Γιατί ο κ. Μητσοτάκης προστατεύει τον κ. Μπίτζιο;

Permalink

Στην εξεταστική επιτροπή για τις υποκλοπές, η πλειοψηφία απέρριψε το αίτημα της αντιπολίτευσης να κληθεί για κατάθεση ο κ. Φέλιξ Μπίτζιος. Αναρωτιέται κανείς γιατί οι βουλευτές της ΝΔ αρνήθηκαν την πρόταση.

O κ. Μπίτζιος σχετίζεται με την Intellexa, την εταιρεία που εμπορεύεται το σύστημα παρακολουθήσεων predator. Τόσο ο Νίκος Ανδρουλάκης όσο και ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης ήταν στόχοι, ο τελευταίος και θύμα, του κακόβουλου λογισμικού, παράλληλα με την παρακολούθησή τους από την ΕΥΠ. Και οι δύο δέχθηκαν επίθεση από την ίδια πηγή.

Αλλά, στο κάτω-κάτω ο κ. Μπίτζιος δεν είναι παρά ένας επιχειρηματίας. Δεν είναι ο διοικητής της ΕΥΠ να προστατευθεί, επειδή κρύβει μυστικά. Αποκλείεται λοιπόν οι βουλευτές της ΝΔ να έδρασαν μόνοι τους. Είχαν οδηγίες να προστατεύσουν τον κ. Μπίτζιο.

Διαβάστε επίσης: Εξεταστική επιτροπή για παρακολουθήσεις: Απορρίφθηκε από τη ΝΔ το αίτημα ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει ο Φέλιξ Μπίτζιος

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται προσπάθεια ο κ. Μπίτζιος να βγει από το κάδρο της υπόθεσης των υποκλοπών. Όπως είχα γράψει,  την  Παρασκευή 26 Αυγούστου, την ημέρα δηλαδή που συζητιόταν το σκάνδαλο των υποκλοπών στη Βουλή,  σημειώθηκαν έντονες πιέσεις από νωρίς το πρωί, πριν και κατά τη διάρκεια της αντιπαράθεσης των πολιτικών αρχηγών, για να μην αναφερθούν τα ονόματα του κ. Μπίτζιου- καθώς και του συνεργαζόμενου με αυτόν κ. Λαβράνου- στη συνεδρίαση.

Στις ελληνικές καλένδες λιμνάζει και μια προκαταρκτική εξέταση που είχε παραγγείλει ο Εισαγγελέας Νίκος Πασχάλης όταν ήταν ακόμα στην Οικονομική Εισαγγελία. Η δικαστική έρευνα ήταν συνέχεια του άρθρου του Πρώτου Θέματος για την αμύθητη περιουσία του κ. Μπίτζιου,  που κατηγορήθηκε για απάτη και υπεξαίρεση δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από την εταιρεία Libra στην οποία ήταν κορυφαίο στέλεχος. Γιατί δεν προχώρησε η προκαταρτική εξέταση ; Μήπως κάποιος τον προστάτεψε;

Διαβάστε επίσης: Μερικά ερωτήματα για τον κ. Φέλιξ Μπίτζιο, τ. διαχειριστή Intellexa-Predator

Στο εξώδικο που έστειλε στο Tvxs και σε μένα ο κ. Μπίτζιος, μετά τη δημοσίευση του ρεπορτάζ Το κονσόρτσιουμ: Ποιος(οι) επιχειρηματίες εξασφάλισαν το predator για την κυβέρνηση Μητσοτάκη; υποστηρίζει ότι δεν έχει την παραμικρή σχέση με τις υποκλοπές και είχε αποχωρήσει από την εταιρεία Intellexa, στην οποία είχε διατελέσει αναπληρωτής διαχειριστής στις 30 Ιουνίου του 2021. Πριν δηλαδή το  το Predator βάλει στόχο τον Ν. Ανδρουλάκη.

Όπως όμως αποκάλυψε χθες το inside story, από τον Μάιο του 2020 η ελληνική Intellexa ΑΕ, που εμπορεύεται το Predator, είχε και έναν δεύτερο μέτοχο πλην της Thalestris, συμφερόντων του Ισραηλινού Ταλ Ντίλιαν. Πρόκειται για τον κ. Φέλιξ Μπίτζιο, ο οποίος μέσω συνδεδεμένης με αυτόν κυπριακής εταιρείας που ίδρυσε τον Σεπτέμβριο του 2019, απέκτησε το 35% της ελληνικής ανώνυμης εταιρείας.

Σύμφωνα μάλιστα με το παραπάνω ρεπορτάζ (Τάσος Τέλογλου-Ελίζα Τριανταφύλλου) ο κ. Μπίτζιος, στις 4 Αυγούστου 2022, μία μέρα πριν τη δημόσια αποκάλυψη της επισύνδεσης στο τηλέφωνο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ, ο κ.Μπίτζιος εμφανίζεται να πουλά τις μετοχές του. Mάλλον είχε «πέσει σύρμα», αλλά από ποιον και από πού;

Διαβάστε επίσης: Νέα στοιχεία για το σκάνδαλο παρακολουθήσεων: Ο «εξαφανισμένος μέτοχος» της Intellexa

Θυμίζω απλώς ότι οι σχέσεις του κ.Μπίτζιου με το Μέγαρο Μαξίμου, έχουν πλήρως καταγραφεί στο ρεπορτάζ των Reporters United και της EφΣΥΝ (Μεσοτοιχία το Μαξίμου με το Predator). Ο Κωνσταντίνος Μπαζιώτης, άνθρωπος που πούλησε την εταιρεία Canalis στον κ. Δημητριάδη, εργαζόταν επί σειρά ετών σε δύο εταιρείες (Partagas & Όμιλο Libra) που σχετίζονταν άμεσα με τον Φέλιξ Μπίτζιο.

H Canalis του κ. Δημητριάδη είχε κοινή διεύθυνση και έδρα με την εταιρεία Ventus, όταν εκείνη ανήκε στον Παναγιώτη Μπίτζιο, αδερφό του Φέλιξ. Αυτή η διεύθυνση τυχαίνει να είναι και η διεύθυνση κατοικίας του Παναγιώτη Μπίτζιου. Επιπλέον, οι δύο εταιρείες ιδρύθηκαν με επτά μέρες διαφορά.

H Canalis, την εποχή που ανήκε στον κ. Δημητριάδη, έκανε στον ΔΕΔΔΗΕ αίτηση για φωτοβολταϊκό την ίδια μέρα με τη Ventus που ανήκε στον Παναγιώτη Μπίτζιο.

Διαβάστε επίσης: Νέες «σκιές» πάνω από το Μαξίμου για τις υποκλοπές: Γνωρίζει ο Γρηγόρης Δημητριάδης τον Φέλιξ Μπίτζιο;

Συμπεράσματα από τις χθεσινές εξελίξεις:

Η κυβέρνηση σβήνει τα ίχνη από τις υποκλοπές της ΕΥΠ και κάνει φιλότιμες προσπάθειες να μην ανοίξει η συζήτηση για το Predator, με την εταιρεία του οποίου συνδεόταν ο κ. Μπίτζιος, μέχρι να ξεσπάσει δημοσίως το σκάνδαλο της παρακολούθησης Ανδρουλάκη.

Αν δεν πρόκειται για διαβολική σύμπτωση και ο κ. Μπίτζιος απέσυρε τις μετοχές του εκείνη τη μέρα( οπότε θα πρέπει να παίξει ..τζόκερ) κάποιος τον πληροφόρησε ότι ο Ανδρουλάκης ετοιμαζόταν να ρίξει τη βόμβα του. Αρα κάποιοι παρακολουθούσαν τον  πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ή συνεργάτες του.

Εκτός και αν ο κ. Δημητριάδης εξακολουθεί, παρά την παραίτησή του, να κινεί τα νήματα, κάποιος άλλος θα πρέπει να έδωσε την οδηγία στους βουλευτές της ΝΔ να μην αφήσουν τον κ. Μπίτζιο να καταθέσει. Δεν είναι γνωστό ποιος, αλλά είναι φανερό ότι είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη που προστατεύει τον κ. Μπίτζιο.

Απλώς να μην αποκαλυφθούν επισήμως, και στην εξεταστική, οι σχέσεις του με το Μέγαρο Μαξίμου; ’Η μήπως γιατί ο Μπίτζιος γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα και αν ανοίξει το στόμα του θα καταρρεύσει η κυβερνητική άμυνα;

 

Άρθρο του Στ. Κούλογλου στο tvxs.gr


(Visited 95 times, 1 visits today)

Read more:
BBC_Scotland
Κούλογλου στο BBC Scotland: Ελπίζω ότι σύντομα θα υπάρξει μια συμφωνία

Την εκτίμηση πως μια συμφωνία μεταξύ Αθήνας και Θεσμών είναι εφικτή εξέφρασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου σε δηλώσεις...

Close