Ερώτηση Κούλογλου για τη Δικαιοσύνη, τον αντισημιτισμό και την ανεξιθρησκεία στην Ελλάδα

Permalink

Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου, σχετικά με τις ανησυχητικές εξελίξεις στην Ελλάδα όσον αφορά το κράτος δικαίου, τον αντισημιτισμό και την ανεξιθρησκεία.

Ειδικότερα, ο Στ. Κούλογλου στην ερώτησή του απαριθμεί τρία πρόσφατα γεγονότα και συγκεκριμένα την προαναγγελία της υπουργού Παιδείας-Θρησκευμάτων ότι θα υποχρεώνει όσους μαθητές δεν επιθυμούν απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών να δηλώνουν τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις, παρά την διαφορετική γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων· την προαγωγή με κυβερνητική απόφαση σε Αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου δικαστικού, γνωστής για τις αντισημιτικές της απόψεις και υπέρ της αθώωσης του εγκεφάλου του εθνικοσοσιαλισμού στην Ελλάδα, προκαλώντας τις αντιδράσεις του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος, της αντιπολίτευσης αλλά και βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος· και τέλος την διαταγή έρευνας για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων ότι με στόχο τους υπεύθυνους των υποκλοπών αλλά για τη διαρροή του σκανδάλου στα ΜΜΕ.

Δεδομένων τούτων, ο ευρωβουλευτής ζητά από την Κομισιόν να διευκρινίσει εάν ανησυχεί για την παραβίαση των ευρωπαϊκών αρχών περί ανεξιθρησκείας και την επιβράβευση του αντισημιτισμού, όπως ορίζονται από το Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ, αλλά και για τη συνεχή υποβάθμιση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα και πιθανή χειραγώγηση της Δικαιοσύνης.

Ολόκληρη η ερώτηση του ευρωβουλευτή Στ. Κούλογλου:

Η υπουργός Παιδείας-Θρησκευμάτων προανήγγειλε ότι θα υποχρεώνει όσους μαθητές δεν επιθυμούν απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών να δηλώνουν τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις. Επειδή συνιστά παραβίαση προσωπικών δεδομένων η Αρχή Προστασίας Δεδομένων με γνωμοδότησή της ζητά η απαλλαγή να γίνεται με απλή επίκληση λόγων συνείδησης την οποία η Υπουργός αγνοεί.

Η κυβέρνηση προήγαγε σε Αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου δικαστικό, γνωστή για τις αντισημιτικές της απόψεις και υπέρ της αθώωσης του εγκεφάλου του εθνικοσοσιαλισμού στην Ελλάδα. Στην απόφαση αντέδρασε το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος, η αντιπολίτευση αλλά και βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος εκφράζοντας αγωνία για την προάσπιση των αξιών της δημοκρατίας απέναντι στη μισαλλοδοξία από την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Στην υπόθεση παρακολούθησης από την Υπηρεσία Πληροφοριών και το κατασκοπευτικό λογισμικό Predator  ενός δημοσιογράφου και του ευρωβουλευτή-προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Ανδρουλάκη, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διέταξε έρευνα όχι για τους υπεύθυνους των υποκλοπών αλλά για το πώς διέρρευσαν στα ΜΜΕ. Η εταιρεία Ιntellexa που εμπορεύεται το λογισμικό και έχει έδρα την Αθήνα, δεν έχει ακόμη ελεγχθεί.

Ανησυχεί η Επιτροπή για

  • Την παραβίαση των ευρωπαϊκών αρχών περί ανεξιθρησκείας και την επιβράβευση του αντισημιτισμού, όπως ορίζονται από το Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ;
  • Τη συνεχή υποβάθμιση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα και πιθανή χειραγώγηση της Δικαιοσύνης;

(Visited 2 times, 1 visits today)

Read more:
26259965239_28db0598f9_k
Κούλογλου: Περιμένουμε ισχυρό μήνυμα προς την Τουρκία για τους Έλληνες στρατιωτικούς

Από την σημερινή συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς «θα πρέπει να περιμένουμε ένα ισχυρό μήνυμα προς...

Close