Κούλογλου: Θετική εξέλιξη η ενίσχυση με 20 εκατ. ευρώ του γραπτού Τύπου στην Ελλάδα

Permalink

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την ενίσχυση του έντυπου Τύπου στην Ελλάδα με 20 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με το σχέδιο που εγκρίθηκε, η ενίσχυση δεν θα υπερβαίνει τα 500.000 ευρώ ανά επιχείρηση και θα χορηγηθεί το αργότερο έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022. Η Κομισιόν κατέληξε στην παραπάνω απόφαση λόγω της σοβαρής διαταραχής της οικονομίας.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου, σχολιάζοντας την απόφαση της Κομισιόν δήλωσε πως «είναι μια θετική εξέλιξη. Πρέπει να ενισχυθεί ο παραδοσιακός και ο επαρχιακός τύπος. Ωστόσο αυτό οφείλει να γίνει με αξιοκρατικά κριτήρια, και όχι με μεθόδους “λίστας Πέτσα”, που ώθησαν τις Βρυξέλλες να παραλληλίσουν την χώρα μας με την Ουγγαρία και την Πολωνία».

Υπενθυμίζεται ότι ο Στ. Κούλογλου, τον περασμένο Απρίλιο, είχε αποστείλει σχετική επιστολή στην Κομισιόν, και ειδικότερα προς τους αρμόδιους Επιτρόπους για τα ΜΜΕ Βέρα Γιούροβα και Εσωτερικής Αγοράς Τιερρύ Μπρετόν, με θέμα τις εκρηκτικές αυξήσεις στην τιμή του χαρτιού που στραγγαλίζει οικονομικά τον έντυπο Τύπο.

Στην επιστολή του ο ευρωβουλευτής ζητούσε την ανάληψη πρωτοβουλίας με στόχο να υπάρξει ένα έκτακτο πακέτο διάσωσης για τον Τύπο πανευρωπαϊκά, προκειμένου να προστατευθεί ένας κρίσιμος πυλώνας της δημοκρατίας στην Ένωση και εκατομμύρια θέσεις εργασίας δημοσιογράφων. Διαφορετικά, τόνιζε, ένας «ξαφνικός θάνατος» της έντυπης ενημέρωσης θα αποτελούσε ένα τεράστιο πλήγμα για την ελευθεροτυπία, την ποιοτική δημοσιογραφία και την πολυφωνία στην ενημέρωση.

«Αν η κατάσταση αφεθεί στην τύχη της, μόνο ελάχιστοι οικονομικοί κολοσσοί με παρουσία στα ΜΜΕ θα μπορούσαν να καλύψουν τις ζημιές, αποκτώντας δεσπόζουσα θέση στην αγορά των ενημερωτικών ΜΜΕ σε βάρος του οικονομικού ανταγωνισμού και της δημοκρατικής πολυφωνίας», έγραφε ο Στέλιος Κούλογλου στην επιστολή του. Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή εδώ.


(Visited 1 times, 1 visits today)

Read more:
skouloglou news247
Κούλογλου στο NEWS 247: “Έχουμε μπλέξει με οικονομικούς δολοφόνους”

Την ανησυχία του για περαιτέρω υποχωρήσεις στη διαπραγμάτευση, εκφράζει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Στέλιος Κούλογλου, σημειώνοντας όμως ότι υπάρχουν...

Close