Κούλογλου για ΝΔ: στο σπίτι -και του Μαροκινού- κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί

Permalink

Το Ευρωκοινοβούλιο βρίσκεται σε εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή και όσες πολιτικές δυνάμεις  δεν επιδιώκουν την πλήρη απαξίωση πρέπει να το διαφυλάξουν από μικροκομματικές αντιπαραθέσεις. Δυστυχώς η ΝΔ δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Έσπευσε χθες να καταγγείλει τους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την αποχή τους σε ένα ψήφισμα σχετικά με τη δημιουργία ειδικού δικαστηρίου για τα ρωσικά εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία. Με την αιτιολόγηση που καταθέσαμε χθες στην ψηφοφορία, ή θέση μας είναι σαφής: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ της παραπομπής των εγκλημάτων πολέμου της βάρβαρης ρωσικής εισβολής στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο και όχι σε κάποιο Ειδικό Δικαστήριο που εξασθενεί το κύρος και τη νομιμοποίηση του ΔΠΔ.

Η ΝΔ επέλεξε να κάνει φθηνή αντιπολίτευση, δημαγωγώντας με τον πόλεμο και τις τραγωδίες του και πηγαίνοντας κόντρα στις ίδιες τις θέσεις της κυβέρνησης.

Γιατί το Υπουργείο Εξωτερικών που έχει ταχθεί επισήμως υπέρ της παραπομπής των εγκλημάτων πολέμου που διαπράχθηκαν στην Ουκρανία στο …Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, στο οποίο έχει αποστείλει και σχετική επιστολή ο Υπουργός Εξωτερικών. Έχει αλλάξει η θέση της χώρας;

Μάλιστα, το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει προσφύγει μαζί με άλλες 41 χώρες στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για τη δίωξη των εγκλημάτων πολέμου στην Ουκρανία, όπως είχε ανακοινώσει ο ίδιος ο Υπουργός στους Δελφούς έχοντας δίπλα του τον κύριο …Παντσέρι.

Ευκαιρίας δοθείσης πάντως, ας δούμε τι ψηφίσματα ΔΕΝ ψήφισαν χθες το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και η ΝΔ, μαζί με την ακροδεξιά:

-Για τις ανθρωπιστικές συνέπειες του αποκλεισμού στο Ναγκόρνο Καραμπάχ
-Την επίθεση στους δημοκρατικούς θεσμούς της Βραζιλίας
-Τις διαδηλώσεις και τις βάρβαρες εκτελέσεις στο Ιράν
-Τις διώξεις των δημοσιογράφων στο Μαρόκο και ιδίως η περίπτωση του γνωστού φυλακισμένου δημοσιογράφου Omar Radi

Ειδικά η στάση της ΝΔ στην περίπτωση του Μαρόκου, εγείρει  ακόμη πιο σοβαρά ερωτηματικά. Το Μαρόκο κατηγορείται για συνεχείς και εκτεταμένες απόπειρες δωροδοκίας ευρωβουλευτών, οι ενέργειες του αποτέλεσαν την αφορμή για την αποκάλυψη του Qatar gate, ενώ οι έρευνες και οι ανακρίσεις για τις παράνομες δραστηριότητές του συνεχίζονται, μετά τη συμφωνία του Παντσέρι να συνεργαστεί με τις βελγικές διωκτικές αρχές.

Για τη ΝΔ, συμπέρασμα είναι απλό: στο σπίτι -και του Μαροκινού- κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί.


(Visited 11 times, 1 visits today)

Read more:
caruana
Koύλογλου για τη Μαλτέζα δημοσιογράφο Δάφνη Καρουάνα Γκαλίσια: “Θα γίνουμε ο εφιάλτης των δολοφόνων της”

Koύλογλου για τη Μαλτέζα δημοσιογράφο Δάφνη Καρουάνα Γκαλίσια: «Θα γίνουμε ο εφιάλτης των δολοφόνων της»   «Θα γίνουμε ο εφιάλτης...

Close