Κούλογλου σε Κομισιόν: Να προστατευτούν οι Έλληνες δημοσιογράφοι που παρακολουθούνται και εκφοβίζονται

Permalink

Επείγουσα ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου, για τις αποκαλύψεις του Τάσου Τέλλογλου, σύμφωνα με τις οποίες κατά τη διάρκεια των ερευνών του για το σκάνδαλο των υποκλοπών στην Ελλάδα έπεσε θύμα εκτεταμένης και ασφυκτικής παρακολούθησης στην Αθήνα, τόσο με φυσικά όσο και με τεχνολογικά μέσα.

Ο ευρωβουλευτής υπενθυμίζει ότι η ερευνητική δημοσιογραφική ομάδα Inside Story, μέλος της οποίας είναι ο Τ. Τέλλογλου, έχει αποκαλύψει σημαντικές πλευρές του σκανδάλου, όπως την παγίδευση του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη με το predator, τις εταιρείες που εμπορεύονται το κακόβουλο λογισμικό και τις σχέσεις τους με την ελληνική κυβέρνηση.

Δεδομένου ότι κρατικός αξιωματούχος επιβεβαίωσε εμμέσως την παρακολούθηση Τέλλογλου, στον οποίο συστήθηκε «να προσέχει το αυτοκίνητο του» – κάτι που παραπέμπει στη δολοφονία της Δάφνης Καρουάνα Γκαλίθια – και ότι και άλλοι δημοσιογράφοι που ερευνούν την υπόθεση των υποκλοπών φωτογραφίζονται από αγνώστους και παρακολουθούνται, ο Στ. Κούλογλου ζητά από την Κομισιόν να διευκρινίσει εάν ανησυχεί για τους Έλληνες ρεπόρτερ που παρακολουθούνται και εκφοβίζονται, και τι μέτρα θα ζητήσει από την ελληνική κυβέρνηση για την προστασία των δημοσιογράφων και των πηγών τους, καθώς και την απρόσκοπτη συνέχιση της δημοσιογραφικής έρευνας.

Ολόκληρη η ερώτηση του ευρωβουλευτή Στ. Κούλογλου:

Να προστατευτούν οι Έλληνες δημοσιογράφοι που παρακολουθούνται και εκφοβίζονται για  το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Σε άρθρο του στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου Heinrich-Böll, ο ρεπόρτερ του Inside Story Τάσος Τέλλογλου αποκαλύπτει ότι στη διάρκεια των ερευνών του για το σκάνδαλο των υποκλοπών στην Ελλάδα είναι θύμα εκτεταμένης και ασφυκτικής παρακολούθησης στην Αθήνα, τόσο με φυσικά όσο και με τεχνολογικά μέσα.

Η ερευνητική δημοσιογραφική ομάδα Inside Story έχει αποκαλύψει σημαντικές πλευρές του σκανδάλου, όπως την παγίδευση του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη με το predator, τις εταιρείες που εμπορεύονται το κακόβουλο λογισμικό και τις σχέσεις τους με την ελληνική κυβέρνηση.

Κρατικός αξιωματούχος επιβεβαίωσε εμμέσως την παρακολούθηση Τέλλογλου, στον οποίο συστήθηκε «να προσέχει το αυτοκίνητο του», κάτι που παραπέμπει στη δολοφονία της Δάφνης Καρουάνα Γκαλίθια.

Ενημερώθηκε επίσης ότι ο ίδιος καθώς και άλλοι δημοσιογράφοι που ερευνούν την υπόθεση φωτογραφίζονται από αγνώστους και παρακολουθούνται.

Ερωτάται η Επιτροπή:

  • Με δεδομένες τις δολοφονίες δημοσιογράφων που ερευνούν πολιτικά-οικονομικά σκάνδαλα στην ΕΕ, ανησυχεί για τους Έλληνες ρεπόρτερ που παρακολουθούνται και εκφοβίζονται;
  • τι μέτρα θα ζητήσει από την ελληνική κυβέρνηση για την προστασία των δημοσιογράφων και των πηγών τους, καθώς και την απρόσκοπτη συνέχιση της δημοσιογραφικής έρευνας;

(Visited 2 times, 1 visits today)

Read more:
352629-protoselido-ispania-tourkia.jpeg
«Ισπανική προδοσία»: άντε θύμα, άντε ψώνιο

Ο φιλοκυβερνητικός τύπος διέγνωσε ένα είδος προδοσίας στην συμφωνία με την οποία η Ισπανία πούλησε όπλα στην Τουρκία. Τη γραμμή...

Close