Κούλογλου για τις δηλώσεις Ερντογάν: είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα

Permalink

Εντύπωση προκαλεί η στάση του Π. Κοντολέοντος στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τις παρακολουθήσεις, καθώς όπως εξήγησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στο Ιωάννινα TV, «o κ. Κοντολέων με την καταστροφή του φακέλου της παρακολούθησης Ανδρουλάκη θα αντιμετωπίσει σοβαρές συνέπειες για συγκάλυψη εγκληματικών πράξεων. Μάλλον φαίνεται να υπάρχει μια ομερτά στο σύστημα Μητσοτάκη για την προστασία του αρχηγού».

«Yπήρχε ένα σύστημα όμοιο με της Στάζι της ανατολικής Γερμανίας. Ο κ. Ανδρουλάκης δεν είναι κανένας πράκτορας ξένων δυνάμεων. Ήθελαν λοιπόν να συγκεντρώσουν στοιχεία για την προσωπική του ζωή ώστε να επηρεάσουν την τότε προεκλογική εκστρατεία του ΠΑΣΟΚ. Αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι σταμάτησε η παρακολούθηση μερικές μέρες μετά την εκλογή του», προσέθεσε.

Αναφορικά με τις δηλώσεις Ερντογάν εναντίον της χώρας μας, ο Στ. Κούλογλου σχολίασε πως «θυμίζουν την έκφραση «είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα». Θυμόμαστε το χειμώνα του 2020 που ο Ερντογάν χρησιμοποιούσε τους πρόσφυγες ως όπλο εναντίον της Ελλάδος. Όταν βέβαια η ελληνική κυβέρνηση δεν τηρεί τους διεθνείς κανόνες και κάνει και αυτή επαναπροωθήσεις, τότε του δίνει το πάτημα να δημαγωγεί εναντίον μας. Η εικόνα της χώρας έχει αμαυρωθεί από τις πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη και στο θέμα των προσφύγων, και αυτό το εκμεταλλεύεται ο Ερντογάν».

Τέλος, σχετικά με τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, ο Στ. Κούλογλου τόνισε ότι «ο κ. Μητσοτάκης θα μπορούσε να κάνει ότι κάνουν η Ισπανία και η Πορτογαλία, που έχουν προοδευτικές κυβερνήσεις, και που πήραν μια σειρά από μέτρα όπως πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου, ή μείωση του ΦΠΑ στην ενέργεια από 21% στο 5%, που έχουν ρίξει την τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας στο εν τρίτο της τιμής στην Ελλάδα.

Αυτά ο κ. Μητσοτάκης δε θέλει να τα κάνει γιατί έχει δεσμευτεί στους μεγάλους παρόχους φυσικού αερίου από το 2019. Για αυτό μάλιστα και προχώρησε στη βίαιη απολιγνιτοποίηση που μας έχει στοιχίσει πολύ ακριβά σήμερα. Μέσα σε συνθήκες κρίσης στερούμαστε τη χρήση ενός εθνικού πόρου που άλλες χώρες, ακόμη και με πιο ισχυρά οικολογικά κινήματα, όπως η Γερμανία, θα συνεχίζουν να χρησιμοποιούν ως τουλάχιστον το 2030. Ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε να τα κλείσει όλα ως το 2023 και οι Έλληνες πολίτες το πληρώνουν ακριβά».


(Visited 9 times, 1 visits today)

Read more:
spotaki
Της βγάζεις ένα σποτάκι, κύριε πρόεδρε; Άρθρο του Στ. Κούλογλου στο tvxs.gr

Ότι ακολουθεί είναι η πλήρης απομαγνητοφώνηση του διαλόγου μεταξύ της Σίας Κοσιώνη, παρουσιάστριας των ειδήσεων του Σκάι και της Ιωάννας...

Close