγούμενη κυβέρνηση παρακολουθούσε δημοσιογράφους ή πολιτικούς.

Αντίθετα δήλωσα όχι απλώς ότι οι νομότυπες παρακολουθήσεις αυξήθηκαν κατά 30% επί ΝΔ, αλλά πως το Μέγαρο Μαξίμου έστησε ένα πρωτοφανές σύστημα,  όπου έδινε εργολαβίες σε ιδιωτικές εταιρείες για να κάνουν παρακολουθήσεις μέσω του Predator, την ώρα που η ΕΥΠ αναλάμβανε να κάνει παρακολουθήσεις για λογαριασμό ιδιωτικών συμφερόντων και επιχειρηματιών».

«Αυτό αποκαλύπτεται από την περίπτωση Κουκάκη, ενώ για την περίπτωση Ανδρουλάκη επεδίωκαν να αποσπάσουν στοιχεία από την προσωπική του ζωή, ώστε να επηρεάσουν την προεκλογική εκστρατεία του ΠΑΣΟΚ, και αν και πάλι κατάφερνε να βγει αρχηγός, να τον εκβιάζουν με αυτά τα προσωπικά δεδομένα ώστε να τον έχουν του χεριού τους», σχολίασε ο ευρωβουλευτής.

«Το πρωτοφανές σύστημα, που θυμίζει την Στάζι, που είναι εργαλείο στην υπηρεσία ιδιωτικών συμφερόντων και επιχειρηματιών και δρα για να συλλέγει προσωπικά δεδομένα με σκοπό μετέπειτα εκβιασμούς, είναι αποκλειστικό δημιούργημα του Μεγάρου Μαξίμου του κ. Μητσοτάκη και του κ. Δημητριάδη», είπε ο ευρωβουλευτής, που στη συνέντευξη του στο ΒΒC είχε χαρακτηρίσει τα υπερασπιστικά επιχειρήματα της ΝΔ «σουρεαλιστικά σαν να είναι οι Μόντι Πάιθονς». «Όλα αυτά δεν τους πείραξαν. Κατάπιαν τη Στάζι και διύλισαν το BBC», δήλωσε.

Ακούστε εδώ την συνέντευξη στο Κόκκινο Πάτρας: https://soundcloud.com/stelios-kouloglou/050922a

(Visited 4 times, 1 visits today)

Read more:
jeroen-dijsselbloem
Ερώτηση Κούλογλου προς Κομισιόν: ο Ντάισελμπλουμ σπατάλησε τις ψήφους του σε ερωτοτροπίες με την ακροδεξιά;

Γραπτή ερώτηση προς την Κομισιόν κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, με αφορμή τις πρόσφατες απαράδεκτες δηλώσεις του Γερούν...

Close