Κούλογλου: Γιατί ο Μητσοτάκης διστάζει για τον χρόνο των εκλογών

Permalink

«Όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει αποφασίσει αν θα πάει σε εκλογές τον Ιανουάριο ή αν θα επιχειρήσει να φτάσει ως το τέλος της θητείας. Υπάρχουν τα υπέρ και τα κατά και για τις δυο επιλογές», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στο Ιωάννινα TV και στον Βλάση Ντόκα, και εξήγησε:

«Η άμεση προσφυγή στις κάλπες τον διευκολύνει, γιατί αναμένονται και άλλες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών και την ίδια στιγμή, ο κόσμος περνάει μια πολύ δύσκολη περίοδο λόγω της ακρίβειας και του χειμώνα. Οπότε η προσφυγή στις κάλπες σύντομα μειώνει και το χρόνο φθοράς της κυβέρνησης.

»Ο κ. Μητσοτάκης ωστόσο θέλει να φτάσει ως το τέλος της θητείας γιατί έχει κάνει οικονομικές συμφωνίες με μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και θέλει να τις τηρήσει. Ένα παράδειγμα, είναι το ΕΣΥ που ιδιωτικοποιείται: Αν πηγαίναμε σε πρόωρες εκλογές δε θα μπορούσε να είχε παραδώσει αυτή τη συμφωνία στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα του χώρου της υγείας».

Σε κάθε περίπτωση, «εκτιμώ ότι δεν θα αντέξει να φτάσει μέχρι το καλοκαίρι, γιατί υπάρχει μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα και το σκάνδαλο των υποκλοπών θα φέρει κι άλλες αποκαλύψεις, που ήδη προκαλούν σοκ: Παρακολουθούσε ακόμη και την αδερφή του, τον ανιψιό του Δήμαρχο Αθηναίων και την ανιψιά του, την αδερφή του Δημάρχου! Η πίεση που θα δεχθεί θα είναι μεγάλη».

Οι πιέσεις, ωστόσο, όπως ανέλυσε ο ευρωβουλευτής δε θα έρχονται μόνο από το εσωτερικό της χώρας: «Αν σε άλλη χώρα είχε αποκαλυφθεί ότι δημοσιογράφος που ερευνούσε οικονομικά σκάνδαλα παρακολουθούνταν από τις μυστικές υπηρεσίες και με το Predator, θα είχε γίνει τεράστιο πολιτικό θέμα. Έχει γίνει στην Ελλάδα το ίδιο για τον κ. Κουκάκη; Δεν κλήθηκε καν στην εξεταστική επιτροπή για τις υποκλοπές, ενώ παγιδεύτηκε με τον ίδιο τρόπο με τον κ. Ανδρουλάκη. Ούτε αυτός, ούτε ο κ. Μητσοτάκης ως πολιτικά υπεύθυνος, ούτε ο κ. Δημητριάδης, ούτε οι επιχειρηματίες που εμπορεύονται το παράνομο λογισμικό κλήθηκαν.

»Αυτό έχει κάνει πολύ κακή εντύπωση στις Βρυξέλλες, όπου θεωρούν ότι υπάρχει διάθεση συγκάλυψης. Το πόρισμα θα είναι βαρύ για την Ελλάδα και ενδεχομένως να διαπιστώνει και  υποχώρηση του Κράτους Δικαίου στην χώρα μας. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να μπούμε στην κατηγορία των χωρών που υφίστανται οικονομικές επιπτώσεις. Ήδη η Ουγγαρία θα υποστεί βαριές οικονομικές συνέπειες για την παραβίαση του Κράτους Δικαίου από την κυβέρνηση Όρμπαν».

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου, ο Στ. Κούλογλου δήλωσε πως «η υπόθεση της Κιβωτού ήταν γνωστή από το καλοκαίρι αλλά χρησιμοποιείται τώρα από την κυβέρνηση, ώστε να μη μιλάμε για τις υποκλοπές και την ακρίβεια, αλλά για την Κιβωτό. Αυτό το λένε και φιλοκυβερνητικές εφημερίδες, όπως τα ΝΕΑ, και οι τηλεοράσεις, όπως το MEGA.

»Στην υπόθεση αυτή, έχουν πράγματι υπάρξει παρατράγουδα. Σε τέτοιες μεγάλες δομές είναι πιθανό να υπάρχουν περιπτώσεις κακοδιαχείρισης είτε είναι οικονομικές υποθέσεις είτε αφορούν τις σχέσεις με τα παιδιά. Ωστόσο ο σκανδαλοθηρικός τρόπος που καλύπτεται η υπόθεση και οι τηλεδίκες κάνουν κακό. Δε θα μάθουμε την αλήθεια – μπορεί ακόμη και να μαθαίνουμε πράγματα διαστρεβλωμένα. Το σημαντικότερο είναι ότι ακυρώνεται η έννοια της κοινωνικής αλληλεγγύης. Πολλοί άνθρωποι, που έχουν δωρίσει με καλή καρδιά ή ακόμη και από το υστέρημα τους κάτι σε τέτοιες δομές, στο μέλλον θα το σκεφτούν περισσότερο ή και δε θα το κάνουν. Ο κόσμος τα βλέπει αυτά, δυσφορεί, και χάνει την εμπιστοσύνη του. Δε πρέπει, λοιπόν, να γίνουμε όλοι οι δημοσιογράφοι, Τατιάνα Στεφανίδου».


(Visited 1 times, 1 visits today)

Read more:
unemployed
Επίδραση της ανεργίας στο ΑΕΠ της Ελλάδας & των εμπορικών της εταίρων (Β)

Σύμφωνα με έρευνα επιστημόνων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, η εκτίναξη της ανεργίας στην Ελλάδα την περίοδο 2008-2014 ευθύνεται για το...

Close